Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Siz siz olun....

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Standart Siz siz olun....

Siz siz olun, hastalandığınız yada kendinizi kötü hissettiğiniz zaman asla kafanıza göre ilaç kullanmayın. Bu geceyi acilde geçirdikten sonra, aklıma hemen forumdaki"ABD'ye ilaç götürme" gibi konular geldi.

Başıma gelenleri yazayım, biraz ibret alın

Sabah üzerimde biraz kırgınlık vardı ve nezle&grip karışımı birşey oldum sanırım. Kahvaltıdan sonra yeğenimin antibiyotiklerinden birini yuttum. İçtiğim bu ilaç en azından akşama kadar idare etti beni. Akşam yemeğinden sonra yine kafama göre ilaç alma hastalığım tuttu ve bu sefer anneme ait antibiyotiklerden birini yuttum. 400 mg olduğu için çok fazla etkilemeyeceğini düşündüm. Herneyse anneminde baskılarına dayanamayıp acile gitmek üzere yola koyuldum. Gittiğim ilk özel hastanede doktor yoktu. Kaza yerine gittiğini söylemişlerdi. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra Devlet Hastanesi'ne gideyim dedim. Çıktım yola.. Ancak birşeylerin değiştiğini hissediyorum. Yolda herşeyi çift görmeye başladım. Bir anda vücudum kızardı ve her tarafımda "su çiçeği" gibi kabarcıklar oluştu. Nefes te alamıyorum. Ayrıca yüz kaslarımı kontrol edememeye başladım. Bütün bunlar 10 dakika içinde oldu tabiki. Hatırladığım tek şey hastaneye kayıt işlemlerini yaptırdığım ve doktorla aramda geçen muhabbet. Müthiş bir kalabalık vardı birde. Ayakta duracak halimde yok. İçeri girdim ve doktora "Aslında ben buraya başka bir şikayet için gelmiştim ama heryerim kaşınıyor ve kabarcıklar oluştu. Kıpkırmızı bir vucut.. İlaç içtin mi? diye sorunca 400 mg 'lık bir antibiyotik yuttuğumu söyledim. Bundan sonra bayılmışım zaten. Gözümü 3 saat sonra Gözlem Odası'nda açtım. Çok güçlü bir iğneyle beni kendime getirmişler. Eğer 1000'lik içseydim ve biraz geç kalsaydım, büyük ihtimalle aranızda olmayacaktım.

Hayatımda ilk defa başıma böyle birşey geliyor. Gerçi ben 1000'lik antibiyotikleri de çerez gibi atıyordum ağzıma ABD'de ama artık öğrenmiş olduk. Asla ve asla kafamıza göre ilaç kullanmıyoruz..

Not: Eve geldiğimde prospektüsü okudum ve gözüme birşey çarptı.

Aşırı duyarlılık : anafilaktik reaksiyon, şok (anafilaktik; muhtemelen yaşamı tehdit edici).

Mutlaka ve mutlaka prospektüsü okuyun!!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçmiş olsun dostum,, gercekten dikkat etmek lazım,, uyarıların için cok tesekurler...aman dikkat et kendine,,

sağlıcakla kal

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Aman diyelim, geçmiş olsun. Neyse ki pek hap yutma huyum yok. Dikkat etmek lazım.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Geçmiş olsun.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçmiş olsun... valla bizim huyumuz bu sülaledeki herkezin ilaclarını ortak mal konumuna sokmak

cok zor durumda kalmadıkca ilac kullanmaya dikkat etmek lazim , özellikle antibiyotikler için. Sakası olmuyor çünkü...

Dikkat et kendine...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

geçmiş olsun.böyle şeylere dikkat etmek lazım gerçekten

bu arada aldığın iki ilaç birbirinemi etki etmiş neden böyle olduğuna dair bir şey söyledimi doktor?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Geçmiş olsun gerçekten, zor bir gece geçirmişindir.

Kesinlikle önemli bir konu kimyasal birer madde olan ilaçları doktor kontrolsüz alınıp, kullanıması doğru değildir. ABD için bu ilaç depolama konuları için önemli bir mesele.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

wala bende senin gibi hep kafama göre ilaç alırım fiorex.genelde öyle antibiyotikleri birbirine karıştırmam belli ilaçlarım wardır onları alırım ama tabi sakat iş yapıyoruz çok geçmiş olsun
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Abi naptın sen ya öyle kafana göre antibiyotik alınır mı? En sakat ilaçtır o antibiyotikler. Ağrı kesici, ateş düşürücü, grip, kas gevşetici, vitamin gibi ilaçlarda sıkıntı olmaz da antibiyotikler mümkün değil kafaya göre ve karışık alınmaz. Hatta 12 saatte 1 alınırlar genelde. Bir kez benim annemde atmış öyle kafasına göre ağzına hastanelik olmuştu. Birde miad tarihlerine iyi bakmak lazım yani son kullanma tarihlerine... Ben küçükken eczane de çalışmıştım da ordan biliyorum burdan bilgi olsun.
    2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.

Çalışacağım İş:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Geçmiş olsun melih. Şimdi iyi olmana çok sevindim... Bunu da okuduktan sonra artık antibiyotiklerin yanına yaklaşmam =)
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Hepiniz sağolun varolun Yaşamadan bazı şeyler öğrenilmiyor işte.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

valla büyük geçmiş olsun
    benim haplara karşı zaten hassaslığım mevcut
    ömrümde içtiğim hap sayısı 2elin parmaklarını geçmez ama cidden dikkat edin arkadaşlar
    komşudan alınan haplarla idare etmeyin doktora gidin

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

buyuk gecmis olsun herseyin bası saglık.. dikkat edin kendinize

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Melih geçmiş olsun,umarım iyisindir şimdi
    Somethings never changes..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Dostum geçmiş olsun..Uyarın için de teşekkürler..Zaten hepimizin sigortası var ABD'de..Türkiye'de de ya aileden ya da okuldan sigortalıyız yine..Hasta olunduğunda en mantıklısı bir doktora görünmek..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçmiş olsun hocam. aman dikkat yahu... bunca doktor boşuna okumuyor o kadar sene
    2009 Work and Travel

Avalon, New Jersey.

Sorularınız için pm atınız...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

melih çok geçmiş olsun !!!
    ஐ~√V^ $ahs!y€T ^√V'^~ஐ

Diejenigen, die Empfehlung Empfehlung lebensfähigen

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Çok geçmiş olsun Melih.Umarım şuan birşeyin yoktur...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hiç bir zaman zorunlu olmadıkça ilaç kullanmıyorum.
    Ciddi birşey olmadıkça örneğin baş,mide ve karın ağrıları ile gripte hemen ilaca sarılmak hiç iyi birşey değil.Eğer durumunuz uzun bir süre sizi çok rahatsız edecek bir halde devam ediyorsa doktora olmadı bir büyüğe danışarak ilaç alın derim ben.Hem yan etkileri olabilir hem de ufak tefek ağrılar için aldığınız ilaçlar o ağrılar tekrarladığında kolayca başvurduğunuz ilk yer olmaya doğru yol alır.Tabiki zamanla vucudun direnci zayıflar.
    Ayrıca ilaçların hepsi karaciğere zarar vermekte.Bunu da eklemeden geçmeyeyim dedim

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

anflaktık reaksiyon Ig E aracılıgı ile oluşur.Mast hucrelerinden histamin salgılanır ve diger immediator molekullerle damarlar genişer ve tansiyon düşer.Tedavide adrenalin kullanılır...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

gecmiş olsun...
    valla bnde hic ilac kullanmam hatta agrı kesici bile içmem hiç en son ne zman ilac aldıgımı bile hatırlamıyorum,bilincli kullanmak lazım bunları...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Lightbulb

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz siz olun, hastalandığınız yada kendinizi kötü hissettiğiniz zaman asla kafanıza göre ilaç kullanmayın. Bu geceyi acilde geçirdikten sonra, aklıma hemen forumdaki"ABD'ye ilaç götürme" gibi konular geldi.

Başıma gelenleri yazayım, biraz ibret alın

Sabah üzerimde biraz kırgınlık vardı ve nezle&grip karışımı birşey oldum sanırım. Kahvaltıdan sonra yeğenimin antibiyotiklerinden birini yuttum. İçtiğim bu ilaç en azından akşama kadar idare etti beni. Akşam yemeğinden sonra yine kafama göre ilaç alma hastalığım tuttu ve bu sefer anneme ait antibiyotiklerden birini yuttum. 400 mg olduğu için çok fazla etkilemeyeceğini düşündüm. Herneyse anneminde baskılarına dayanamayıp acile gitmek üzere yola koyuldum. Gittiğim ilk özel hastanede doktor yoktu. Kaza yerine gittiğini söylemişlerdi. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra Devlet Hastanesi'ne gideyim dedim. Çıktım yola.. Ancak birşeylerin değiştiğini hissediyorum. Yolda herşeyi çift görmeye başladım. Bir anda vücudum kızardı ve her tarafımda "su çiçeği" gibi kabarcıklar oluştu. Nefes te alamıyorum. Ayrıca yüz kaslarımı kontrol edememeye başladım. Bütün bunlar 10 dakika içinde oldu tabiki. Hatırladığım tek şey hastaneye kayıt işlemlerini yaptırdığım ve doktorla aramda geçen muhabbet. Müthiş bir kalabalık vardı birde. Ayakta duracak halimde yok. İçeri girdim ve doktora "Aslında ben buraya başka bir şikayet için gelmiştim ama heryerim kaşınıyor ve kabarcıklar oluştu. Kıpkırmızı bir vucut.. İlaç içtin mi? diye sorunca 400 mg 'lık bir antibiyotik yuttuğumu söyledim. Bundan sonra bayılmışım zaten. Gözümü 3 saat sonra Gözlem Odası'nda açtım. Çok güçlü bir iğneyle beni kendime getirmişler. Eğer 1000'lik içseydim ve biraz geç kalsaydım, büyük ihtimalle aranızda olmayacaktım.

Hayatımda ilk defa başıma böyle birşey geliyor. Gerçi ben 1000'lik antibiyotikleri de çerez gibi atıyordum ağzıma ABD'de ama artık öğrenmiş olduk. Asla ve asla kafamıza göre ilaç kullanmıyoruz..

Not: Eve geldiğimde prospektüsü okudum ve gözüme birşey çarptı.

Aşırı duyarlılık : anafilaktik reaksiyon, şok (anafilaktik; muhtemelen yaşamı tehdit edici).

Mutlaka ve mutlaka prospektüsü okuyun!!
    Aşırı duyarlılık : anafilaktik reaksiyon, şok
    anafilaktik=alerji yapıcı, yani o ilaca alerjin gelişirse,alerjik şoka girebilecein yazıoo

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

çok geçmiş olsun..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

İşte bende o şokun içerisine girdim sanırım. Neyse şimdilik herhangi bir sorun yok. İlaçlarımı da içiyorum. Kısa zamanda iyileşirim inşallah

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

buna benzer bi olay bende yasamistim 2 yil once..ilac zehirlenmesi.
    gecmis olsun..
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)