Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Şunlardan hangisi ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Question Şunlardan hangisi ?

Mrb,
    Bestbuydaki 650 dolar segmentinde bu laptoplardan hangisi tercih edersem daha az sorun yaşarım Türkiyeye geldiğimde ? İnternet ve program için kullanıcam ,ama zırt pırt donup kalmasını da istemiyorum,yavaş olmayacak.470 dolarlık vardı,çok yavaş olur diye salladım onu.

Asus - Sony- Dell -Toshiba-Hp-Getaway ?

Arkadaştaki Dell laptopun boyası akmış mesela Bunun gibi bilgiler, yada ben kullandım yere attım üstünde tepindim hala çalışıyor gibi bilgilerinize ihtiyacım var.
    Konu TurTa tarafından (22-05-2009 Saat 10:12 PM ) değiştirilmiştir.
    sucks !

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Asus olanda 4gb ddr2 ram var, Sony avio da 3gb ddr2 ram var. Ekran kartı falanla ilgilenmiyorum,fiyatları aynı.Neden asus dururken sony i alayım mesela.
    sucks !

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

sony'ye verdiğin paranın %30-40'ı sadece marka değeri...asus kalite,sağlamlık,performans olarak bence sony'den kat ve kat üstün...asus'un tek eksisi tasarımı çok kötü...dış görünüşün bir çekiciliği yok...ama diğer konularda süper...toshiba da asus kadar iyi olmasada güzel makineler üretiyor.ancak tasarım olarak asustan üstün...

*Processor Platform
    *Hard Drive Type
    *Processor Speed
    *Cache Memory
    *Graphics

dikkat etmen gereken bazı noktalar...araştır laptop kullanacağın alana(oyun,internet,iş..vs) göre bu özellikler belirlenir zaten.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Geçenlerde sadece apple ürünleri satan mağazada mac görme imkanım oldu. Gerçekten çok hoşuma gitti, normalde sony yada toshiba alma düşüncem var iken, mac bayağı ağır basmaya başladı, incelemenizi tavsiye ederim.

Tabii ki, ne amaçla kullanacağın çok önemli. İhtiyacı tespit edip, senin için en ergonomik ürünü seçmelisin.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Asus anakart kullanan 2 pc var ikisi de anakart nedeniyle sorunlu şu anda..Laptopları nasıl bilemem ama desktoplar için anakartını asla ama asla tavsiye etmem..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Laptopta dikkat edilmesi gereken birkaç husus öncelikle tabi amacın belirlenmesi lazım grafik tasarım oyun internet vb.
    Mac alıcaklar yüksek fiyat düşük performanslı pc ler ayrıca mac le uyumsuz olan birçok programı bilgisayarlarına yükleyemeyeceklerini bilsinler ama beyaz cillop gibi laptop arkasında ateşli bir apple resmi hava atmalarını kolaylaştırıcaktır.
    Onun haricinde bilgisayar diyince akla HP gelir ama hp nin fiyatları her zaman yüksek oluyor alacağınız bilgisayarın tabiki işlemcisi çok önemli kaç ghz olduğu laptoplarda bu düşüktür ama en azından 2.00 ın üstünde olması lazım .RAM özelliklerinde dikkat edin ramlerin bus hızları önemlidir 1066mhz gibi .Ayrıca ekran kartı içinde hp lerin en kötü noktası o genelde INTEL chipset grafik işlemcisi kullanıyorlar ve paylaşımlı ekran kartları oluyor inanılmaz oyun grafik kalitesi beklemeyi hp den .Ha ama ona göre hp de alabilirsiniz hem amd işlemci alırsınız pentium deil hemde ekran kartına göre bakarsınız.Her çeşide göre bilg bulmanız mümkün yani önemli olan kullanacağınız alan.
    HP den sonra dell için alınmalı diyebilirim ama herkes abd ye gidince toshiba ya yöneleceğini unutmasın(daha önce yaşananlara dayanarak) ayrıca getaway de abd de baya giden bir marka ama tabi tr de bulunması zor.
    Ama şunuda söylemeden geçemicem ben geçen sene hp aldım 1100 dolar civarıydı
    arkadaşta hp aldı 500 dolara kampanyadan bir bilgisayardı ama performans olarak bnm bilgisayara yaklaşamasada iyi bir bilgisayardı ama 1.haftada bir yazılım sorunu çıkardı ve yeniden yükleme flan servise gitti bilg abd deyken yani hiçbir markanında garantisi yok.
    Mac alan arkadaşta vardı şuan keşke almasaydım tr de mac kullanmanın hiçbir anlamı yok diyor.
    toshiba alan arkadaşlarda ufak tefek sorunlarla karşılaştılar ortalama 600 dolardan aldılar toshibaları ve idare ediyorlar işlerini gören bir laptopları varmı var.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir
    Konu kerempi tarafından (22-05-2009 Saat 11:28 PM ) değiştirilmiştir.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

teşekkürler .
    Kerempi ek olarak ;

Maacbook u Türkiyede kullanmanın neden anlamı olmasın ? Maacbook'a 1000 dolar vermek bana şuan zor geliyor,ordaki ekonomik durumuma bağlı aslında ...
    Neden oraya gidenler Toshibaya yöneliyor
    Şuan en iyi seçenek Dell gibi duruyor
    sucks !

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben hp toshiba dell ve macte kullanma fırsatım oldu uzun uzun hemde.... şuan kendi laptobum hp evet 3 sene 3 arıza çıkardı, şuan garanti bittiği içind sıkıntı çekiyorum ama gayet iyiydi.Mac tamamen tasarım ve apple ürünü kullanan insanlara sağlanmış bir ayrıcalık, diğer laptoplardan aşırı bir farkı yok eğer büyük bir iş adamı veya gösterş hastası biri değilsen tabiki.... Toshiba gayet iyi ama diğer laptoplarda daha önce geride kalıyor teknoloji konusunda.Dell alcaksan aşırı iyi araştırmalısın bence asus u ise hiç tavsiye etmem
    2009 watçısı olcakken 2009 campusacısı olan şahsiyet

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Dell alıcam 599 dolarlık modelini bestbuyda.
    Nesini araştırıcam daha zaten garanti yok,bozulursa kime nasıl yaptıracağız :S ?
    sucks !

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

aynen ilk gidişte ondan alıcam bütün yaz onu kullanıcam gelirken de 1100$civarında bir dell vardı onu alıcam
    600lüğü ablama vericem öbürü bana kalacak

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bu arada 599$lık dell'in bataryası 5saat 40dk yetiyormuş
    tam benlik valla haftada 8saat yolum var her haftasonu

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Bilgisayar, marka mevzusu cok uzun konu o yüzden detaylı veya uzun yazmıycam. Ama size önemli 2 önerim var. Birincisi hangi amacla aldıgınıza dikkat edin, ona göre alın. İkincisi ise Abd'de Türkiyeden farklı olarak Sony, Dell, Toshiba, Hp yani her marka toplama tabir edebilecegimiz notebooklar üretebiliyor. Direk fabrikaya istediginiz özelliklere göre siparis verebiliyorsunuz. Bu yüzden bestbuy, circuitcity, tigerdirect vs gibi sitelerden almaktansa üreticinin kendi sitesinden sadece size özel bir bilgisayar secin. Model secip customize demeniz yeterli

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

benim işim yok 1100 lükle fln 1000 dolar versem apple alırdım ztn başka yerlere yatırcam parayı,teknolojiye çok para vermekten hoşlanmıyorum
    sucks !

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar bişey soracaktım amerikadan araba için gps-navigasyon cihazı almayı düşünüyorum 110$ dan başlıyor fiyatlar acaba bilgisi olan varmı eğer alırsam türkiyede kullanabilirmiyim? harita yükleme yada uydu seçme gibi bi sorun olurmu acaba?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

gateway'i de incele derim .. performans ve dizayn olarak bi eksigi olmayan diger markalarin bazi modellerinden daha dusuk fiyatlara satildigina cok kez sahit oldum .. ben gecen yil 640$ hp aldim gayet memnunum tek sorun ben gunun cogunu laptopumla gecirdigimden bana dayanamiyo ve kapaniyo sogumasini bekliyorum

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sugarmouse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bişey soracaktım amerikadan araba için gps-navigasyon cihazı almayı düşünüyorum 110$ dan başlıyor fiyatlar acaba bilgisi olan varmı eğer alırsam türkiyede kullanabilirmiyim? harita yükleme yada uydu seçme gibi bi sorun olurmu acaba?
    kardes abd de o fiyatlara gordugun navigation lar Turkiye de hicbir ise yaramaz iyice arastir sorustur almadan once

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

evet pier`in dedigi gibi hp ler cabuk isinma yapabiliyor,ozenerek kendim bir hp topladim oradayken,performans olarak ucmasi lazimken(belkide ucuracak seyler kullanmiyorum) bekledigim performansi bulamadim ayrica cok sik isinma sorunu yasaniyor ama bunun disinda kesinlikle iyi bir alet.Ben sahsen Dell ve Toshiba oneririm laptop sektorunde lider firmalar oluslari ve tecrubelerime dayanarak.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı roboelektronik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçenlerde sadece apple ürünleri satan mağazada mac görme imkanım oldu. Gerçekten çok hoşuma gitti, normalde sony yada toshiba alma düşüncem var iken, mac bayağı ağır basmaya başladı, incelemenizi tavsiye ederim.

Tabii ki, ne amaçla kullanacağın çok önemli. İhtiyacı tespit edip, senin için en ergonomik ürünü seçmelisin.
    arkadaşım ben macbook kullanmaktayım 2 senedir.macintosh ları tavsiye ederim ama tabi ne amaçla kullanmak isteğine bağlı.ayrıca mac ler hakkındaki her türlü soru na cevap vermek isterim elimden geldiği kadar tabi....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)