Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 6 mart stresli vize görüşmesi:)

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Red face 6 mart stresli vize görüşmesi:)

arkadaşlar normalde vize görüşmemi yazmayacaktım ..diger arkadaşlarla standart aynı seyler olacagını düşünerekten fakat farklı bi sorunla karşılaşınca yazmaya karar verdim...

öncelikle vizeye istanbulda girdim sarışın adamla görüştüm
    görüşme cumaydı.. carşamba günü sirketime gittim ds'leri (157 158 159) doldurmak için ... neyse evraklar dolduruldu felan derken cıktı alındı sonra bi baktım ki cıktılar silik ... ds ler silik tam anlamıyla yazılar net görünmüyordu görevliye söledim bunlar silik yenisini cıkarmıcak mısın dedim hayır gerek yok dedi bak dedim ben gecen yılda gitim vizeye (belcika için başvurmuştum) kagıdım biraz karışık die kıllık yapmışlardı... bak dedim bu amerikan konsoloslugu sen düzgününü ver bu kagıtların sorun cıkmasın bana ısrarla bişi olmaz dedi.. sonra dedi ki degiştirdim ben inanmadım ona kagıtlara bi baktım ki degiştirmemiş.. ee dedim hani degiştirmiştin ya degiştirdim üstünde barkod olanı digerleri önemli degil barkod okunsun digerlerinin pek önemi kalmıyor... ben içimde bi tedirginlikle ii inşallah bi sorun cıkmaz diyerekten aldım evrakları cıktım ...

gelelim görüşme gününe herkes gibi normal prosedür içeri girdim ilk yerde evrakları kontrol eden adam evrakları görünce bunlarda ne dedii.. okunmuyor dedi bunlar.. ben dellendim tabi.. sonra dedim ben sirkete sölemiştim onlar sorun olmıcagını sölediler bana dedim ..sonra orda köşeye bi not aldı kafasını felan salladı bende sinirliyim tabi.. sonra dedi bunları kabul edemem git değiştir dedi.. allahtan aşagıda bi yer var da orada yaptırdım evrakları tekrar .. ama ben bi sinirle cıktım telefonuma sarıldım sirketi aradım bi ton laf saydım arada o sinirde azımdan bi kaç küfürde cıktı .. haketmişti ama o kadar ikaz ettigim halde bana bilmişlik taslamıştı.. sonra tabi görüşmem 8.45 teydi evrakları tekrar yaptırdım derken 9.15 te tekrar girdim içeri ee dogal olaraktan ögleden önceki en son kişi olarak ben kaldım watcılardan.. sonra normal prosedür işlemlerimi yaptım sıra bana geldi... o arada tabi önümdeki 20 kadar watcıya sorulan soruları duydum bi bayan vardı hoş bi bayandı bir de sarışın adam ilgileniyordu watcılarla ama belli bi süreden sonra sadece sarışın adam baktı.. bayan cok kasmıyordu .. ama benim önümde giren hiç kimse olumsuz ayrılmadı ordan kimine ds gelince karar vercez diyordu kimine ds ile pasportunu yolla diyordu.. sonunda da herkese genelde have a nice day yada have good day diyordu... her neyse sonunda sıra bana geldi genelde herkese klasik sorular gelmişti banada onların gelecegini düşünerekten başladık görüşmeye söyle anlatayım

klasik hi how are u oldu :
    bende cvp verip onun hatrını sordum
    hangi bölümsün
    bölümü söledim
    annen baban ne iş yapıyor dedi
    söledim anne baba işini
    sonra babamın nasıl bi yerde calıştıgını sordu onuda söledim
    daha önce yurtdışına cıkıp cıkmadıgımı sordu
    cıkmadım dedim( ki benim belcikadan vize reddim vardı gecen yıldan onu sormadı)
    orda tabi bilgisayara bişiler yazıyor sürekli
    sonra laf arasında soyadımı vurgulayarak söledi bende evet dedim
    sonra tam bitti derken
    hobilerin ne dediarkadaşlar burda sallama cvp vermeyin cünkü sıkıştırıcı sorular geliyor
    bende dans voleybol derken hemen lafı agzıma tıkayıp hangi dansları biliyorsun dedi
    bende salsa tango ... saydım baya ilgisini cekti gülümsedi( içerde bi bayan vardı masada oturan oda bakıp gülümsedi orda
    sonra işte üstüne bir de dünyada begendigin ünlü salsacı kim var diye sordu bi gülümsedim ben
    aklıma kimse gelmeyince bende kendi egitim aldıgım hocamı söledim dünya sampiyonlugu vardı hocamın...
    ds ve sevis i işaretledi yeşil kagıtta sonra pasportta ds gelince bize yolla dedi... ama kararımı gelince vercem felan gibisinden bişiler sölemedi..
    sonra have a good day dedi
    tşk ettim ..
    bu arada ortalamam.2.02 2 tane de alttan dersim vardı sormadı bile..

gelelim cıktıktan sonra sirkete yaptıklarıma...
    bana bu durumu yapan adamla muhatap olmadım aslında evrakları alıp gidip suratına fırlatasım geldi ama seviyesine inmek istemedim
    direkt benimle ilgilenen kişiyi aradım bana sirketten yetkili biri bagla dedim.. onunla muhatap olcam dedim ...sikayetimi belirttim eleştirilerimi sıraladım cok cok özürler iletildi ben ds leri tekrar yaptırınca 20 lira vermiştim onları da bana vercekler.. o kişiye de gereken ikaz yapıldı... umarım bir daha herhangi bir sorunla karşılaşmam ... arkadaşlar bu da size örnek olsun evraklarınız az silik olsa hemen degiştirrin sirketin dedigiyle ilgilenmeyin....
    PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Cok iyi gorusme gecirmissin . Vizen hayirli olsun diyebilirim . Sirketinin biraz acemiligi olmus fakat olsun artik o kadari sorun degil . Ustunden buyuk bir yuk kalkmis oldu ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

@dingin1,hadi gecmiş olsun o sinire ragmen iyi idare eymişsin gorusmede...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

evet arkadaşlar 3 saat bekledim bana sıra gelmesi için ama o arada sinirim yatıştı..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yalnız şuana kadarki en heyecanlı vize görüşmesi senin sanırım.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

galiba öyle oldu ... baya stres yapamıştım...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşlar kafama bişi takıldı... şimdi ilk evrakları verdigim adam türk sanırım hani evraklarını kontrol edip bize sıra veren kişi o bana sirketimi sorduktan sonra bi kagıda not aldı.. acaba ne tür bişi yazmış olabilir ki bunun bana olumsuz bi yansıması olmaz heralde degil mi...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

tebrikler arkadasim. zor da olsa bence de almissin vizeyi. Aldigi not muhtemelen evraklarin eksikliginden dolayi randevu saatini kaciracagina daha sonra gelecegine dair bir nottur.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bunu ögrenmem iyi oldu tşk ler... tough..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

evet bencede öyle çünkü bana şirket adını sormamıştı.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ya bana sormasının sebebi evrakların o sekilde silik ...yani onun kabul edemeyecegi biçimde olmasından dolayıydı sanırım...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart namecheck

bende 12 martta girdim namechecke takılmışım .......kıl oldum duruma...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

aynısını bende 9 martta istinye görüşmesine girmeden gördüm. Watçı arkadaşlardan biri sinirli sinirli oturduğumuz cafeye gelip ds belgesini kabul etmediler die söleniyordu allahtan orda cafede bu işleri hallediyorlardıda çocuk belgesini ordan alıp tekrar konsolosluğa döndü...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)