arkadasim merak etme ben de ayni durumla karsilasmistim gecen sene. tabi benim 6 gun olmustu ama merak edip aradim pasaportum ulasti mi size acaba diye. Oradaki bayan da gayet tatli bir sesle pasaportumun kendilerine ulastigini soyledi, ben de dayanamadim sordum o da hayirli olsun basilmis vizeniz demisti. gonul rahatligi ile arayabilirsin.![]()
tmm çok saol bugün öğleden sonra ararım dedim ancak sitesinde şöyle yazıyor aynen aktarıyorum
"Lütfen vize ile ilgili sorularınızı Amerikan Vatandaşlık Bölümü'ne yöneltmeyiniz. Telefon ile sorulan sorular vize ile ilgili ise cevap verilmeyecektir! "
Konu safab tarafından (05-05-2009 Saat 12:09 PM ) değiştirilmiştir.
Ve bugünde pasaport yok![]()
2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.
Çalışacağım İş:
Gaylord National Resort & Convention Center
Washington D.C.
Housekeeper, Houseman.
www.gaylordnational.com /
www.nationalharbor.com
Saat Ücreti:
8$ + overtime 12$
Konaklama:
Red Roof Inn - Motel
www.redroofinn.com
12.5 $ günlük.
Tabi canim mutlaka oyle diyecekler, yoksa dusunsene gelen telefonlari. Sen sadece 21 gun oldu acaba pasaportum ulasti mi diye sorucaksin ulasmissa zaten onlar sana vizen basildiysa vizeniz basildi diye mutlaka belirtirler. Basilmamissa da konsolos onayi bekliyor diye en azindan seni bilgilendirmis olurlar. Arkun sen de deneyebilirsin bu yontemi, senin de olmus baya yaw. Bu sene niye boyle gecikti anlamadim valla...
arkadaşlar sakın aramayın konsolosluğu arayıp da vizesini alan görmedim daha
alacakken red almayın
önceki mesajını görmemişim öyle bir durum olmuş kusura bakma
ama bu sene arayan 4kişi de red aldı görüşmeleri iyi geçmesine rağmen
daha önce 2kişiydi dinlemediler aradılar red aldılar bence aramayın
seninki basılmış bi kere ama basılmamış olma durumunda red vermeleri ihtimal olduğu söylendi bir çok ağız tarafından
Sen de kusura bakma o zaman arkadasim
Sakin yanlis anlasilmasin , ben size konsoloslugu arayin, vizem basildi mi diye sorun demiyorum arkadaslar. 21 gun gibi anormal bir sure gecmisse eger, pasaportum sizlere ulasti mi diye arayip soracaksiniz.
Ayrica telefona bakan kisiler turk calisanlar ve onlerindeki bilgisayardan bakip ulastiysa eger " ulasti konsolos onayi bekliyor" ya da ulasmis, vizeniz basilmis, bugun yola cikacak ddiyerek ipucu veriyorlar. Yani telefona bakan kisilerin vize verip vermeme asamasina hicbir olumlu ya da olumsuz katkilari olmuyor. Senin arkadaslarinin red almalarinda mutlaka baska bir sebep vardir. Daha once de gorusmesi iyi gecip beyaz/yesil kagitla evine donen; daha sonra ise red alan bir cok insan oldu. Sonucta hic bir konsolosluk sana 21 gundur haber alamadigin pasaportunu sordugun icin red vermez dimi.Sonucta herkesin kendi kararidir ama biraz mantikli olmak lazim arkadaslar. Yani oyle dedikodular, hurafeler dolaniyor ki bu vize asamasinda insan apisip kaliyor. Herkese stressiz, DS li, vizeli bir mayis ayi ve nihayetinde Amerika'da guzel bir yaz diliyorum.
![]()
ya beyler su pasaport bekleyenler nereye yolladıklarınıda yazarlarsa cok sevinirim kendi kendime istatistik tutmaya calışıyomda
benimki haftaya gelse yollasam mayıs içinde geri donermi diye istatiksel olarak sonuc çıkaracam (istatistik bilim degilmiş, ama olsun umut) bn istanbula yollayacam bu arada.ulan kafayı yedim bu DS yuzunden nelerle ugrasıyorum yavvv...![]()
yarına geldi geldi,gelmedi haftaya,haftaya gelmedi gelecek hazirana kadar yolu var
arkadaslar ben de yolladım ds,sevisi ve pasaportu ama o verdikleri acık yesıl kagıdı yollamadım hangı belgelerımın eksık oldugunu gosteren.Bir sorun olur mu ki
ne ses var ne seda bugünde, oooff oofff
and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
Ben de 16.04.2009 tarihinde UPS'e verdim ve belgeler 20.04.2009 09:40 tarihinde elçiliğe ulaştı..Ancak hala ne gelen var ne giden..
Geçen pazartesi konsolos onayı bekliyor dediler..Ama 1 hafta oldu hala o onay gelmedi![]()
waaay anasını yaaa, ne çıkmaz vizeymiş arkadaş, burnumuzdan getirdiler , allaa allaaaaa
Arkadaşlar bu bekleme olaylarını ben pek anlayamadım açıkçası. Firmamala konuştuğumda şu ana kadar kendilerinin gönderdikleri DS formları için max. 3-4 gün içinde pasaport durumlarının açıklandığını söyledi. Şu ana kadar hiç karşılaşmadık dediler 1-2 hafta durumlarına. İsim soruşturması olduğu takdirde bu durumlar ortaya çıkmakta olduğunu belirtti.
Arkadaşlar sabırlı olalım biraz da, tamam bizler de hepimiz heyecanlıyız, hayallerimiz var belki ama, sabırsızlık bir işe yaramıyor, işleyen bir süreç var malesef biraz uzun. Gitmeden nasıl olsa belli olacak bu. Biraz daha sabırlı olmalıyız.
Evet arkadaşlar 20 dk kadar önce ups mesaj yolladı. Pasaportum konsolosluktan çıkmış yarın teslim edilecek yazıyor yani yarın pasaportum gelecek!!! Sonunda beklediğime değdi. Darısı başınıza...![]()
![]()
yuppiiii
Ben ups e verirken cep telimi yazdırmıştım. Gelen mesaj şu şekilde:
.......... Numarasıyla taşınacak gönderiniz konsolosluktan teslim alınmıştır. Gönderinin teslimatı 06.05.2009 tarihinde yapılacaktır.
Bu verilen numarayı www.ups.com.tr dan takip no bölümüne yazınca ayrıntılı olarak takip edebiliyorum.
Konu Arkun tarafından (05-05-2009 Saat 09:46 PM ) değiştirilmiştir.
2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.
Çalışacağım İş:
Gaylord National Resort & Convention Center
Washington D.C.
Housekeeper, Houseman.
www.gaylordnational.com /
www.nationalharbor.com
Saat Ücreti:
8$ + overtime 12$
Konaklama:
Red Roof Inn - Motel
www.redroofinn.com
12.5 $ günlük.
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)
Bookmarks