ya bazı şirketlerde sansür var , bazılarında yok.e böyle olunca anlaşılmıyo kii.reklam olmadığı açık olan yorumlar sansürlenmesin bence
ya bazı şirketlerde sansür var , bazılarında yok.e böyle olunca anlaşılmıyo kii.reklam olmadığı açık olan yorumlar sansürlenmesin bence
arkadaşlar meraba...geçen sene newjersey moreys piers su ve eğlence parkında çalıştım ve buradaki şirketimden çok memnundum. sorunla karşlılaşmadım değil ama şirketimin gerek asistleri gerekse kendi iletişimleri sayesinde kısa sürede çözüldü...
moreys piers hakkında veya wat hakkında bilgi almak isteyenler varsa msnden ekleyebilirler...
alabur.com
Ya su sansuleri kaldiralim arkadaslar burda bilgi ve tecrube paylasmaya calisiyoruz..Sirketlerin isimlerini kapatirsaniz nerede kaldi bu paylasim..
sirketden daha onemli olan is secimi. isini dogru sec, konaklama sartlarini ogren. ve daha onceden oraya gitmis ogrencileri bul, sorularini sor. sorun yasama riskini minimize et.
...................
Chum Vs Coho
ya güzel bir şirket bile bulsan acenta acemi ise seni yerleştiremez, şirket kontejyanını doldurur kalırsın mal gibi ortada.
bence de admin arkadaşlar sansürleri kaldırırsak daha iyi olucak böyle anlamıyoruz hiçbir şey. nasıl bilgi paylaşacağız bu şekilde?
***** ***** ile gitmeyin
2006 da işim uçuşuma 4 gün kala belli oldu
yüzme bilemeyen adamı lifeguard olsun diye yolladılar bir efsane
***** *** ve ekibi... ****'in hakkını yemiyelim temiz çocuk
Arkadaşlar,
Sansürlerin kalkması şu aşamada mümkün değildir.Şirketlere karşı forum olarak hukuki sorumluluğumuz bulunmaktadır.www.turkishwat.net herkese açık bir forumdur.Dolayısı ile foruma post atan herkesin gerçek kimliğine ulaşamayız.Rakip firmalardan gelip foruma olumsuz yorumlar girilebilir, reklam yapılabilir,yada başka bir şekilde şirketlerin maddi ve manevi zarara uğramasına neden olunabilir.Bu durum karşısında da şirketlerin dava açma hakkı bulunmaktadır.Dolayısı ile ad-soyad ve telefon belirtmeyen, gerçek kimliği ortaya çıkmayan üyelerin birebir adres gösteren , olumsuz mesajları sansürlenecek yada yayınlanmayacaktır. Bilginize..
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Fiorex 'in açık cevabına ek olarak, cep telefonu gibi bilgilerinizi forumda açıkça belirtmenize gerek yok. Bize özel olarak iletebilirsiniz. Amacımız karalama maksadında yollanan mesajları elemektir. Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.
admin (at) turkishwat.net
Arkadaşlar G....L ama ******suz olanBu şirketle giden var mı?Kafamız gerçekten çok karışık paylaşırsanız çok sevinirim.
sizde haklısınız arkadaşlar. ama böyle okuyunca da bizim halimizi anlayın yani.
cep telefonu alınması herhangi bir davada, kullanıcıya yönlendirmek mi? ya sonuçta istendiği zaman herşey yapılabilir adam burda karalayabilir de şahlandırır da önemli olan negatif ve pozitif yönlerini eleştirmek. şimdi birisi derse "hede hödö şirketi çok kötü gitmeyin, gidenler öldüler" tamam bunu editleyin ancak adam uzun uzun anlattıysa gittim şunları yaşadım bunları gördüm. iyi yanları bunlar ama kötü yanları da bunlar diye; o zaman bunu editlemeyin sonuçta internette bir sürü olumsuz eleştiri dolaşabilir ürünler hakkında. mcdonalds ürünlerini sevmem ve kötüdür derim. mcdonalds buna birşey diyemez çünkü kendi görüşüm.
ama dediğmi gibi burda şirketlerin yapabileceği (ne kadar iğrenç ve çirkefçe bir hareket olsa da) engellemek için nedenli açıklamalı yorumlara izin vermeniz daha mantıklı sanırım.
katılıyorum... yürü be comex arkandayım...![]()
G..b.l??????
Sırası ile Ozm.n , E.t ve U.T. ile gitmiş bir kişi olarak 3 ünüde tavsiye etmem . Madem detaylarıyla yazmazsam editliyeceksiniz yazımı o zaman detay da vereyim.
İlk gidişimdeki şirketin job fair inde yüzyüze görüşüp anlaştığımız işveren Amerika'ya gidince bizim şu an elemana ihtiyacımız yok dedi.Ortada kaldık .Kendimiz gidip başka iş ayarladık .
İkinci firma da yaşadığım sorun ise iş ayarlanması ile ilgili oldu.biz Ocak gibi gittik kaydımızı yaptırdık filan .İşimizi seçtik Ds formumuzda geldi .Gitmemize bir hafta kala cep telefonuma gelen bir mesajda bu sene gideceğiniz iş iptal oldu gelin size başka bir iş ayarlayalım dediler.Bir hafta kala gitmemize dayatma bir biçimde dandikten bir işe koydular bizi.Gittik yine memnun kalmadık ,yine kendimiz iş bulduk .
3.firma ile giderken de artık bu iş meselesinden illallah etmiştim.O yüzden yazın amerikada iken sonraki sene için işimi ayarlayıp öyle geldim . Yani şirketten herhangi bir iş talebim olmadı . Sadece Ds formu getirtecekklerdi benim için .Normalde 2-3 haftada gelen form için tam 3 ay beklettiler . Nasıl iş bu anlamıyorum ben .
Artık bu sene son kez Academix ile gidiyorum.Bakalım onları da görücez artık....organizasyonları baya sağlam geldi bana ...
Merhaba arkadaşlar,
Üzgünüm, ben de şirket önerisinde bulunamayacağım ama tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum ve sizin de benim düştüğüm hatalara düşmenizi istemiyorum. Benim work&travel maceram çok güzel geçti ama tamamen kendi çabalarımla...
2007 yazında Aventura adlı bir şirketle Miami'de 3 ay work&travel yaptım. Başkanı John Pond. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu şirketi seçmiş bulunduk (Arkadaşlar her zaman güvenilir olmuyor...)Gittiğimizde oda diye verdikleri yerde çarşaf ve yastık yoktu, mutfak diye gösterdikleri yerde ocak yoktu. Bu yüzden gitmeden önce mutlaka size tutulan odaların fotoğraflarını istemenizi öneriyorum. Bana fotoğraf göndereceklerini söylediler fakat göndermediler. Neyse bu kısmı geçtik. Bize çalışacağımız yerin kaldığımız yere uzaklığı yürüyerek 5 dakika denildi fakat her gün 15 dakikakalık otobüs yolculuğu için gidiş-dönüş 3 dolar verdik. Bize iş diye buldukları yer tamamen işi gücü olmayan ve resmi olarak çalışma izinleri bulunmayan kişilerin çalıştığı emlak şirketine müşteri bulma işiydi. Yapmamız gereken şey, sokaktan herhangi birini bulup 90 dakikalık tanıtıma katılmasını sağlamaktı. Üstelik maaş usulü değil komisyonla çalışıyorduk. Fakat Amerika'ya yeni gelmiş biri için üstelik o dili yeni öğrenmeye çalışan bir öğrenci için bu iş biraz riskliydi. Hiçbir güvencesi yoktu. Tamamen seni kendi haline bırakıyorlardı. Komisyondan para kazandın kazandın, kazanamazsan dön geri. Biz ilk iş olarak arkadaşlarla toplanıp John'la tartışa dövüşe paramızı geri alarak evden çıktık ve bütçemize uygun, işimize yakın bir hotele yerleştik. Hemen başka bir iş talebinde bulunduk tabii. John araştıracağını söyledi. Araştırdı da...Biz gelmeden önce yapması gereken tüm araştırmaları biz oradayken yaptı. Bir iki kişiye iş bulundu diğerlerimiz ortada kaldı. Ben ve 6-7 arkadaşım hemen cv hazırlamaya ve iş aramaya başaldık. Bulduk da. Açık söyleyeyim tam umudu kestiğim bir anda buldum işi ve bir mağazada kasiyerlik yapmaya başladım. Yani şirketin yapması gereken bütün işi ben kendim hallettim ama eğer çekingen biri olsaydım, iş bulmak için her yere girip çıkmasaydım, hiç araştırmayıp oturup kaderime boyun eğseydim kesin geri dönerdim. Bunların dışında yaşadığım daha bir çok macera var. Bilgi almak isteyen arkadaşlar daha sonra benimle iletişime geçebilir. Kısacası, size tavsiyem eğer kendi başımın çaresine bakarım diye düşünmüyorsanız SAKIN ama SAKIN AVENTURA adlı şirketle güzelim zamanınızı harcamayın. Ben çok güzel bir work&travel yaşadım ama dediğim gibi tamamen kendi başımın çaresine kendim baktım... Herkesin mükkemmel bir work&travel geçirmesi dileğiyle...
