Ben de hemen benim mağduriyetimi yazayım. Ben kendime ve arkadaşıma british airwaysten bilet aldım. Limit olayı yüzünden birini İşbankası maksimum card ile ötekisini ise HSBC advantege card ile aldık. Herneyse sıra geldi ekstreyi ödemeye. Ozamanın kuru üzerinden bizim hesaplamamızla 440 euro 935 lira ediyordu. Hsbcye gittim ekstreyi ödemeye 936 lira ödedim çıktım. Yani tam kur üzerinden çevirmişlerdi ve ekstreye yansıtmışlardı. İşbankasında gittiğimde şok oldum bana 1.003 lira olduğunu söylediler hatalarının olduğunu söyledim. Çünkü arada çok fark vardı. Açıklamalarıda şuydu; Biz euro üzerinden kura çevirmiyoruz sadece dolar üzerinden TL parasına çevirioruz. Yani benim 440 euroyu önce dolara sonra türk lirasına çevirmişler. Tabi haliyle her çevirmede bana accık daha, accık daha geçirmişler helal olsun en sonunda 70 liralık bi fark oluşturabilmişler. Burdan iş bankasını kınıyorum. İtiraz etmeme rağmen yapabilecekleri birşey olmadığını söyleyip beni paşa paşa bu parayı ödemek zorunda bıraktılar. Bende eli mahkum parayı ödedim. Bu yüzden bende amerikaya giderken yanımda Advantage kredi kartımı götürüp maximum kartımı evde bırakıcam. Bide türkiyenin en büyük bankası olucak. Yaptığı işe bak.
forever HSBC!!!
Bookmarks