Arkadaşlar bu biletler piyasaya çıktığı gece ilk bilet alan kişi benimdir sanırım. Bileti aldım fakat soyadımda türkçe karakter kullandığımdan dolayı soyismim yanlış çıktı. (Bunu da "break" farketmemi sağladı ayrıca tşk ederim ona) Hemen My itenaries bölümüne girdim ve bileti iptal edebileceğim bi yer aradım. Sonuç olarak web den cancellation işlemlerinin gerçekleşmediğini ve Expedia yı aramam gerektiğini öğrendim ve aradım..
Telefondaki bayana british airwaysten bilet aldığımı, türkçe karakterden dolayı biletteki ismin hatalı çıktığını söyledim. Soyismimi değiştirin dedim yapamıyoruz dediler, iptal etmemiz gerekiyor dendi. ilk 24 saat içinde aradığınız için kesinti olmadan bilet paranızı iade edeceğiz dediler. Biz iptal edelim siz hemen yeni bilet alın dendi. Ve bana bi numara verdi takip kodu gibi bişeydi tam hatırlamıyorum. Hiçbir işe yaramadı o numara o ayrı konu..
Buraya kadar herşey normal. Bilet iptali hemen gerçekleşti. Bu arada kartımdan 850 lira çekildi ve bu tutar gece olduğundan dolayı bekleyen provizyon kısmındaydı internet bankacılığından takip ediyodum ha silindi ha silinecek diye. O gece silinmedi sabah olsun silinir dedim. Bu şekilde 15 gün geçti. Bu arada expedia.com la bi ton mailleşmeler gerçekleşti.
Maillerin toplamını özet geçmek gerekirse "İade işleminde biz british airways e bildiriyoruz, onlar onaylıyorlar, ücreti bize gönderiyorlar, biz sizin kartınıza yatırıyoruz ve bu işlem en az 2 ekstre donemi sürer" dendi. Hemen British airways i aradım dedim boyle boyle, bizle alakası yok biz expedia.com u tanımayız(yani kurallarını bilmeyiz manasında) siz onlarla görüşün dediler. Bunlar yaşanırken internette yüzlerce sayfa gezdim bu konuyla ilgili ve okuduklarım beni iyiden iyiye endişelendiriyordu.
100 lerce sorun yaşamış insan vardı cancellation konusunda. Akbank telefon bankacılığını aradım şubeye gittim bu şekilde bekleyen provizyondan sildirmeyi başardım.
Yani iptal etme durumuna düşmez kimse umarım.. Ayrıca biletini alanlara da hayırlı olsun. Vizem çıksın yine britishten alırım bileti bu arada

.
Ve 18 dolarlık bi activities&services paketimi iptal etmediler 20$ gitti yani.

Bookmarks