Merhaba;
Ben ve 3 arkadaşım 3 Martta Ankara'da vize görüşmesine gittik.Benim not ortalamam 2.1 civarı.İngilizcemde orta düzeyde.Beraber gittiğimiz arkadaşlarla hemen hemen aynı ortalama ve ingilizcemiz var.Vize görüşmesinin olacağı gün çok heyecan yaptım.Son saatler ingilizce çalışmalar falan.İçeri girince daha farklı bi ortamla karşılaşacağımı sanıyordum ama hiç beklediğim gibi çıkmadı.Sıram geldiğinde Japon Kadının yanına doğru gidip güleryüzle merhaba dedim o da aynı şekilde karşılık verdi.Okulumu,nerden geldiğimi,Bölümümü sordu.güzel bi şekilde cevapladım bunları.ondan sonra anne ve babamla ilgili sorular sordu.bunlara zor cevap verdim.bikaçtanesine hiç cevap veremedim.uzun suskunluklar sonucunda en son transkript imi açtı ve bişeler söyledi sonra ups le ilgili yapmam gerekenleri söyledi ve görüşme bitti.inanılmaz heyecanlıydım.aynı sınıfta olduğum arkadaş benden önce girdi ve berbat ingilizcesiyle yes/no gibi ünlemlerle görüşmeyi tamamladı arada farklı olarak ben heyecanlıyım dedi ingilizce

Diğer arkadaşın ingilizcesi bizimkinden daha iyiydi ve iyi iş çıkardı.Japonla uzun bi sohbet etti.Ama Japon bu arkadaşla konuşurken baya derine indi.Arkadaşta iyi konuşunca,konuşmanın sonunda "Amerikada Başarılar" dedi.Ve onun görüşmeside böyle bitti.Konsolosluktan çıkınca,USA'e götürecek şirketimize gittik.elimizdeki kağıtları gösterince "tamam siz vizeyi almışsınız" dediler.biz uçak rezervasyonunu ayarlama işine başladık.bi yandan da konsolosluktan belgelerimizi bekliyoruz bu arada.Herşey tamam,uçak biletini de alırsak gidiyoruz derken bi haber geldi şirketten ve benim ve aynı sınıfta olduğum arkadaş vizeleri alamamışız.Diğer ingilizcesi sağlam olan arkadaşın pasaportuna vizesi basılmış halde geldi.Yıkıldık! Biz de kendimizi şartlandırmıştık artık.neyse ki çok geç değil.Şimdi tekrar vize randevusu almaya çalışıyorum.
Ama anlayamadığım bazı durumlar var.Mesela konsolosluktan bize verdikleri kağıtların hepsi aynıydı.Yani vize alan arkadaşa da aynı kağıttan verdiler.Vizeyi alıp almadığımız hemen orda belli olacak diye biliyordum ben.Hadi biz salağız anlayamadık,şirket nasıl böyle bi hataya düşüp bizim vize aldığımızın kesinleştiğini söyler?
Diğer bir konu,şirketimiz bize vize alamamızın gerekçesinin açık bi şekilde söylenmediğni söyledi.yani ingilizcen yetersizliği yüzünden de olsa,not ortalaması yüzünden de olsa herkese aynı gerekçeyi gösteriyorlarmış ve bu gerekçede "Türkiye'ye geri döneceğimizi garanti edememizmiş". Bana saçma geldi bu.
Bilgisi olan arkadaşlar ne biliyosa paylaşsın lütfen.Önereceğiniz bişe olursa yazın lütfen.
Bookmarks