Work and Travel
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Haftada 8$ dan 40 saat çalışarak Verdiğimiz Parayı Nasıl Çıkartıcaz ?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Yanlışın yok; dediğin gibi realist olmak gerek. geçen forumda bir şirketin 7.15 $/h ücret ile programdan rahat 6000$ kaldırabileceğini söylemiş kullanıcılardan birine. bu kadar olmaz diyorum ve bu tür danışmanlara senin yaptığın gibi bir hesap yaptırmasını tavsiye ederiyorum. ikinci bir işi bulursan rahat çıkarabilirsin program masrafını ama devamlı çalışman gerekecek. Şu da var ki, eğer iyi bir ingilizceniz varsa ve orada patronunuzla anlaşıp işten çıkıp saat ücreti yüksek bir işe girebilirsin.

Bu konuyu irdelersek, geçen dönemlerde haftalık olarak 550$ sabit bir ücrete anlaşıp akşam mesai bitimi marketlerde kasiyerlik yapan ve bunun için saat ücreti 12$ alan kişileri biliyorum. konaklama oarak 1200$ aylık tutan evin kirasını 3 kişi ortak ödedeiklerini de biliyorum. Bu olay, gittiği işi beğenmeyip o işten sıyrılan ve kendi işini bulan watçının başından geçiyor. Bunun hesabını yaparsan bu sefer daha iyi bir getirisi olduğunu görürsün.

Wat programıyla öğrenci kabul eden şirketler çok ucuza işçi çalıştırıyorlar. Amerika'da haftalık 40 saati doldurmak şartıyla normal bir vatandaşa verilen saatlik ücretler 12-15$ arasında. Köprülerde çalışan gişe memurlarının geçen sene aldıkları saatlik ücret 25$ idi. Görmüş olduğun gibi wat öğrencileri ucuz elemanlardır ama şimdiye kadar bu miktarlarda para veren işlerde çalışmadığı için büyük görürler; oraya gittiklerinde de herşeyi anlarlar.

Sonuç olarak, iyi bir para getirmek, eğlenmek, programı dolu dolu yaşamak senin elinde. Burdan oraya giden öğrenciler saatlik ücretleri görünce iyi para birktiririm sevdasıyla gidiyor ama dediğim gibi giderleri hiç hesaba katmıyor, sonra hayal kırıklığına uğruyor ve programın berbat geçtiğini söylüyor. Benim gördüğüm girişimci her öğrencinin iyi para kazandığıdır ve aynı zamanda eğlenmesini de biliyor. Ama herkes böyle değil o yüzden siz para kazanmaktan çok eğlenmenize ve dilinizi geliştirmenize bakın. Daha mutlu olursunuz
    admin (at) turkishwat.net

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaş iyi yere değinmiş bence biraz daha profesyonellerden yorum yapılmalı bu konuda..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks