teşekkürler...
teşekkürler...
Arkadaşlar cekim gelmiş ama ben amerika'da bozdurmak istiyorum hem nakit taşımamak için hemde kesinti olmasın diye. Fakat Çekin bozdurma süresi nedir. Yani USa' de bozdurabilecek kadar sürem var mıdır?
Cekin uzerinde yazar ne kadar surede gecerli oldugu genelde benim gorduklerim 90 gun ya da tam bir sene. Eger belirtilen zaman icinde bozduramazsan cek iptal oluyor, ceki aldigi yeri arayip cekin tarihinin gectigini , bozduramadigini soyler yenisini gonderirler sana, tabi o sirket hala duruyor olursa. Diger bir secenek ceki amerikada tanidigin birisine gonderebilir onlar bankaya gider senin icin yatirabilirler hesabina.
Peki.
merhabalar. aralık 2014te ustax firması aracılığıyla vergi iadesine başvurdum. nisan ortası geldi hala cevap yok. mail atıyorum durum ile ilgili cevap yok. kendim doldurup kendim tekrar başvurayım mı sizce? ayrıca bu firma ne kadarlık kesinti yapıyor ortalama bilen var mı? (700$ için)
Bu vergi iadesinde vergi oranları eyaletten eyalete değişiyor diye duydum.Ne derece fark eder veya ortalama alınan ücret ne kadardır vergi iadesi için ?
teşekkürler azuhazu, danışmanımda 1 yıl dedi ama ben 3 ay biliyordum. Garantilemek istemedim.
bu arada benımde 700 dolardı North Carolina ustax ile bozdurdum. 650 dolar kalmış ülkeye gitmiş 50'si. 650'den ise 54 dolar Ustax'a verdim. gerisi bende işte![]()
federal tax backimi aldım ve bozdurdum, ustaxworld firmasıyla çalışıyorum ama statetaxtan haber yok maile statetax biraz zaman alıyo diye cevap attılar normal prosedürmüdür ?
Federal'i ben de aldım ama State Tax için W-2 istediler, onu işverenden alıp USTAX'e yolladım. Bir aya gelir falan diyorlar ama bakalım. Bu arada bu sene USTAX'ten alanlar banka hesabına mı yatırıldı yoksa Yapı Kredi'den çek mi bozdurdunuz?
Yazın Newport, Rhode Island!
ilk önce hesabına yatırcaz dediler sonra sistem değişti checki gönderdiler evet yapı kredide bozdurdum 1 saate parayı aldım ama statetax checkini bozdurmak 2-3 hafta sürüyo dediler yani state tax gelse dahi daha çok kesinti olçakmış ve daha zuzun sürede elimize geçiçekmiş
çalıştığım vergi iade şirketi (ustax) istanbulokmeydanıyapıkredi şubesiyle konuşmuş sanırsam beni oraya yönlendirdiler federal taxback checki 1 saate bozdular
Benim sorun cok daha farkli ki vergi iadem hala gelmedi. Ustaxworlde mail de attim birkac kere. Onlar bizden kaynakli degil, amerikan vergi dairesi inceliyor diyor. Arkadasim da ayni durumda. Vergilerimiz 2000 dolar civari. Bu konuda bilgisi olan var mi? Ya da en azindan arayip sorabilecegim bir yer?
Linkten de kontrol ettim, sonuc cikmadi.
Vergisini Ustaxworldden alamayan benim gibi baska arkadaslar var mi?
Hic mi yok bir bilgisi olan?
Merhabalar ben sali gunu cikis yapiyorum last pay check cuma gunu gelecek ve alamiyacagim o pay check is verenle konustum ibtiyacin yok dedi ! W2 formuyla halledebiliyorsun dedi ?
w2 formuyla halledebilirsin dogru soylemis. w2 formunu da sana ocak ya da subat basinda yollar isveren. O zaman basvurursun. Ancak w2 formun olmazsa , son paycheck ile basvurup alabilirsin iadeni.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Arkadaşlar bu tax back için kendi kendimize başvurabiliyor muyuz yoksa illa bir aracı mı gerekiyor ?
