tabiki alaskaya gidenlerin hepsi pişman olmuyorlar istedikleri parayı kazanabiliyorlar.. ama şunu da unutmayın ne kadar isteseler bile bu hedefini gerçekleştirenlerin sayısı gidenlere göre çok ama çok az.. bende bu sene alaskadaydım ve istediğimi kazandım ama biraz bana birazda tamamen şansa bağlı oldu bu..benim gibi gelipte para kaanamayıp çok rezillik çeken arkadaşlar oldu.. onların yerinde bende olabilirdim. ama ben hedefime ulaştım diye sizede çok güzeldi seneye sizde gidin herşey güzeldi demem yanlış olur. aksine bence gitmeyin derim... düşünün orda öyle öğrenciler geliyor ki özel üniversitede okuyup her sene 15 000 dolar para veren sırf oraya macera yaşamaya gelen afedersiniz biraz ağır olcak ama gerizekalılar vardı..rezillik çekmeyi macera olarak görüyorlardı..alaskada gerçekten para var mı ?sorusuna gelelim..bakın çok değil biraz ingilizceniz varsa ve en önemlisi birazda cesaretiniz varsa parayı amerikanın heryerinde ikinci bir iş şansı yakalayarak kazanabilirsiniz ve en önemlisi insanlarla diyalog halinde olacağınızdan kendiize olan özgüveninizi maksimumu seviyeye çıkarabilirsiniz. ama alaskada bu çok mümkün olmuyor çünkü sosyal hayat çok kısıtlı..bu programı sadece para olarak görmeyin. .alaskaya gitmeyi amerika içine gitmekten daha büyük bir cesaret olarak görenler var aksine alaska en kolay ve garanti bir seçenek...şunuda belirtmek istiyorum ben bu sene çok rahat ve bol bol çalışarak güzel bir sezon geçirdim..hiç bir sıkıntı çekmedim..ama buna rağmen bi dahaki sene alaskaya gitmeyi düşünmüyorum.. umarım neden böyle düşündüğümü anlarsınız....

yorum yazan arkadaşlardan ricam sadece kendi yaşadığı iyi veya kötü şeyleri onunla gelen arkadaşlarının durumlarıyla karşılatırmasını rica ediyorum o zaman daha geniş ve objektif bir değerlendirme olacağından daha aydınlatıcı olacaktır..