kahramanmaras sutcu imam. sirketten bir dilekce gonderdiler bir de ben dilekçe yazdım ekledim. ilk başta herkes başkasına yollamak istedi ama. en sonunda danışman imzaladı sonra fak. sekreteri bir yazı yazdı dekana imzalattı . rektorluge goturdum. yanılmıyorsam 2 gunde aldım. sonra da o belgeyi vergi dairesine onaylattım ...emniyette verdim 11:50 de...akşam saat dörtte hazır pasaport....
maramra universitesi hacattepe kampüsü rahat bir şekilde aldım
odtü de 3 gün içinde veriyor öğrenci işlerinden pasaport harcı muhafiyeti formu alıp doldurup dekana ve bölüm başkanına onaylatıp rektörlüğe göndermeniz yeterli.....
aynen bende kocaeli universitesinde yarim saatte aldim muaf kagidini hatta 1 gun icinde pasaportun butun islemlerini halledip almistim
evet çanakkale de başvuruyu yaptım pasaport için ama vermediler aynı gün artık cuma elime geççek
Ben hAcettepedeyim sanırım en sorunlusu bizimki,,
Şirketinin verdiği bir kağıtla okuldaki danışmanınıza gidiyosunuz,o da bi dilekçe verip onaylıyor.Aynı zamanda transkript de veriyosunuz danışmanınıza.O dekanlıga yazı yolluyor dekanlık uygundur yazısını cıkarana kadar 3 hafta geciyor ve sonra öğrenci işlerinden o yazıyı alıyosunuz.Aldıgınız belgeyi defterdarlıkta onaylatıp en son emniyet müdürlügüne gidebiliyorsunuz..Bu kadar basit
Bizim danışmanımız dekanlıga yollayacagı yazıyı bize geri verince işimiz bir ay daha uzadı..Umarım siz halledersiniz
Trakya üniversitesinde nasıl bu durum bilgisi olan yazarsa sevinirim
Ben Anadolu Ünv. de okurken almıştım. Ama Emniyet sıkıntı çıkarıyor. Çünkü okuldan gelen kağıt okulun bulunduğu ildeki vergi dairesine yazılıyor. Emniyetteki memurlar, git pasaportunu eskişehirden çıkart o zaman demişlerdi bana. Konya vergi dairesine gittim müdür yardımcısına durumu anlattım arkasını onayladı. Geri getirdim emniyete, bu sefer de kağıttaki kişinin imza yetkisi yok dediler. Takıştık biraz, bu başvuruyu dilekçe ile posta vasıtasıyla yaptığımı eskişehirdeki kağıdı gönderen kişinin de imza yetkisi olup olmadığını bilemeyeceğimi söyledim. Başkomser geldi, durumu izah ettim. Vergi dairesi müdür yardımcısını aradı. Sonra onayladılar, memurlara da fırça attı. Bu konuda genelde varmış, sorun çıkartmadan önce iyice araştırın dedi. 2 Saat sonra aldım pasaportu
Konu CoRn3TTo tarafından (09-03-2009 Saat 05:04 PM ) değiştirilmiştir.
yıldızda okuyan arkadaşlar için sölüyorum bgn gittim hem dekanlığagittim hem öğrenci işlerinde 1 saat kadar uğraştım.Dekanlık biz vermiyoruz o belgeyi öğrenci işleri veriyorsa veriyordur dedi öğrenci işleri ise bize rektörlükten yazı geldi 2 sene öncesine kadar veriyorduk fakat şimdi vermiyoruz Türkiyede bu belgeyi vermeyen 2 okul var biri de biziz dediler bende içimden iyi ... yiyosunuz çok önemli bi başarı diyebildim sadece.
All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..
Bugün öğrenci belgesini aldım. Yarın vergi dairesine gidip kendi düzenlediğim dilekçeye "ek.1 : öğrenci belgesi" diyerekten onay almaya çalışıcam.
Konu faruk tarafından (31-10-2009 Saat 12:03 AM ) değiştirilmiştir.
marmara üniversitesi i.i.b.f den 1 gün içinde aldım evrakı!
Vergi dairesi sadece öğrenci belgesiyle kesinlikle onaylamıyor belgeyi. Sadece Kıbrıs'da falan okuyanlar için öğrenci belgesi yeterli oluyor.
Konu faruk tarafından (31-10-2009 Saat 12:03 AM ) değiştirilmiştir.
BRAWA. (Burhan'ın bravosu.) =)
Destekliyorum. Sonuna kadar git.
lütfen çok önemli sorularınız olmadıkça pm atmayın.
http://img60.imageshack.us/img60/1031/dscn5152vs4.jpghttp://img219.imageshack.us/img219/540/dscn5305eb0.jpg
faruk banada bildir özel olarak bi msg at bende şu pasaport yenileme ücretini vermek istemiom ztn vize ücretiymiş vs yükselen bu dolar kurunada bakarsak nerden kar yaparsak iyidir..napmak lazım vala bilmiyorum böle saçma bi okul görmedim verseler noluo yani sanki kendileri ödüo anlamış diilim
All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..
Marmara'dan dilekçeyi verdikten 1 hafta sonra belgemi aldım. Önerim rektörlüğe değil, okula dilekçeyi vermek... Rektörlük 1 aydan uzun sürede verebilirmiş...
2009 Work and Travel
Avalon, New Jersey.
Sorularınız için pm atınız...
YTÜ Fen-Ede fakültesinden bir arkadaş UNESCO'nun gönüllü çalışma kamplarına gitmek için dekanından bu belgeyi almış.
Konu faruk tarafından (31-10-2009 Saat 12:04 AM ) değiştirilmiştir.
ODTÜ'de 2 günde almıştım
Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete
Bu harcsız pasaport yazısını okuldan 1 den fazla alıp da sorunsuz uzatan var mı ? Bizim okul bu yazıyı 3 günde veriyor ama 2. veya 3. defa verir mi bilmiyorum. Zaten ilk seferde de Vergi Dairesi ve Pasaport Şube Müdürlüğünde senin gitmene daha 6-7 ay var simdi veremem falan filan derken bir sürü ugrastırmıslardı. Simdi sirket saolsun 1 aylık süre icin tekrar uzatmam gerektigini söylüyor, bakalım nolucak ???
valla ben bu harç muafiyet belgesini dilekçeyi verdikten yarım saat sonra aldım kocaeli üniversitesi öğrenci işleri hemen hallediyor
evet bizim okul çok iyi bu konuda..
"Happiness Only Real When Shared"
Electricity Paralyses..!
KTÜ de veriyor sanırım. Almadım ama uluslararası ilişkiler ofisinin web sitesindeki formlar arasında "Harçsız pasaport için yazı " yazıyor üstünde yıldız var açıklamada "Harçsız pasaport yazısı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan alınacaktır." yazıyor. Demekki veriyorlar
İlgili Link
yahu burya a2 saatte aldim 3 gunde aldim diyenler yazmasin ya siniri bozuluyor insanin ben gecen sene 6 haftada bu sene 2 ayda alabildim :
"Happiness Only Real When Shared"
Electricity Paralyses..!
Arkadaşlar Beykent üniversitesi böyle bi belge vermio...
vermek zorundalar arkadasim yasa var bu konuda duzenlenmis..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks