Alıntı sovereign Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar bu haberi ben de duydum. 32 gb si için 299 $ deniyordu haberde. bu sözleşmeli oluyor değil mi? sözleşmeli - sözleşmesiz farkı nedir ? sözleşmesizinin çıkmasını bekleyen bir kişi sözleşmesiz alırsa ne kaybeder, yada neden daha fazla ödüyor. sözleşmenin ona ne avantajı var. bu konularda bilgi sahibi kişi hiçbir şey bilmediğimi düşünerek beni , açık bir dille aydınlatırsa sevinirim, saygılar ... ( özelden de mail atabilirsiniz. )

Evet sözleşmeli 16 gb 199$, 32 gb 299$.

Türkiyeden örnek vermek gerekirse. Turkcell de satılan sözleşmeli 3g iphone fiyatı: 299 TL. Sözleşme olarak ayda 105tl x 18 aylık sözleşme imzalıyorsun. Telefonu toplam 2189 TL ye almış oluyorsun.

Telefonu alınca turkcell hatıına 18 ay boyunca aylık 150 dk + 150 SMS + sınırsız internet paketinin ücretsiz sahibi oluyorsun.

Her ay ortalama 125 dk konuşup 100 mesaj attığını ve faturanın ortalama 75 tl geldiğini varsayalım. Sözleşmede her ay 150 dk + 150 SMS ücretsiz hakkın olduğu için aylık 75 tl telefon faturası ödememiş oluyorsun. 18 ay için 1350 tl yapar.

2189-1350= 839 tl ye iphonu almış gibi oluyorsun.

Özetlemek gerekirse fatura parasını bi nevi telefona vermiş gibi oluyorsun.

--------
Numara taşınabilirliği çıkana kadar tr için uygundu sözleşmeli iphone almak. Ama şuanda görüşme ücretleri çok düştüğü için tr den sözleşmeli almak mantıksız.
------
Wat öğrencisiysen amerikadan sözleşmeli iphone alamazsın.
-----
Sözleşmesiz iphone alacaksan ebay.com vb. sitelerse satılıyor. Sözleşmeli ile sözleşmesiz arasında özellik, şekil vb. bi fark yok.
---
Biraz karışık oldu ama idare et artık Anlamadıysan anlatırım tekrar