north carolina,elizabeth city,food lion 9.35$ per hour
bu arada ortalama 7.95 küsüratlı bir rakam çıkıyor
8diyelim biz ona
crowne palza hotel hour8$+over time12+tip tende 3 5 kuruş geçiniriz herhalde
Benim program farklı ama bende söyleyeyim bari konaklama yemek herşey onlardan 8 haftalık net gelirim 800 $
2009 watçısı olcakken 2009 campusacısı olan şahsiyet![]()
![]()
![]()
Vermont,White River Junction,Quechee'de restoranda 10-12$ aşçı yrdmcısı,bulaşıkçı.. garson olursam 4$ + tip
konaklamayı işveren ayarlıyor,şirketin dediğine göre 350$ civarı aylık
Hold up... hold on... don't be scared..You'll never change what's been and gone ..May your smile... Shine on... Don't be scared..Your destiny may keep you warm..
San Francisco otopark saati 10$. 2 yil once de gitmistim o zaman saati 9.15'e calismistim. Ama malesef San Francisco'da saatlik 10 dolar az bile, benim su an kalcagim yer belli degil self placement yaptigim icin. craigslistten surekli bakiyorum minumum aylik 600 dolar kalcagim yere verecegim. Kaldi ki 600 dolara bulursam opup basimin ustune koyarim cunku bir bir evin odasini kiralamak bile 800 dolar civari aylik.
Bu arada bu da ek bilgi olsun nette denk geldm
J–1 DEĞİŞİM ZİYARETÇİSİ PROGRAMI
WORK & TRAVEL
Work and Travel programı, yabancı üniversite öğrencilerini seyahat ve geçici çalışma imkanı yoluyla Amerikan halkının günlük yaşamlarına doğrudan dahil ederek uluslar arası değişim programının eğitim hedeflerini yerine getirmeyi amaçlayan bir programdır. Geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri bu program aracılığıyla 150,000 üzerinde yabancı öğrenciyi ağırlamıştır.
Bir hatırlatma yapmak gerekirse, program katılımcıları Amerika’da herhangi bir yerde çalışabilmektedirler. Fakat devlet kanunları, pazarlamacılık gibi kendi paranızı yatırıma dönüştürmeyi gerektiren iş pozisyonlarında ya da Amerikan hükümetinde çalışmayı yasaklamaktadır.
Yaz dönemi Work and Travel öğrencilerine açık olmayan Yabancı Hekim Değişim programı katılımı dışında, hasta bakımı içeren herhangi bir işte Değişim Ziyaretçisi Programı katılımcılarının çalışması yasaktır. Birçok öğrenci resort, otel, restaurant ve eğlence parklarında vasıfsız işlerde çalışmaktadır. Fakat Amerikan işletmelerinde ya da diğer kurumlardaki (mimarlık, bilim araştırması, grafik/sanat tasarımı, medya, reklam sektörü, bilgisayar, elektrik/elektronik, yasal birimler) yaz stajlarına maksimum 4 aylık program süresi aşılmadığı takdirde ve öğrencinin yaz tatili aralığında tamamlandığı sürece izin verilmektedir.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki devam eden ekonomik çöküş nedeniyle sponsorlarımız bize öğrencilerin daha küçük işlerde çalışmalarını tavsiye etmektedirler. Üniversite öğrencileri olarak sizlere bu yılki Work and Travel programıyla ilgili olan kararınızı daha iyi şekillendirebilmeniz için genel ekonomik durumları araştırmanızı tavsiye ediyoruz.
Eğer full-placement olarak gidiyorsanız Amerika’daki sponsorunuzdan ya da işvereninizden önerilen iş ve çalışma saatleri için tekrar teyit isteyiniz. Self-placement olarak gidiyorsanız ve Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yaptıktan sonra iş bulamazsanız ülkenize dönene kadar biriktirdiklerinizle geçinmelisiniz.
Not: Bu US Dışişleri Bakanlığı tarafından kaleme alınmıştır
Benim ilk başta 4.83$ +tips idi ama o iş iptal oldu şimdiki iş de restoranda hosteslik. O da saati 8$ tip de olur dediler (:
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks