Arkadaşlar ben derdimi anlatamadım galiba..
Benim tough'un mesajından çıkardığım şu..
Mesela ben A firmasında işi buldum..Gidip A firmasına hangi sponsor ile çalıştığını soracam ve o sponsorun Türkiye'deki temsilcisi ile iletişime geçecem..
Eğer doğru anlamışsam bunun yanlış olduğunu bildirmek istiyorum.
Work and travel programı kapsamında birkaç sektör hariç her sektörde çalışabilirsiniz ve bu sektörlerin toplam işverenleri milyonları buluyor.Mesela work and travel açısından popüler olan Six Flags,Cedar Point gibi şirketler bazı sponsorlarla çalışıyor olabilir ama bu onların sadece bu sponsorlardan iş kabul ettiği veya her firmanın bunlar gibi sponsorlarla çalıştığı anlamına gelmiyor.
Benim işim K-Mart'da.Wal-Mart'dan sonra Amerika'nın en bilindik marketler zincirinden ama mağaza müdürü benim sayemde bu programdan haberdar oldu.
Şimdi ben bu işverene nasıl hangi sponsor diye sorabilirim?Ben ona durumu ana hatlarıyla anlattım ve kabul etti.Daha sonra firmaya işi bulduğumu bildirdim.Onlar da bana iş kabul formu verip doldurtmamı istedi.Daha sonra işverenim bu formu doldurdu ve bana gönderdi.Ben de imzaladım ve form CCI'a gitti.
CCI'da şu anda DS'i hazırlıyor.Böylece işe yerleştirmem tamamlanmış oluyor.
Ha bu da benim bağımsız bir yaz geçireceğim anlamına gelmiyor.CCI ile giden her öğrenci gibi ben de CCI'ın kurallarına bağlı olmak zorundayım.İş değişikliği yaparsam,konaklama değişikliği yaparsam v.s. CCI'ı bilgilendirmek zorundayım.
Ama anlatmak istediğim belli bir sponsorla çalışmak zorunda olmamanız.Umarım anlatabilmişimdir.
Bookmarks