Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc g�steriliyor

Konu: 3 Mart Vize G�r�?mesi

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Ya�
    38
    Tecr�be Puan�
    18

Standart 3 Mart Vize G�r�?mesi

Merhaba arkada?lar;

Az �nce vize g�r�?mesinden geldim.B�t�n ayr?nt?lar?yla ya?ad?klar?m? yaz?yorum..

Vize g�r�?me tarihi ve yeri: 03 Mart 2009 Saat:13.45 pm Ankara B�y�kel�ili?i

Saat 13:15 gibi ABD konsoloslu?u Atat�rk Bulvar? �zerinden sola d�n�nce arkada 4.kap? giri?inde beklemeye ba?lad?m.Oraya var?nca g�r�yorsunuz genelde giri?te bir kalabal?k oluyor.Kalabal???n i�inde beklemeye ba?lad?m.13.45 randevusu i�in kap?daki polis pasaportlar? istedi.Herkes verdi pasaportlar?.Sonra s?ra s?ra pasaportlardan okuyarak i�eri ald?lar.?�erde de d??arda bekledik biraz havada so?uktu.K���k bir bina var hemen giri?te orda kap?y? a�?yorlar girince telefon falan var m? diye soruyorlar.??te x-ray falan var orda.Sonra o binadan �?k?p tekrar a�?k havaya �?k?yorsun orda belgelerin kontrol edildi?i bir yer var.Camekanda bir kad?n mikrofonla hangi belgeler oldu?unu soruyor (t�rk�e) b�l�m�n� ve s?n?f?n? soruyor.Ds 2019 var m? diye soruyor.Burda bizim ds156,157,158 belgeri ile ilgili bir problem �?kt?.Orada kalaca??n bir yerin mutlaka adresi yaz?lmak zorundaym?? ve hi� bir soru bo? b?rak?lmamas? gerekiyormu?.Gerekli yerlere N/A yaz?larak bo?luklar doldurulmal?.Bo?luklar? doldurduk hemen orda.Neyse belgeler kontrol ediliyor orda ve al?n?yor hepsi.Sonra s?ra fi?i ve parmak izi nas?l verilir hakk?nda bir ka??t veriyor kad?n ve ordan ayr?l?p (bu camekan d??arda bir yer yani so?ukta kal?n?yor yine) bu kez sonunda vize g�r�?mesi yap?lan yere giriliyor(buras? s?cak kapal? bir yer ).Burda bir s�r� oturulacak yer var.Duvarda abd ye ait foto?raflar falan var.UPS ile ilgili bir masa var ve bir ka� g�revli oturuyor.Vize g�r�?mesi yapan 1 ve 2 nolu gi?eler.Sistem ayn? bankaya benziyor.5 ve 6 nolu gi?elerde parmak izi al?n?yor.Numaralar kar???k yan?yor.?lk �nce 5 ya da 6 nolu vezneye �a??r?yorlar ordan parmak izleri al?n?yor.Sonra tekrar oturup 1 ve 2 nolu yerleri bekliyorsun.S?ran yine gelince onaylamak i�in tekrar sol elin ba? parma??n? okuyucuya koyman? istiyor senden ingilizce olarak s�yl�yor.Sonra hemen g�r�?meye ba?l?yor.

Bu arada vize g�r�?mesine girenlerin sesleri duyuluyor. 1 nolu gi?e de �ekik g�zl� esmer zay?f g�zel bir hatun var.Biraz uzak do?ulu tipi var ama iyi ingilizce konu?uo . 2 nolu gi?e de ise tombul ve sevimli bir abi var.Ben otururken 1 nolu gi?eye yak?nd?m baya kad?n ne sorduysa duydum.�rne?in k?z?n biri istatistik okuyorum dedi.Hatun sordu ki neden istatistik se�tin?.B�yle tuhaf sorulara haz?rl?kl? olun.Ayr?ca biraz surats?z bir kad?n bence o.

Neyse gelelim benim g�r�?meme.Benim ?ans?ma 2 nolu gi?e geldi.

