merhaba arkadaşlar,
Hukuksal konularda birkaç defa savas vermiş ve epey bir arastırma yapmıs bir arkadasınız olarak bu konuda doğrudan alakalı olmasada dolaylı yoldan ilgili birkaç sey yazmak istiyorum.
Öncelikle bu tebliği !!! yapan arkadasımızın neden bu yolu seçtiğini anlayabilmiş değilim, garip bir durum tabi...face book veya benzer yolla bunu yapması ilginç ...
fakat bu konunun açılmasına ilişkin olarak sizlerle paylaşmak istedim bir bilgi mevcut. Bu bilgiyi paylaşma sebebimde aslında, bilgi paylaşımı için girdiğimiz forumlardaki özgürlüğümüzün sınırının farkında olmamızdır. Özelliklede site yöneticileri tarafından yapılan bazı kişilere uygulanmıs olan engelleme yada ban' lama konusununda nekadar ciddi olduğunu ve yöneticilere hak vermeniz gerektiğini birazdaha açıkca görmüş olacağız. Yöneticilere gerçekten ciddi bir sorumluluk düşüyor aslında farkında olmasakta....
Tepkilerimizi internet ortamında dile getiriyoruz içinde olduğumuz ortam gereği. Bu tepkilerin sert olduğu zamanlarda oluyor elbette. Bu tepkileri herkes veriyor doğal olarak...
Malesef imzaladığımız sözleşmeler gereği, şirketlerin bize ve bizimde Şirketlere karşı şu anda yasal sorumluluklarımız bulunuyor.
Yaşadığımız sorunlardan dolayı ilgili şirketleri mahkemeye verebiliyoruz. Sonuç alınır mı alınmaz mı bilinmez. Bizi bağlayan altına imzamızı attığımız sözleşmelerdir. Bu sözleşmelere dayanarak dava açabiliyoruz.
Malesef bende bu sözleşmelerden birine imza attım. Ve malesef şirketin şuanda yaptığı ve yanlış olan ve bizi kızdıran herşeyin yasal ortamda bizden yana ve bizi destekleyecek bir maddesi bulunmuyor bu sözleşmelerde..
Buda demek oluyor ki şuanda işler karşılıklı dialoğa, hoşgörüye , İŞ AHLAKINA , AİLE TERBİYESİNE , BİREY AHLAKINA ve birazda karşılıklı hoşgörüye dayalı olarak gidiyor gibi bir sonuc çıkıyor. Adamlar bizi oyalıyorlar diyoruz evet apaçık ortada, kim bilir önümüzdeki günlerde neler olacak?? umarım olmaz ve bizlerde onlarda mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmayız..
Benim imzaladığım sözleşmede şuan yaşanan olumsuzluklara karşı, beni destekleyen bir tek madde yok..Elbette tepkimi koymayacağım demiyorum fakat yasal sınırlar içinde kalarak, yani onların anlayacağı dilden ve kurallara uygun olarak…
Aksi taktirde haklıyken haksız durumada düşmek an meselesi..
Bu sebeple şuan beklemeye devam ediyorum. Ne zaman benim yasal haklarımın başladığı sınıra gelirlerse işte ozaman benimde hareket etme özgürlüğüm olacak. Şuanda da yok mu var elbette, fakat hukuksal açıdan elinizde kanıt ve yetki olması için elimizdeki sözleşme bizden yana değil şu noktada...
Hukuki sorunlar da bu sözleşmeler üzerinden çözülüyor fakat forumlarda bu şekilde organize hareket edip çeşitli yerlerde bir şirketi hedef göstermemiz hukuki açıdan başımıza bela açabilir. Şirket hakkımızda dava açabilir ve %99 tazminatı ile birlikte kazanma olasılığı varmış.
Bu sebeple DS i halen gelmemiş bir arkadasınız olarakbu konunun açılmasını fırsat bilerek, sinirlerimizin fazlaca ergin olduğu şu anlarda, bu konuda nacizane birşeyler yazmaya calıstım..
Umarım hepimize faydalı olur…
Bookmarks