bencede ya cok komık bı durum
okuyunca bıle koptum![]()
arkadaşlar olabildiğince az kıyafet alın yanınıza, ben biçok kıyafetmi orda bırakmıştım yenilerini alınca tabi
Bide kesnlikle öneriyorum hazır corba götürün yanınızda ben 3 ay boyunca güzel bi mercmek çorbası icememiştm![]()
Abim geçen sene ingiltereye gi,derken yaprak sarma götürmüştü![]()
arkadaşlar, gideceğiniz ikliminde yanınıza alacaklarınızda önemli olduğuna inanıyorum. yani, internetten gideceğiniz eyaleti hatta gezmeyi düşündüğünüz eyaletlerin bile iklimine bakmanızı öneririm.
sıcak bi yerse örneğin florida (bu sene gideceğim yer);
- bol bol iç çamaşırı alın ve çorap
- birden çok terlik
- çorba vs. almanıza gerek yok o sıçakt çorba içemeyeceğinize göre
soğuk iklim içinse mesela wisconsin (ki geçen sene gittim);
- hazır çorba alabilirsiniz.
- mont, kapşonlu fermuarlı kazaklar, polarlar
ve unutmayınki, walmart dediğiniz yerde aklınıza gelebilecek herşey var. o yüzden, amerikaya gidiyorum diye yeni bişey almayın türkiye den. zaten varsa götürün ok. ama yoksa almayın boşuna burdan.
benim sormak istediğim birşey var.yanımızda cep telefonumuzu nasıl götürüyoruz? telefonların kayıtları alınıyormuş galba yurtdışına götürüldüğünde doğrumu bu? Nasıl bir işlem bu nereden yapılıyor ücret ödeniyormu? Öyle olursa dönüşte kaç tane cep telefonu getirme hakkımız var? 3 taneyse benim telefonumu götürmemden dolayı 2 tanemi alabileceğim oradan?
http://www.turkishwat.net/sehirlere-...08.html?t=4808
buradan bakabilirsin yaz dönemi için sıcaklık ortalamalarına
Kayıt falan alınmıyor arkadaslar,, iyice abarttık bence...geldiğinizde göreceksiniz,, türkiyeden bir farkı yok, gümrükleride polisleride insanlarıda bizdeki gibi,, sadece farklkı uygulamalar var, farklı kültürler var....
telefonlarla ilgili bir uygulama yapılmıyor,, bana yapılmadı en azından,, havaalanındada kimseye yapıldığını gormeden...
zaten adamlar sürekli size yardımcı oluyorlar,, her kose basında bir gorevli bekliyor,, bu ulkeye hergün 10 binlerce yabancı girip çıkıyor ve adamlar alısmıs artık
hatta orjinal amerikalı bulmak zor gibi,, herhes farklı bir dil konuyor...
Arkadaşlar laptop götürülmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce gereksiz mi,yoksa götürsek daha mı iyi olur? Yani her yerde wireless var mıdır acaba?
merak eden arkadaslara soyluyorum ordaki urunlerde domuz eti ve domuz urunlerinin olmadigini U D K harflerinin yazmasi gerekiyor paketlerin ustunde bazen udk yaziyor bazen sadece u bazen sadece k bunlara dikkat etmeniz gerekiyor genelde kosherlerden yani yahudilerin marketlerinden alisveris yapmaniz gerekiyor ulkerin urunlerini bu marketlerde kolaylikla bulabilirsiniz ben buyuk paket biskremi 1 dolara aliyordumikinci olarak yaninizda kesinlikle sucuk salam et urunlerini goturmeyin gecen yil goturdum gozumun onunde cope attilar zaten turk oldugunuzu gorunce hemen sucuk salam demeye basliyorlar yuzunuze ben her ne kadar icinde et olmadigini inkar ettiysem de dinlemediler beni
sorusu olan arkadaslar sorabilirler....
