Yaşayan arkadaşlar bilirler özellikle araba kiralama gibi işlerde kredi kartınızın olmaması çok kötü oluyor.
Banka hesabı açınca verdikleri debit kartla her işinizi halledebiliyor olsanız da
bazen kredi kartsız olmuyor.
Ben de bu durumdan dolayı gittim Bank of Amerika'ya hesap açtırdım ve "Secure Credit Cart" diye birşeye başvurdum.
Secure Credit Card Nedir?
Bizim gibi Amerika'ya yeni gelmiş "Credit History" namına hiçbirşeyi olmayan insanlar için hazırlanmış, aynı debit kart gibi işleyen bir sistem.
Başvururken minimum 300 dolar depozito yatırıyorsunuz.Sonra yatırdığınız para kadar size limit veriyorlar.Ve paranıza 3-4 aylığına el koyuyorlar.
Siz bu 3-4 ay boyunca alışveriş yapıp ay sonu gelince borçlarınızı kuzu kuzu ödüyorsunuz.Böylece yavaş yavaş "Credit History" oluşturmuş oluyorsunuz.Sonra size normal Kredi kartı verip depozito paranızı iade ediyorlar.
Ben de buna başvurdum işte.En azından öyle yaptığımı zannettim.Salak görevli yanlışlıkla normal kredi kartına başvurmuşum gibi formları doldurmuş.
1 hafta sonra cevap geldi bankadan "Credit History'niz olmadığı için kredi kartı veremiyoruz diye."
Ben kızgın kızgın bankaya gittim.Derken önceki salak Amerikalı görevliyi sallayarak Hindistanlı bir bayan görevliye durumu anlattım.
O da "Boşver Secure Credit Card'ı normal Credit karta başvur." dedi.
"Farkında olmadan başvurmuşum zaten baksana." dedim.
"Senin kaydın Alien=Yabancı olarak tutulmuş bunu "resident"a değiştiririsek verirler." dedi.
"Eminmisin? Ben "resident" değilim ama" dedim.
"Tabi ki eminim, daha önce yaptım bunu." dedi.
Sonra başvurduk.İki hafta sonra kart geldi.
Şimdi 700 dolar limitli, 99 dolar depozitolu, 25 dolar da yıllık kart masrafı olan kredi kartım var.
Araba kiralama dışında ne işime yarayacak onu da bilmiyorumm ama o bile yeterli bir sebep.
NOT:Önceden yabancı için "foreinger" diyolarlar sanıyordum ama bizim durumumuz için daha çok "alien" lafını kullandıklarını öğrendim.İlk duyduğumda "Oha! "alien" yaratık değil mi lan?" dedim kendi kendime.Meğerse O da bizim gibi yabancıymış Amerika'ya.

Bookmarks