Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pasaport ile telefon kaydi

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Pasaport ile telefon kaydi

Gecen sene amerikadan telefon almistim ve donunce kayit ettirdim(turkcell telefonumu kapadi) ama ogrendim ki 2 yilda 1 kez telefon kayit ettirebiliyormusuz pasaportumuzla.Bu kesinlikle dogru bir bilgimidir?Gecen yil aldigim telefon bozuldu telefon almam lazim

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

nie 2 yilda bitane olsun senede bitane
    LIVE IS LIFE

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı memetcetinkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "niye senede 1 tane olsun, 6 ayda 1 tane..." diye mantık süren bir arkadaş da çıkabilir

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı memetcetinkaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir sitede okudum bunu,bende emin degilim iste,mevzuattan emin olan birileri var mi?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

yılda 1 defa kayıtettırıosun kayıt etttırırken gec kalmayın gırıs cıkıs tarıhınden ıtıbaren 1 ay zamanı var yanı son 1 ayda ıslem yapılmıs olan pasaporta kayıt edıorlar.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ee geçen sene benim oda arkadaşı 2 telefon kaydettirdi o neye işaret ediyo ?
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

IMEI kaydı mevzuatı değişti

Telekomünikasyon Kurumunun, 5392 sayılı kanun gereği, GSM operatörlerini, yurtdışından gelen cihazların kayıt altına alınması konusunda yetkili kıldığını biliyoruz. Yasaya göre, 2007 yılı içerisinde, yurtdışından Türkiye’ye yılda en fazla 1 adet cep telefonu getirilmesine izin verilmiş ve cep telefonu Türkiye’ye girdiğinde, getiren kişinin, pasaportu ile birlikte GSM operatörlerinin yetkili bayilerine başvurarak cihazını kayıt altına aldırma zorunluluğu getirilmişti. Mevcut mevzuata göre, kişi yurtdışından yılda 1 adet cep telefonu getirebiliyor ve bunu Türkiye’ye girdiğimiz anda kayıt altına aldırarak cep telefonunun Türkiye’de kullanılabilmesini sağlayabiliyoruz. Kayıt altına alınmayan cihazlar ise Telekomünikasyon Kurumu‘nun “imei tespiti” ile yetkili operatörlerce kullanıma kapatılıyor.

01.01.2008 tarihi itibari ile, “Eşya kapsamında, yurtdışından yılda 1 tane cep telefonu getirilebilme” hakkı, bundan böyle “2 yılda 1 tane cep telefonu” getirilebilecek şekilde düzenlendi. Yani, eskiden yurtdışından senede 1 tane cep telefonu getirebilirken -ki giriş tarihiniz ve aynı yıl içinde başka bir cihaz kayıt ettirip ettirmediğiniz, kayıt esnasında sistemler tarafından kontrol ediliyor- bundan böyle, 2 yılda 1 tane cep telefonu getirilebilecek. 2008 yılında bir tane cep telefonu getirdiyseniz, en erken 2010 yılında bir tane daha cep telefonu getirebileceksiniz anlamına geliyor bu durum. Mobisad tarafından yapılan açıklamada, yılda 1 cihaz getirme hakkının, cep telefonu kaçakçıları tarafından su istimal edilmesi ile, 2007 yılında kayıt altına alınan cihaz sayısının 1 milyon adete ulaştığı ifade edildi.

Mevcutta, yurtdışından getirilmiş ve klonlu olan -imei numarası kopyalanmış cihazlar- için herhangi bir iş akışı bulunmuyor ve bu tarz cihazlar Türkiye’de kullanılamıyor. Ancak eğer Türkiye’den faturalı olarak aldığınız bir cep telefonu daha sonra klonlanırsa, cihazı aldığınız yetkili distrübütör tarafından TK’ya başvuru yapılıp, cihazınız “yalnızca 1 gsm numarası ile çalışabilecek”-GSM no ve imei işleştirme uygulaması- 1 Şubat 2008′de güncellenen mevzuata göre, yurtdışından gelen ve imei numarası klonlu ya da sonradan klonlanmış olan cihazlar ile ilgili halen bir iş akışı bulunmamakta. Bu nedenle, yurtdışından alınan cep telefonları için şekilde kayıt altına alınabiliyor. “klonlanma” riski halen devam ediyor. Ve teknik açıdan imei klonlamasının önüne geçilmesi mümkün değil. Yurtdışından getirdiğiniz cep telefonlarını ücret karşılığı açtığını iddia eden teknik servisler, daha önce kayıtlı ve yasal bir imei numarasını sizin cep telefonunuza kopyalıyorlar ve Telekomünikasyon Kurumu bu tarz kopyalanmış bir imei tespit ettiğinde, cihazınız kullanılamaz hale geliyor. -ki bu süreç çok uzun sürmüyor, 1 ay içinde tespit edilebiliyor- Bu yüzden yurtdışından cihaz alırken iki kere düşünmekte fayda var. Ki zaten Dubai gibi, “iletişimden vergi alınmayan” bir ülkeden cep telefonu almıyorsanız, artık Avrupa ve Türkiye’deki cep telefonu fiyatları arasında uçurumlar yok. Ama iletişim ve iletişim cihazlarından vergi alınmayan bir ülkeden cep telefonu alıyorsanız, Türkiye’de 1000YTL civarında satılan bir cihazı, bu ülkelerden neredeyse yarı fiyatına almanız mümkün, tabi cihazınızın yarın öbür gün kapatılması riskini göze alabiliyorsanız. Bu kayıt uygulaması ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır ancak mevcuttaki durum bundan ibaret.
    Durum bundan ibaret

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Durum bundan ibaret
    evet bende bundan bahsediyordum,tesekkurler Faruk
    O zaman gecen sene telefon kayit ettirmemis birilerini bulmak lazim,var mi sevabina bunu yapabilecek

Yada gecen yil(2008) ulkeye giris yapmis bir arkadasimin pasaportu ile yapabilirmiyim acaba bunu?
    Konu taltrap tarafından (31-05-2009 Saat 02:50 AM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Ülkeye giriş yaptıktan sonra (sanırım) 1 ay içinde yaptırmak gerekiyor.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Ülkeye giriş yaptıktan sonra (sanırım) 1 ay içinde yaptırmak gerekiyor.
    Evet bunuda okumustum maalesef bir yerlerde ama bunun yaninda simdi birkac yerden ben bu yil 2 tane kayit ettirdim diyenler cikiyor hatta bu sinir 3 diyenler cikiyor vs.
    Herneyse belki cikar telefon almayacak ve bana yardim edebilecek birileri

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı wise Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gec kalmayın gırıs cıkıs tarıhınden ıtıbaren 1 ay zamanı var yanı son 1 ayda ıslem yapılmıs olan pasaporta kayıt edıorlar.
    Bahsetmiştim o konuyu

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Bahsetmiştim o konuyu
    Kusura bakma wise,ben ne yapacagim derdine dustugumden kaynadi senin mesajin sanirimtesekkurler bilgi icin.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma wise,ben ne yapacagim derdine dustugumden kaynadi senin mesajin sanirimtesekkurler bilgi icin.
    Rica ederiz her zaman bildiklerizi seve seve paylaşırız

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Rica ederiz her zaman bildiklerizi seve seve paylaşırız
    birde pasaportunu paylassan

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde pasaportunu paylassan
    O benim özelimm sen paylasırmısın pasaportunu benmle

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

o benim ozelim eheh guzeldi
    takiliyorum sadece ama umarim cikar birileri yaz sonuna kadar,turkiyede telefona para vermek istemiyorum.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Çıkar ya hatta donuste telefon almayanlar cıkar forumdan da ulasabılrsın.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

umarim,neredeyse carmiha gerecekler,amerikadan geldin de iphone yada nokia n95 almadin diye

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Zaten aynı fiyata satılıyor yahu. Gittigidiyor.com'a bakarsan adamlar Apple'dan toptan alım yapmış olacak ki, kayıtlı ve kırılmış iPhone'lar eBay'den daha ucuza satılıyor.
    Hatta iPhone gibi garantili satışı bulunmayan cihazların haricindeki cihazların faturalı, 2 yıl garantili fiyatları da en fazla %20 falan oynuyor. Onun için ben cep telefonu almaktan vazgeçtim.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Zaten aynı fiyata satılıyor yahu. Gittigidiyor.com'a bakarsan adamlar Apple'dan toptan alım yapmış olacak ki, kayıtlı ve kırılmış iPhone'lar eBay'den daha ucuza satılıyor.
    Hatta iPhone gibi garantili satışı bulunmayan cihazların haricindeki cihazların faturalı, 2 yıl garantili fiyatları da en fazla %20 falan oynuyor. Onun için ben cep telefonu almaktan vazgeçtim.
    Ben 2g almayi dusunuyorum Faruk onlar 250-300 dolar arasinda ebay de,zaten telefona bugune kada bundan fazla para vermedim bu yuzden oradan ucuz birseyler almak istiyorum blackberry yada HTC falanda olabilir ki bu tip aletler burada oldukca pahali.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Eger telefon almayacak olan arkadaslar varsa ben ve bir arkadasima telefon alacagiz. Pasaportuna kaydettirmeye ucreti karsiligi pasaport ariyor olacagim 26 eylulden itibaren. Bana ulasirsaniz sevinirim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)