ya zaten sıcak bir yere gidiyorsan ne işin olur sucukla pastırmayla yanarsın kokarsınben biraz siyah çay götürcem birazda ilk günler idare etcek mısır gevreği gibi birşey alırım tmamdır
onun dışında bissürü ilaç kullanıyorum onları götürcem
![]()
valla ben oradan almıcam laptop o yüzden burdan götürürcem
şirketteki oryantasyonda; pohaça, börek tarzı şeyler yaptırıp bavulumuza koyabileceğimizi söylediler. gümrükte sorun çıkarıp da çöpe atmazlar inş. götüremediğime değil de, annemin o kadar emeğine üzülürüm. bu konuda içime rahatlatacak biri var mı? bavula bu tarz şeyler koysam sorun olur mu?
I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!
yiyecek konusunu bir netliğe kavuşturursak yazıları okuduğum kadarı ile el çantasına yiyecek almak gereksiz öle mi ? 14 saatlik bir uçuşum var uçakta aç kalmaytalım sonra ?yine daha sonrası için valiz zaten boş hazır çorba makarna gibi kuru gıda götürelimmi ? dedikleri gibi sonra rezil olmayalım
![]()
Yahu bu giden arkadaşların hiç biri öğrenci diğil mi yahu hiç biriniz mi bilmiyonuz yemek yapmayı kimisi annesinin yemek leri bilmem ne abartmışta Siz hep evdemiydiniz anlamadım ki tamam orda çok pahalı ise peynir falan götürmek mantıklı olabilir ama orda da aynı para ise köyden indim şehre mantığına girmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum
arkadaşlar bu sabah geldim ve çok çeşit yiyecekler getirdim. hiç sorun olmadı. hatta el bagahında da kurabiye ve helva vardı. bence getirin. ama kıl bi memura denk gelir sorun çıkarsa da benden bilmeyin![]()
ben giderken cezve, kahve fincanı. türk kahvesi ve lokum götürmeyi düşünüyorum. yabancı arkadaslarımıza yaparız artık orda, maksat türk kültürünü tanıtmak olsun![]()
arkadaşlar biri en ince ayrıntısına kadar bu konuyla ilgili bi liste yapsa cok iyi olur,
• En az 600-700$
• Bozuk cent
• İlk gun bekleme ve aktarmalar için sandviç
• Hazır çorba (özellikle tek içimlikler – tencere bulunamamasına karşın)
• Beyaz peynir (vakumlu)
• Sucuk (vakumlu)
• Kaşar (vakumlu)
• Marmara birlik zeytin
• Makarna
• Biskuvi
• Puding
• Türk kahvesi
• Priz dönüştürücü
• Terlik
• Şort
• Kapri
• Tişört
• Gömlek
• Pantolon
• Hırka
• Tırnak makası
• Havlu
• Dikiş seti (ufaklardan)
• Kağıt kalem
• Çalar saat
• Bol bol çamaşır
• Çorap
• Ayakkabı
• Şarj aleti
• Fotoğraf makinası
• Şarj cihazı
• Yedek pil ve hafıza kartı
• Sözlük
• Şapka
• Gözlük
• Parfüm
• Deodorant
• Forma
• İpek atkı
• Nevresim
• Kapşonlu tişört
• Tüm evrakların kopyası
• TEKİRDAĞ
• Diş fırçası
Not: Valla aralarında almayacaklarım var ama fikir vermek amaçlı yazdım. Yiyecek konusunda ilk günlerde kültür şoku yaşamak istemeyenler ve en azından yiyeceğe para harcamak istemeyenler bunları göz önüne alabilir.
Giyimde ise elbette orada her şey var ama ilk 1ay idare edecek şeyler alabilirsiniz. Tabi işyerinde giyeceğiniz giysileri şirketin karşılaması durumunda giysilerden birer ikişer alın derim fazla ağırlık etmeyin.
En önemli konuysa şu kalacağınız yere gidişiniz zahmetli olacaksa – ki benim gayet zahmetli 4 uçak 2 otobüs – o zaman abartmayın rahat olun az şey götürün derim.
Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)
Bookmarks