Kalkt?m gittim. G=G�revli B=Ben
    G=Can you put your left hand finger bla bla.. gibi bir ?eyle ba?lad?.Sol elimin ba? parma??n? koydum okuyucuya.
    G=Ok.Thank you.
    B=Hi
    G=Hello
    G=Which university is yours?
    B=Gazi university.
    G=What do you study?
    B=I'm studying teacher training in die making.(benim b�l�m�n ingilizcesi)
    G=Die making? (g�lerekten)
    B=Yes.Like mold making.
    G=What kind of mold?
    B=Using in otomotives,otomobiles.
    G=Are you from Bursa?(G�l�msemeye ba?lad? yine ve arkaya bakt?.Arkada bir abla da g�l�yordu.B�y�k ihtimal o da bursal?yd?.)
    Burda de?i?ik bir soru geldi bana.Soruyu biraz zor anlad?m.
    Bursa nas?l bir yer?Biraz anlatabilir misin gibi bir ?ey sordu.
    B=It's green city.Has national parks, lots of tree gibi bir ?eyler s�yledim heyecanla.
    G=Bursan?n neyi me?hur gibi bir ?ey sordu.
    B=Peach.
    G=Peach?
    B=Yes a fruit.
    B=And towel.(hep birlikte g�lmeye ba?lad?k.)
    G=Whats your gpa?
    B=It's two point thirty three.
    (Bilgisayarda bir ?eyler yazd? ben hala g�l�yordum..Arkadaki kad?nda �ok sevimliydi.)
    En son olarak ds-2019 gelince upsle yollayacaks?n vizeni basaca??z falan dedi baya uzun konu?tu.Bende g�l�mseyip te?ekk�r ettim.Elime de beyaz bir ka??t tutu?turdu ve pasaportumu verdi.

Sonunda bu streste bitmi? oldu.
    Konu Arkun taraf�ndan (03-03-2009 Saat 10:42 PM ) de�i�tirilmi�tir.
    2009 y�l� WAT program�na ilk kez kat�l�yorum.

�al��aca��m ��:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat �creti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ g�nl�k.

Efsane Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    20

Hay?rl? olsun vizen �ok g�zel ge�mi? g�r�?men

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Aug 2008
    Tecr�be Puan�
    18

tebrikler hay?rl? olsun.. her zamanki gibi dar?s? ba??m?za

Wat Profes�r�
    �yelik tarihi
    Jun 2008
    Tecr�be Puan�
    18

Surats?z deme bana vize veren �ekik g�zl� ablama

Hay?rl? olsun vizen bu arada

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Jan 2008
    Tecr�be Puan�
    18

oncelikle vizen hayirli olsun.Parmak iziyle ilgili bisey sorucaktim gecen yil ben de ankarada girdim ancak parmak izini verdigim yerde gorusme oldu.yani sorulari soran bayan once parmak izimi almisti..Simdi once parmak izini veriyoruz sonra oturup bekliyoruz tekrar baska bir giseye gidiyoruz anladigim kadariyla..Peki tek bir numarami veriyorlar yoksa parmak izi gisesi ve gorusme gisesi icin ayri ayri mi veriyorlar ??

Site Y�neticisi break - ait Kullan�c� Resmi (Avatar)
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    10

Al�nt� mr_usa Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    oncelikle vizen hayirli olsun.Parmak iziyle ilgili bisey sorucaktim gecen yil ben de ankarada girdim ancak parmak izini verdigim yerde gorusme oldu.yani sorulari soran bayan once parmak izimi almisti..Simdi once parmak izini veriyoruz sonra oturup bekliyoruz tekrar baska bir giseye gidiyoruz anladigim kadariyla..Peki tek bir numarami veriyorlar yoksa parmak izi gisesi ve gorusme gisesi icin ayri ayri mi veriyorlar ??
    Tek bir numara ile 3 kere sira geliyor . Ilki pamak basma , ikincisi belge telim ucuncusu ise de gorusme .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Nov 2008
    Ya�
    36
    Tecr�be Puan�
    17

hadi hay?rl?s? olsun arkadas?m
    dar?s? hepimizin bas?na

Wat Profes�r�
    �yelik tarihi
    Jun 2008
    Tecr�be Puan�
    18

Al�nt� break Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Tek bir numara ile 3 kere sira geliyor . Ilki pamak basma , ikincisi belge telim ucuncusu ise de gorusme .
    Ankara'da 2 kere oluyor..Evraklar? giri?te al?yorlar ve s?ra numaras? veriyorlar..Daha sonra da o numarayla bir kere parmak izi vermeye ve bir kere de g�r�?meye �a??r?yorlar..

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Ya�
    38
    Tecr�be Puan�
    18

Al�nt� Birisi Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Ankara'da 2 kere oluyor..Evraklar? giri?te al?yorlar ve s?ra numaras? veriyorlar..Daha sonra da o numarayla bir kere parmak izi vermeye ve bir kere de g�r�?meye �a??r?yorlar..
    Aynen �yle. Ancak ekstra olarak g�r�?me yap?lan yerde g�r�?me ba?lamadan �nce ingilizce olarak sana sol elin ba? parma??n? tekrar okutman? istiyor g�revli.Herhalde sen oldu?unu onaylamak i�in. Ba?kas? gelmesin diye, malum o s?rada arkada??n? yollay?p senin yerine vize almas?n? yapabilme ihtimalin olabilir.Orda k���k bir okuyucu var g�r�?me ba?lamadan sol elin ba? parma??n? tekrar okutuyorsun.

Ve denildi?i gibi 2 kez numarayla �a??r?l?yorsun.Konferans alan?na ge�meden �nce belgelerini al?yorlar.

�al��aca��m ��:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat �creti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ g�nl�k.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Ya�
    38
    Tecr�be Puan�
    18

Al�nt� Birisi Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Surats?z deme bana vize veren �ekik g�zl� ablama

Hay?rl? olsun vizen bu arada
    te?ekk�rler herkese hepimizin vizesi hay?rl? olsun. Ba??mdan b�y�k bir y�k kalkt? ohh mis.

�al��aca��m ��:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat �creti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ g�nl�k.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Ya�
    38
    Tecr�be Puan�
    18

Al�nt� mr_usa Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Te?ekk�r ederim vize i�in. Parmak izlerini verdi?in yerde (10 parmak) g�r�?me olmuyor. Bende �yle sand?m hi falan dedim. Kad?n t�rk�e konu?tu kald?m �yle..Parmaklar? okuttum sonra tekrar �a??rcaz dedi.Gittim oturdum 2,3 dk sonra tekrar s?ram geldi.Tabi ba?ka gi?ede.Tek bir numara veriliyor 2 kez �a??r?l?yorsun.

�al��aca��m ��:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat �creti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ g�nl�k.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Jan 2008
    Tecr�be Puan�
    18

tesekkurler verdigin bilgiler icin..

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2008
    Tecr�be Puan�
    17

arkada?lar benim vize g�r�?memde bug�nd�.bende biraz bahsediyim.izmitten istinyeye gidece?im i�in gece 4:30da kalk?p,5:00da yola �?kt?k ve 6:40da ordayd?k.7:20de s?raya girdik.15-20 dk beklemeden sonra pasaport kontrolleriyle i�eri girdik.�st�n�z�n aranmas?,telefon teslimat? falan derken s?ra numaras? ald?k ve saat 8:00di.ben bu arada masalar olucak ve bizde �nlerindeki sandalyelere oturup konu?ucaz diye bekliyordum.ama banka gibiydi i�iilk numaram �a?r?l?nca belgelerimi verdim.sonra m�lakata gitce?imi zannetti?im i�in di?er tarafta bekliyordum.ta ki �ekik g�zl� bayan?n ad?m? s�ylemesiyle di?er tarafa y�neldim.arkada?lar kulaklar?n?z? d�rt a�?n ne dedi?i �ok anla??lm?yor.sonra orda parmak izimi ald?ktan sonra tekrar m�lakat? beklmeye koyuldum.zenci,tombul bir bayan ve sar???n zay?f bir bey vard?.(?u an farkediyorum ne kadar z?tlarm??)zenci olan biraz kat? birine benziyordu di?eri ise olduk�a g�ler y�zl�yd�.adam?n aksan? daha kuvvetliydi ama zencide �ok kat? g�z�k�yordu.anl?yaca??n?z kim gelse farketmez diye d�?�n�yordum.ve sonra sar???n adama denk geldim.ben:b g�revli:g
    g:g�nayd?n(ben b�y�k bir stresle ingilizce konu?ca??m? zannederek gitti?im i�in olduk�a ?a??rt?c? geldi)
    b:g�nayd?n
    g:how are you?
    b:fine.you?
    g:fine.where will you work in usa?
    b:I will work in fast food reataurant.
    g:is it mac donalds?
    b:no.I dont know name.but not mac donalds.
    gkey.where?
    b:new york.
    g:what are you studying at university?
    b:radio,cinema and television.
    g:do you want to be a director?great job.
    b:yes,I want to be a director.
    g:what is your favourite director?
    bakl?ma ilk gelendi.)emir custurica.
    gtan?mad???n? belli etti)
    b:he is from bosnia-hersagovina.
    g:which films has he got?
    b:I dont know his film's name in english.
    (bu arda hem g�l�ms�yor)
    g:what is favourite american director.anybody cant be.
    byine akl?ma ilk gelen)guy ritchie.
    g:where do you studying?
    b:I am studying at kocaeli university.
    g:what are your parents job?
    b:my father is retired ana my mother is house-wife.
    g:are you studying prep class?
    b:yes.
    g:haz?rl?k haa.
    bu knu?malardan sonra belgelerim tam oldu?u i�in bir tek ups kart?n? ald?m ve oraya adresimi b?rakt?m.sonra kafama tak?ld?.herkes elinde ye?il ka??tla �?k?oyr bende bir ?ey yok.ordaki g�revliye sordum belgeleri eksik olanlara veriliyormu?.ve biten g�r�?memle birlikte �st�mden b�y�k bir y�k kalkt?.

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2008
    Tecr�be Puan�
    17

bu arada her ?eyi tam olarak ingilizcesinden hat?rlayamad?m baz?lar?n? ben kendim yazd?m ama ayn? anlama geliyordu.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Aug 2008
    Tecr�be Puan�
    18

Al�nt� tunc Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    arkada?lar benim vize g�r�?memde bug�nd�.bende biraz bahsediyim.izmitten istinyeye gidece?im i�in gece 4:30da kalk?p,5:00da yola �?kt?k ve 6:40da ordayd?k.7:20de s?raya girdik.15-20 dk beklemeden sonra pasaport kontrolleriyle i�eri girdik.�st�n�z�n aranmas?,telefon teslimat? falan derken s?ra numaras? ald?k ve saat 8:00di.ben bu arada masalar olucak ve bizde �nlerindeki sandalyelere oturup konu?ucaz diye bekliyordum.ama banka gibiydi i�iilk numaram �a?r?l?nca belgelerimi verdim.sonra m�lakata gitce?imi zannetti?im i�in di?er tarafta bekliyordum.ta ki �ekik g�zl� bayan?n ad?m? s�ylemesiyle di?er tarafa y�neldim.arkada?lar kulaklar?n?z? d�rt a�?n ne dedi?i �ok anla??lm?yor.sonra orda parmak izimi ald?ktan sonra tekrar m�lakat? beklmeye koyuldum.zenci,tombul bir bayan ve sar???n zay?f bir bey vard?.(?u an farkediyorum ne kadar z?tlarm??)zenci olan biraz kat? birine benziyordu di?eri ise olduk�a g�ler y�zl�yd�.adam?n aksan? daha kuvvetliydi ama zencide �ok kat? g�z�k�yordu.anl?yaca??n?z kim gelse farketmez diye d�?�n�yordum.ve sonra sar???n adama denk geldim.ben:b g�revli:g
    g:g�nayd?n(ben b�y�k bir stresle ingilizce konu?ca??m? zannederek gitti?im i�in olduk�a ?a??rt?c? geldi)
    gkey.where?
    (bu arda hem g�l�ms�yor)
    bu knu?malardan sonra belgelerim tam oldu?u i�in bir tek ups kart?n? ald?m ve oraya adresimi b?rakt?m.sonra kafama tak?ld?.herkes elinde ye?il ka??tla �?k?oyr bende bir ?ey yok.ordaki g�revliye sordum belgeleri eksik olanlara veriliyormu?.ve biten g�r�?memle birlikte �st�mden b�y�k bir y�k kalkt?.
    hadi hay?rl?s olsun karde?im dar?s? t�m g�r�?meye gitmeyen arkada?lara

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Ya�
    38
    Tecr�be Puan�
    18

Tebrikler. Belgerin tam olmas? b�y�k avantaj tabi, b�y�k ihtimal al?rs?n.

�al��aca��m ��:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat �creti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ g�nl�k.

TW �st�n Hizmet Wat��s�
    �yelik tarihi
    Nov 2008
    Ya�
    36
    Tecr�be Puan�
    17

gkey.where?
    (bu arda hem g�l�ms�yor)
    hehe ben de o adamla g�r�?m�?t�m
    cok g�ler y�zl� bir insan
    vizeyi zorla vermeye cali?io:P

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2008
    Tecr�be Puan�
    17

Al�nt� YETO Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    hehe ben de o adamla g�r�?m�?t�m
    cok g�ler y�zl� bir insan
    vizeyi zorla vermeye cali?io:P
    evet �ok iyiydi.bug�n mesaj geldi zaten san?r?m yar?n g�nderilcek konsolosluktan belgelerim.

Ara�t�rmac� Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Tecr�be Puan�
    18

hayirli olsun arkadasim kaptin vizeyi...
    bakal?m o "uzak do?ulu tipi" olan bayan bizim vizeyi de verecekmi, ds gelince belli olcak bana hic ipucu vermedi :S...

Ara�t�rmac� Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Tecr�be Puan�
    18

evet �ok iyiydi.bug�n mesaj geldi zaten san?r?m yar?n g�nderilcek konsolosluktan belgelerim.
    seni de tebrik ederim tunc, seninki garanti olmus, belgelerinin tam olmas? super valla. ama merak ettim ds'ini bole erken getirtmeyi nas?l basardin? yoksa benim sirketmi yavas

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Ya�
    38
    Tecr�be Puan�
    18

Ben 25 ocakta job fair de se�tim i?imi i?verenle y�zy�ze i?aretledik. hala ds-2019 dan ses yok.Herhalde arkada?lar �ok daha �nceden i?lerini se�mi?ler.

�al��aca��m ��:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat �creti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ g�nl�k.

Efsane Wat��
    �yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecr�be Puan�
    20

Al�nt� Arkun Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    Ben 25 ocakta job fair de se�tim i?imi i?verenle y�zy�ze i?aretledik. hala ds-2019 dan ses yok.Herhalde arkada?lar �ok daha �nceden i?lerini se�mi?ler.
    1 aydan fazla olmu? bu kadar uzamamas? gerek ?irketini bir zorla istersen

U�u�a Haz�r Wat��
    �yelik tarihi
    Nov 2008
    Tecr�be Puan�
    17

arkada?lar ben valla belgelerimi tamamlad?m ?irketim 10 g�n i�inde getirtti.�zellikle her ?ey tam olarak gitmek istedim.

Uzman Wat��
    �yelik tarihi
    Oct 2008
    Ya�
    38
    Tecr�be Puan�
    18

Al�nt� watken Nickli �yeden Al�nt� Mesaj� g�ster
    1 aydan fazla olmu? bu kadar uzamamas? gerek ?irketini bir zorla istersen
    En ge� 2 hafta i�inde gelicek dediler bakal?m bekliyoruz. Zaten ?irket se�iminde hata yapt???m? d�?�n�yorum. �ok ilgisizler ?imdiden ds 156-157-158 formlar?n? bile kendi ba??ma doldurdum. Nerdeyse pasaportu bile ups ile kendim g�ndercem ds 2019 formunu da hallediverseydim olacakt? hani

�al��aca��m ��:

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.nationalharbor.com

Saat �creti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ g�nl�k.

Konu Bilgileri

Bu Konuya G�zatan Kullan�c�lar

�u anda 1 kullan�c� bu konuyu g�r�nt�l�yor. (0 kay�tl� ve 1 misafir)