Ben arkadaşımla gidiyorum. Aylık kirası 750$. Kişi başı aylık 375$ ödemiş olacağız. Bizim oda normalden biraz büyük. 2 kişi kalacağız. Bu arada fiyata internet, elektrik, su vb. her türlü fatura zımbırtısı dahil.
Bu tamamen ilan veren kişiyle alakalı. Mesela benim evim var kiraya veriyorum. Ben bi odada 2 kişi kalmasını istemem, başka bi x kişisi ister. Odanın durumuylada alakalıdır. Oda büyükse 2 kişi rahatlıkla kalabilir. İlanı veren kişi zaten kaç kişi istediğini belirtir. Eğer belirtmemişse "2 kişi kalmamızda sorun olur mu" diye sorabilirsiniz.
Genelde 2 kişi iyidir. Ama evi kiralayan 3 kişiye izin veriyorsa, sizin içinde sorun olmayacaksa o zaman 3 kişide kalabilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış.
Odayı 2 kişi tutacaksanız toplam fiyat haliyle artacaktır. Ama kişi başı 500$ a bi oda tutacağına 2 kişi 750$a büyük bi oda tutup kişi başı 375$ ödemek daha uygun. Tabi fiyatlar değişiklik gösterebiliyor.
Son olarak; bazı ev sahipleri odada +1 kişi kalacaksa fazladan para almaz, bazılarıda yukarıda verdiğim örnekteki gibi tek kişi 500$ ise, 2 kişi kalacaksanız 750$ yapabilir. Ama ne desek boşEn iyisi fiyatı aklına yatan evi bulunca ilan sahibiyle konuşup şartlarını öğrenmek.
İlanlarla ilgili olarak
www.craiglist.com veya www.roommates.com işine yarayabilir.
Bookmarks