istanbulda istiklal caddesinde integra denilen bir buro var hem tercume hemde vize danismanligi yapiyorlar. kucuk bir yer fakat calisanlar ne yaptigini gercekten biliyorlar zaten sanirim daha once bir calisan vize bolumunde uzun seneler calismis her ayrinitilari biliyor. Ingiltere vizesinde uzman diyebilirsiniz ve kim nederse desin diger danismanlik sirketleri webde bulunabilecek olan seyleri veriyorken bunlar gercekten farkli ve faydalilar.bu gittigim 3. danismanlik oldu ama bu kadar bilgiyi bir arada almak nasip olmamisti. Fiyatlari ise digerlerinden farkli deil.
ben nickimde de yer ettigi uzere yero ile gittim cok memnun kaldim bu yil tekrar gidiyorum..ankara istanbul ve bursa da ofisleri bulunmaktadir.ben ankara besevler ofisinde calisiyorum suan hatta hem ogrenci hem calisan statusunde biri olarak kesinlikle oneririm.bu arada kimse uzerinden komisyon aldigim yok hepimiz ogrenciyiz bunu ticarete donusturen arkadaslari kiniyorum..su kadarini soyleyeyim ne giderken ne simdi sirketle hicbir problemim olmadigi gibi sadece bir yillik yurtdisina gidip sonrasinda irtibati keseceginiz bir firma degildir burasi gitmeden orda ve tabii dondukten sonra mutlaka gorusur fikir alirsiniz hem sadece work and travel programi icin degil diger tum yurt disi programlari hakkinda..eklemek isteyen arkadaslar olursa xxxxxxxxxxxxxxxxxxadresini ekleyip istediginiz konuda soru sorabilirsiniz bunlar icin kayit almamiza gerek yokbunlari neden yaziyorum suan illaki kac para aliyosun hayirdir ne iyi niyetlisin tarzi konusmalar olacak..simdiden yanitimi vermis olayim da sonradan yorulmayayim..basarilar iyi sanslar arkadaslar..
Konu Fiorex tarafından (24-02-2008 Saat 03:38 PM ) değiştirilmiştir.
benimde anlamadığım neden bazı şirket isimleri editlenip bazıları olduğu gibi kalıyor.Bu durumda düşünülebilcek şey site adminleri bazı şirketler ile anlaşmalı yani tamamen bağımsız serbest bir kürsüde bilgi paylaşamıyoruz.Bu da bana göre bu siteyi zan altında bırakmaktadır.
taltrap,
bazı şirketlerin isimleri denetlenirken editlenmiyor otomatik sansürleniyor çünkü bu şirketler kendileri hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yazılmasını avukatları aracılığı ile istememişlerdir. Ayrıca bu şirketler hakkında yazılan 100'lerce mesaj da silinmiştir. Forumda her bölgeye bakamadığımız için kısacası robot olmadığımız için bu şekil bir önlem aldık. Peşin hüküm vermek yerine "Neden bazı şirketlerin isimleri yazıldığı gibi çıkmıyor?" diye sorsaydın daha iyi olmaz mıydı?
Kısacası sponsor olsun olmasın hiç farketmez. Sponsor olmayan o kadar çok firmaya o kadar çok ağır yazı yazılmıştır ki ancak bizim tarafımızdan forumda yayımlanmamıştır. Yani sponsorlarla sponsor olmayanların arasında bir fark yoktur, olamaz da.
Benimde sinir olduğum konu bu shinoda.Yeni üye olanlar sansürü gördükleri gibi siteye sallamaya başlıyorlar.Oysaki neden sansür uygulandığı sitenin en az 500 yerinde detaylı olarak yazıyor.Yeni kayıtlara isim-soyisim TC kimlik zorunluluğu mu getirelim ?? Ne yapalım yani ?Çeşitli forumlar bu sisteme geçmeye başladı.Öyle zor bir şeyde değil.Yeni kayıtları denetleyeceğiz sadece.TC kimliklerinin doğru olup olmadığına bakacağız.Ondan sonra isteyen istediğini yazsın.Herhangi olumsuz bir durumda gerçek kimliklerini ilgili makamlara veririz.Hem şirketlerin avukatları aracılığı ile yaptıkları bu sansürden kurtuluruz, hem her yenı uye siteye sallamaz, hemde gerçekten site adam akıllı bir profil çizmiş olur.Görülüyorki bizim bazı şeyleri defalarca anlatmamız yetmiyor.
Konu Fiorex tarafından (25-02-2008 Saat 02:29 PM ) değiştirilmiştir.
açıklama için teşekkürler.henüz peşin bir yargıya varacak kadar uzun süre kalmadım sitede.sadece bazı kısıtlamaların forumdaki post sayısını düşürdüğünü düşünüyorum.ilk kez wat yapacak biri olarak firmamı iyi seçmek ve pişman olmamak istiyorum sadece bu yüzdende arkadaşların "düzgün,oturaklı,mantıklı" yorumlarını merak ediyorum.zaten her yazı yazanını belli ediyor bana göre bunlara sansür koymaya bile gerek yok.Üniverstede okumakta olan biri bu ayrımı anlamlı diye düşünüyorum.
Çok yararlı olabilecek güzel düşüncelerimiz vardı bu şirketler konusunda ama bazı şirketler isimlerinin forumda yayımlanmamasını istiyor. Onlar istese de şirket performans analizi şeklinde bir çalışma yapabilsek ve giden öğrencilerin geldiklerinde düşüncelerini özgürce ve tarafsızca anlatacaklarına emin olabilsek birçok wat firması bugünkü vaziyetinden çok ama çok farklı olacaktır.
Bu arada melih dediğin çok mantıklı ama herhangi birinin kimlik numarasını bulmak zor değil. Bu sefer kişinin gerçek olmasını ispat etmeyi bırak, farklı bir isim altından mesajlar atıldığı için daha çok baş ağırtır. Örneğin, arama motorlarına ikinci lig takımlarında oynayan futbolcunun adını soyadını yazman yeterli. Anne adı, baba adı, doğum tarihi ve doğum yeri zaten kimlik numarasını bulmaya yeter. En iyi çözüm sms sistemi görünüyor aslında ama bu sistem de fazla masraf istiyor.
Gencler için hayırlı olsun ama bu iste bence bi tecrübe isidri ne kadar güvenilir olur ne kadar acemilik cekmezler orası muamma![]()
elt ile giden arkadaslar var mı buralarda biraz yorum alsak elt ile gidenlerden?
Dostum ben henüz karar veremedim hangi sirketle gideceğime
ELT yide düsünüyodum ama bana pek güven vermediler sanki eger anlastıysan seni endisede bırakmıs olmak istemem ama bana öyle gelen sana öyle gelmeyebilir bunu da unutma![]()
anlaştım ben artık yaa iş işten geçmiş gıbı bıraz ama hayırlısı dıyelım artık memnun kalırım ınsallah yanı su ana kadar bı sorun cıkmadı sabırla tum sorularımı cevapladılar her konuda yardım ettıler ama bellı olmaz daha oraya gitmeden bakalım artık ıkıncı bı orhaninho vakası olmam inşallah![]()
tüm şirketler hemen hemen birbirinin aynısı tek farkları biri diğerinden geç diğer birinden erken açılmıştır. ha ekstra ufak tefek farklılıklar olsa da çok fazla işe yaramaz
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks