Bu dediklerine aynen katılıyorum geçen sene watla gelmiştim şuanda internship vizesiyle bulunuyorum ve 4 ay önce araba aldım ben sana en ince detayına kadar anlatayım ben floridadayım bikere şunu aklından çıkar türk ehliyetimle takılabilirmiyim benden sana tavsiye türk ehliyetini kabul etmiyor zorunlu olarak alacaksın gittiğin eyaletin ehliyetini,çünkü bende 6 ay geçerli zannediyordum 3 defa polis çevirince ve gerekli bir azar işitince almak zorunda kaldım.Şimdi diyeceksinki ben oraya gelir gelmez almak istiyorum araba ehliyetide arabayı aldıktan sonra hallederim bende aynısını yaptım ama arabayı üstüne alman ince sigorta yapman gerekiyor sigorta yapmadan arabayı üstüne alamıyorsun burdaki sigorta şirketleride buranın sağlık sistemindeki gibi özelleştirilmiş çoğu şirket hemen hemen hepsi abd ehliyeti olmayana sigorta yapmıyor,ve eğer yaşın benim gibi 21in altında ve 3 senedir herhangi bir sigortan yoksa çok faiş fiyatlar çıkabiliyor karşına,çünkü sigorta olayı araba yaş evin varmı araba kaç gibi alakasız sorulara göre bir fiyat çıkarıyolar abd yabancı ehliyetlere sigorta yapan tek firma var benim bildiğim ve ben ona yaptırdım ismi STATE FARM bu firma yabancı ehliyetlere sigorta yapıyor aylık önüne 130-170 dolar gibi bi para çıkarıolar çünkü abd ehliyetin yok abde ehliyetini aldığında sigortanı anında deiştirmen mümkün ve ben deiştirdim geisco diye bir firma şuanda aylık 65 dolar ödüyorum aradaki fark baya iniyorPlaka işlemleri onlar en basiti craiglisten arabayı buldun adamla konuştun diyelim parayıda verdin o sana ruhsatı ve yanında bir belge daha var onu imzalıyor ve arabayı kaç paraya sattığına dair ıvır zıvır içeriyor tabi 2bin dolarlık bir arabyı 800 dolar yazdırırsanda vergiden biraz yırtıosun buda mümkün aldığın zaman adamla anlaş kağıda 800 dolar gibi bi ücret yazsın ve plaka vergisinden yırtarsın.adama parayı ödedin adam sana gerekli belgelri verdi ilk işin sigorta yaptırmak olcak gidip sigorta firmasıyla konuşup sigortayı parayı yatırdıktan sonra sana sigorta I.D'ni vercekler sonra bu sigorta I.D,passaport,ssn,türk ehliyetinle en yakın DMV yada auto tag agency gitceksin bu belgelri verip en baba 300 dolar ödersin ben 250 dolar ödedim sonra sana plakayı veriolar ruhsatını adresine gönderiyolar ve araba artık senin yazı biraz uzun oldu kusuruma bakma
Bookmarks