Kendimiz başvurabiliyorsak nasıl başvurabileceğimize dair bir yazı var mı ? bu konudaysa kaçıncı sayfasında
arkadaşlar benim üzerinde araştırıp yoğunlaştığım 4 şirket oldu. ustaxworld taxback dendax ve rttax.
bunlardan ustaxworld artık başvuru kabul etmiyormuş. kalan üç şirketten taxback 823 dolar, dendax 1166 dolar, rttax 1066 dolar önerdi ama hepsi bunlar tahmini fiyatlar diye ekledi. size önerim dendax veya rttax ile çalışmanız. başka şirketle konuşup görüşen var mı? onlarıda inceleyelim
Selamlar..Bu vergi işini aracı sokmadan kendimiz halledebilir miyiz?
2000 dolar uzeri vergi iadem 2014 yazindan beri beklemede. Ustaxworlde basvurmustum, Amerikan vergi dairesi tarafindan hala incelendigini soyluyorlar. Bu durumda yapabilecegim birsey var mi arkadaslar?
Konu megacracker tarafından (10-01-2016 Saat 06:55 PM ) değiştirilmiştir.
Paranin uzerine yatmak icin oyle yapiyorlar. senin ne gibi bir durumun varki bu kadar incelenecek.
Peki.
Evet, denetim islemleri neyazik ki bu sekilde oluyor. Her yil vergi iadesi dosyalarin % 10 denetim icin seciliyor ve islemler oldukca fazla uzuyor.
Genelde 1000 USD ve uzerinde vergi kesintileri olanlar seciliyor.
Uyguladiklari denetim proseduru denetime secildiginden itibaren 6 aydan 1 yila kadar uzayabilir ve denetim sonucu olarak deklarasyonlarda basvuru yapilan tutarlarin onaylanmasi ve cek basilmasi oldukca gecikebiliyor ve ayrica basvuru yapilan tutarlarda da degisiklik yapma yetkisine sahiptir ABD-vergi dairesi.
Denetim islemlerinde kesin ve hatta yaklasik bir tarih bile verilmemektedir.
Bu ABD vergi dairesinin kurallarina gore yapilan bir kontroldur ve islemleri hizlandirma gibi bir yetkimiz yoktur.
Islemleriniz ilgili danismanlarimizdan takip ediliyor ve verginiz hakkinda sonuc aldigimizda size bilgilendirecegimizden emin olabilirsiniz.
Ilgili arkadaslar yeni bilgi bekliyor onumuzdeki hafta ve size yine geri donus yapacagim.
Boyle bir mesaj geldi Ustaxworld yetkilisinden. Verginin sonuclanmamasi halinde burada firma hakkinda olumsuz yorumlarim olacak, en azindan forumdaki arkadaslar da ogrenirler kimin ne oldugunu.
ustax pişmanlıktır. hiçbir şekilde mailinize cevap vermezler. işleri düştüğünde size mail atarlar maillere anında cevap verdiğim halde cevabıma cevap vermezler. 2014te katıldığım programın vergi iadesini aralık 2015te aldım. ikinci vergimin iadesini de 20 25 gün içinde yapacaklarını söylediler ne kadar doğru bilmiyorum. bu yaz da gideceğim ama bu sefer benden onlara iş çıkmayacak.
Hocam ben daha 2014te katildigimi alamadim, seninki yine normal![]()
1 kaç güne w2 formu gelicektir muhtemelen sizce hangi şirketle basvurmalıyız alperenin dedigne göre ustaxla degil![]()
haklarını yemeyim mailime gecikmeli de olsa cevap verdiler sanırım burdaki mesajları takip ediyorlariki vergi toplamı 700$ iade aldım ama romanyalı arkadaşımın yöntemiyle yapsaydım 200 dolar daha fazla alcaktım kesintiler çok tutuyor ama bu sene o yöntemle yapıcam hem de iki aya paranı alabiliyorsun.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks