Work and Travel
Toplam 72 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: hala işi olmayanlar!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benim iş durumumda Mart ayında belli oldu,job fair lara bende katıldım...birkaç kez iş iptali oldu fakat en sonunda ben istediğim işi seçtim, güzel olan buydu..
    Bende danışmanımı sürekli arayıp e-posta ile durumu sordum. e-birde çalıştığım için sürekli internet imkanım vardı, Bunu yapmanız gerekiyor arkadaşlar, siz takip etmezseniz onlar gevşek davranıyorlar..
    Yani sizi yurt dısına göndermek bu adamların işi, sizde hakkınızı aramak zorundasınız..Elinizden geleni mümkün olduğu kadar yapmaya çalışın...Bazen ellerinde olmayan sebepler olmuyor mu evet oluyor fakat bunu bile oyalayarak yada yalan atarak söylemeleri kötü olan...

Bunlar alışmışlar, rahat davranmaya, herşeyi kendi istedikleri gibi yönlendirmeye...Arada bir sıkıstırdığınız zaman yada birşeylerin sebebini sorduğunuz zaman afallıyorlar,, saçmalamaya başlıyorlar ve soyleyeck yalanları kalmıyor sizde olayı anlıyorsunuz zaten
    Ben kaç kez kavga ettim, karşılıklı restleşmeler oldu.. Soyledikleri tarihten 1 ay geç geldi DS leri....Ve bu 1 ay bana birçokseyi kaybettirdi...

Siz durumunuzu anlatmanız lazım, çünkü adamların sizi anlayacağı yok, siz anlatmazsanız şirketler bu işle ugrasan koordinatore göre düzenlemleerini yapıyorlar ve sizde arada kaynıyorsunuz....

He yok benim DS im vizem nezaman gelirse gelsin, ammmaaan,, şuan benim için sadece ve sadece sınavlarım önemli, başka seyler önemli değil diyorsanız,, İşte böyle yapan arkadaslardan dolayı biizm DS lerde gecikiyor,, şirketler sıkıstırma sayısı az olunca pek harekete geçmiyorlar....ve malesef birçok kişide boyle yapıyor....Onlarada hak vermiyor değilim, herksin durumu farklı tabi, fakat boyle rahat davranıpta , sizin gibi acelesi olan ve durumu kritik olan insanlarada "sakin" ol "rahat ol" muhabbeti yapıyorlar ya,, deli oluyorum ozaman....

Herkes hakkını arasa, herkes hakettiği seyin peşinden koşsa bunlar yasanmaz aslında.....

Bence, Burda hatalı olanlar kim biliyormusunuz ,,

Şirketlere sanki akrabalarının şirketi gibi güvenipte herşeyi onların eline bırakan, onları hiç sorgulamayan ve neyi nasıl yaptıklarını merak etmeyen arkadaslarda,, e tabi hal boyle oluncada yurt dısına çıktığın zaman bir sıkıntı yaşayınca ve şirket sana yardım etmeyince afallayıp kalıyorsun,, imzalanan sözleşmelere bakarsanız eğer şirketlerin sizi burdan gönderdikten sonra işleri tamamen bitiyor,, ayrıca ne kadar reklamlarında istediğiniz işi size veriyoruz deselerde, yine aynı sözleşme içinde ( katılımcılar istedikleri işi bulamadıkları taktirde danısmanın seçtiği işe gitmek zorundalar, bu durumda para iadesi söz konusu değildir ) vb.. gibi bir çok madde bulunmakta..Sunu unutmamak gerekir ki, Danısman şirketler birer TİCARİ KURUM dur...Kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederler....

Evet, amerikaya gitmek güzel bir hayal ve güzel bir hedef, ve umarım herkes basarılı bir şekilde gider ve gelir, fakat nerdeyse hepimiz 6-8 AY arasında belkide daha fazla olan bir süreç dahilinde bekliyoruz,, iyi kötü olumlu olumsuz bir çok olayla karsılastık bu süreçte ve bu hayal içinde,, hayal nekadar güzel olursa olsun sonucunun mükemmel olması için en buyuk görev bize düşüyor,, bizler para karsılığı hizmet alıyoruz ve bu hizmetin kalitesinide en bastan en sona sorgulamalıyız ki bizden sonraki wat katılımcıları için bir zemin teşkil etsin..

Sonuc olarak,

Ya hakkınızı en bastan itibaren kuralına uygun olarak kolluyacaksınız yada self olarak gideceksiniz ve bazı şirket sorunlarından kurtulacaksınız..

Yada tamamen sallayacaksınız, relaxxx bir şekilde size ne denk gelirse onu kabul edeceksiniz, ki birçok arkadasın boyle bir lüksü yok....çok sallamakta iyi değil Bu orantıyı siz sağlayacaksınız, sizin durumunuzun aciliyetine göre ve şirketlerin verdikleri sözlere göre siz takipte bulunacaksınız,

Fakat BENCE, en doğru olanı, bu işe başlarken bir grup halinde başvurmak ve istediklerini yada sizin için önemli olan kriterleri danısman şirketleri kağıt üzerinde teyit ettirmek yada onaylatmak.....

Buarada ben bunları yazarken önümüzdeki günlerde olması mutemel şeyleri düşünmüyor değilim...

ihtimaller;

-İş iptal olabilir ( işte ozaman zıctık )
    -Vize çıkmaz ( çıkmazsa hiiiç şaşırmam )
    -İsim sorusturması olur
    -CART CURT....

Uçağa binene kadar inanmak zor geliyor gidip gitmeyeceğime....

Amerikaya vardıktan sonra başımıza gelecekler konusunda ise dert etmeyin ,, buluruz bir çözümünü orda biz....

Herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar, biran önce bu bekleme süreci sonuclanır umarım ve herkes istediği gibi güzel bir yaz geçiririr....

yine cosmusum ya, ne yazmısım böyle kusura bakmayın.....
    Konu aalpinistt tarafından (04-05-2009 Saat 09:34 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)