Konu break tarafından (12-02-2009 Saat 12:24 AM ) değiştirilmiştir.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.
Çalışacağım İş:
Gaylord National Resort & Convention Center
Washington D.C.
Housekeeper, Houseman.
www.gaylordnational.com /
www.nationalharbor.com
Saat Ücreti:
8$ + overtime 12$
Konaklama:
Red Roof Inn - Motel
www.redroofinn.com
12.5 $ günlük.
büyük ihtimalle bende bu sene watla amerikaya gideceğim.thy ve airfranceın sitelerinden fiyatlara bakayım dedim thyde 2500 tl airfrancedada 3000 tl fiyat çıktı.ağzım açık kaldı tabi.bu kadar pahalı beklemiyordum hemen siteye girip göz atayım dedim ama sizin fiyatlar çok daha ucuz neden bu kadar farkediyor arkadaşlar bilginiz varmı?
Istanbul - New York . 16 Haziran - 28 Eylul . Lufthansa ile 624 Eur.
www.ebookers.com 'dan baktim buna benzer ise ;
www.expedia.com
www.orbitz.com
İstisnai durumlar dışında expedia her zaman pahalıdır..Ama yine de bu istisnai durumlar için ara sıra kontrol etmekte fayda var..Orbitz'e de güvenebilirsiniz..Uzun süredir kullanıyoruz bir yanlışları olmadı..
Sadece 2 sene önce bileti bir hafta öne aldırmak istediğimizde yapamamışlardı ama olan biletimizde sorun çıkmamıştı..
Bu arada şu anda bilet alamazsınız ama Amerika içinde almayı düşünüp kullanmaya kalkarsınız diye yazıyorum..
www.priceline.com
Sakın ama sakın kullanmayın..Fiyatlar uygun gelebilir ama sakın kullanmayın..Eğer bilette bir değişiklik v.s. olmazsa sorun olmayan bir firma ama eğer biletinizde bir değişiklik veya erteleme v.s. söz konusu olursa yandığınızın resmidir..Boşuna değişim veya refund talep edip umutlanmayın..Hemen başka bir firmadan bilet alın ve refund isteyip 6-7 ay bekleyin..Çünkü 90 gün içinde yapılacak dedikleri refund onlarca telefon görüşmesi ve mahkeme tehditlerine rağmen 6-7 ayda anca sonuçlanıyor..Aman ha diyorum sakın bulaşmayın..Üç kuruş fazla olsun biraz sağlam olsun..
Nisan ayı gelir, kampanyalar başlar, uygun bir acenta bulunur ve forumca gidilip bilet alınır. Tabi forumun ayarladığı promosyon biletlerini almayanlar için geçerli. Benim için para her şeydir, konfor hiçbir şey.
Geçen sene Alitalia batacak falan diye söylenti vardı. NY biletini €590'dan aldık. Ne battı, ne de uçağı düştü. Yemekleri berbattı ama bunun bilet fiyatıyla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Bu seneki beklentim €600'dan fazla olmaması.
Ya tamam para önemli de ama gidilecek yol da uzun yaa..Benim evden çıkışımla orda eve varışım arasında yaklaşık 30 saat geçecek..Az biraz da konfor olsun dimi?
Tabi gidip binlerce dolara first class biletler almak anlamsız ama sırf ucuz diye uzun aktarmaları tercih etmem açıkçası..
Mesela break'in bahsettiği BA biletine ben de baktım..Londra'da 1 gün beklemek gerekiyor..Geçen hafta otogarda 1 saati zor geçirdim..Havaalanında 1 gün geçirmek çok zor olsa gerek..
Yine de seçim sizin![]()
valla 20 saate kadar razıyım yol yeter ki bilet ucuz olsun![]()
Arkadaşlar vizem pasaportuma basıldı.
Sıra geldi bilete ne zaman alsam.25 mayıs gibi işe başlayacam ama tabii bu arada benim son final sınavım ne zaman onuda bilmiyorum.Yani bileti almam için gerekli en önemli şey
Ne yapmak lazım:
-Ucuz olan bi bileti şimdiden alıp bilet tarihlerini flexi mi yapmak yoksa biraz daha mı beklemek???
Benim akademik takvime göre finaller 14 haziranda bitiyor..En kötü bu tarihte kesin biter diye 17 hazirana aldım bileti..Sen de öyle yap bence..Uğraşma boşuna..
Bu arada vizen hayırlı olsun![]()
teşekkür ederim...
Akademik takvime göre 31 mayısta sınavlar bitiyo ama ben sadece 3 tane sınava girecem.sanırım 31 mayıstan önce bitecek diye tahmin ediyorum..zaten 31 mayısa kadar bekleyemem...Gidebileceğim en kısa zamanda gidip işime başlamak istiyorum
40 yılda bir gidiliyor amerikaya...aktarmalar arasında saat farkı arttıkça fiyat düşüyor diye biliyorum ve nerden baksan 50-100 euro oynar sanırm...bu da az para değil..bi gün beklemeden bişi olmaz sanırm...aç kitabını oku.![]()
ya bilet fiyatlarında haftasonu haftaiçi fark ediyo mu
www.orbitz.com dan istediğin tarihlere sorgulama yaparak fikir sahibi olabilirsin![]()
arkadaşlar bilet konusunda kafamı karıştıran bişiyler var mesela ben cincinnatiye gideceim burdan aktarmalarla bi sekilde ualaşcagım fakat dönüşte ben cincinnati den dönmeyecegim tr ye nyork tan dönmeyi düşünüyorum cünkü 5 gün kadar nyorkta gezmeyi planlıyorum fakat ucak gidiş-dönüşleri biiyorsunuz ki bulundugunuz yerden ggidiyor bunu nasıl ayarlayabiliriz acaba bileti alırken 5 gün öncesine mi alalım nyork için ...
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!![]()
http://www.orbitz.com/App/ViewRoundT...ue&z=40c6&r=2d adresinde "Multi City" seçeneğini seçersen iki farklı bilet çıkıyor..Bu şekilde dönüşü New-York olacak şekilde ayarlayabilirsin..
Bu arada hep orbitz'den örnekler veriyorum..Sadece oradaki sistemi bildiğim için..Yani diğer firmalarda da vardır bu özellikler..Yanlış anlamayın![]()
İlk defa gidecek arkadaşlar aktarma rezaletinden haberdar değil sanırım. Bir gün beklemekten bahsedenler falan olmuş. Pofuduk terliklerinizi giyip kahvenizi yudumluyormuş gibi konforlu saatler beklemeyin.
Geçen sene 3 saat aktarmam vardı. 1,5 saat rötar olunca bu süre 4,5 saate çıktı. Uçaktayken beklemek de çok sinir bozucu ama en azından havadayken hareket ettiğiniz biliyorsunuz. Şu anda kadar gördüğüm Frankfurt ve Roma havaalanları berbattı. Fiyatın önemli olduğunu biliyorum ama aktarma saatlerini de yabana atmayın. 2 saati geçmemesine özen gösterin.
20 saate kadar düşünüyorum myrtle beach e gideceğim ve zaten 2 aktarma olacağı için 18 saatten az sğren i yok. bilet fiyatı baktıımda 28 saati bulanda var. 60 70 dolar için 8 saat fazla beklemeye gerek yok sanırım
15 Haziran - 30 Eylul . AirFrance , 766$ (=592 Euro=1240 TL)
PS = Istanbul - New York
Konu break tarafından (15-02-2009 Saat 05:48 PM ) değiştirilmiştir.
Verdiğin fiyatı hiçbir acentada bulamadım
Şimdi buldum AirFrance sitesinde ama dikkat edersen bu fiyat tek yön için. Yani dönmeyi planlamıyorsan uygun bir seçim olur![]()
Alalım o zaman hemen bunu![]()
break; eğer o fiyatta bilet bulduysan bile artık yok yani aynı tarihler 18-24 yaş arası çok uçuk fiyatlar çıkıyor
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)
Bookmarks