hehe
lan nuri alço olmusum farketmeden![]()
peki toplam kaç saat sürecek arkaadaşlar Newyork ve alaska referans larımız olsun bekliyorum cevapları
bu sırada ben de istanbuldan kıbrısa uçtum
mardin merkezden Nusaybin ilçesine kadar da HELİKOPTERE binmiş bulunmaktayım yaşadığım olayı paylaşmak isterim
Babam astsubaydı bir gün arkadaşlarla maç yapıyorum annem çağırdı baban tugaya bekliyor seni diye
hoppala şaşırdım tabi gitmesem fln fln mecburen gittim hiç bişiden haberim yok. Nizamiyede askeri jip beni bekliyordu aldılar beni doğru helikopter pistine baktım helikopter havalanmak üzere babam da orada dedi bu amcanlarla birlikte nusaybine git dedi ben çoştum tabi hemen atladım helikoptere...
asker abiler kulaklarımı tıkamam için bişi uzattılar bende saf saf gerek yok böyle iyi dedim demez olaydım askeri helikopter gümgür gümbür ses var içerde bağıra bağıra şarkı söylüyorum kimse beni duymuyor uçarken bi baktım bizim lojmanın üztünden geçiyoruz arkadaşlar maça devam ediyordu oda ayrı bilezzet. Gittik b şekilde fakat aksilik koruycular kaza geçirmiş mardine gelmeleri lazım helikopterde yer yok acaba beni bırakacaklarmı diye korkmadım değil neyseki beni bırakmadılar ama içerde baya sıkışmıştık çünkü yaralı adamın yatması gerekiyordu gelirken bana da kulaklık sormadıkları için yine o gürültüye katlandım ama olsun yinede süperdi valla
uçağın o ilk kalkış anında her zaman camdan aşağıyı dikkatle izlemişimdir. çok guzel bi haz veriyor insana.. kesinlikle korkmayın ilk defa binecek olanlar. o anın tadını çıkarın cunku 12 saatlik ucak yolculugujnda o anı max 2 dk yasıyacaksınız. arkanıza falan yaslanmayın camdan dışarıyı izleyin. birde uçakta korkanlar oluyor illaki onlara bakınkomik değil ama ben çok gulmustum bunlar neden korkuyolar böyle diye..
sonucta bişe olsa kurtulma ihtimalimiz yok ama olucak mı olmıyacak mı diye de korkmaya baslarsan durduk yere o yolculuk sana zehir olur. otur içkini iç keyfine bak film izle muzik dinle......
![]()
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
12 saatt ny.. netces bilmiorumm...
Hazır baslıgı bulmusken ben de yazayım bir seyler. Benim de ilk ucak yolculugumda kaptan tam motorları yüksek devirde calıstırıp ısıtırken bir anda elektrikteki bir sorundan dolayı motorlar sustu ve elektrikler kesilmisti ucak icersinde. O an direk aklıma ucus esnasında da böyle bir sey olursa sorusu gelmisti. Ucaga ilk kez binen birisi olarak tedirgin olmustum. Sonrasında pilot throttle ı ( PS cok deli FSimulatör X oynarım pro olucam yakında ) kökleyip ucaga hız verirkenki G etkisini yasayınca ucak yolculugunu ilk sevdigim an ortaya cıkmıstı. İnislerse ayrı bir makara. Ahanda tekerleklere yere degiyor diye beklerken bir anda bir sey hissetmeden yere indiginizi anlayabiliyorsunuz. Bazen de Atlas Jet in 54 kisilik otobüs büyüklügündeki ucagıyla paldür küldür inis yapınca noluyoz langibi bir tepki dogabiliyor
Son olarak ucus esnasında her türlü laptop, foto makinesi, mp3 player vs kullanılabiliyor. Ama kalkıs ve inislerde bunlar da yasak diye biliyorum. Ama bu sene inis ve kalkısları videoya bile kaydetmeyi düsünüyorum, cünkü en eglenceli kısmı oralar oluyor ve tek manzara alabileceginiz yer de oralar. Ayrıca FSimulator meraklısı olarak kokpit i de görmek isterim ama asla izin vereceklerini sanmıyorum...
yazılan yazılar bilgiler deneyimler çok iyi gerçekten benim de ilk binişim olucak uçapğa biraz rahatladım okuyunca![]()
benimde ilk uçuşum olacak bu ve şu kulakla ilgili sorunlardan ne zaman bahsedilse aklıma şarkıcı Ceylan'ın şu haberi gelir, bende ufak bir burun ameliyatı geçirdim tırsmıyo değilim aslında biraz.
http://www.magazinajanda.com/haber/c...bani_-7672.htm
Amerıkaya gıderken ucak ta gronlanda kadar kuzeye gıdıyo.kanadadan guneye gıderek amerıkaya varıyor.cok ılgınc bırsey ya...
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks