Work and Travel
Toplam 69 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ( ehliyet )permanental resident

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

WAT ile gidenler kesinlikle bulaşmasın ehliyet işine. İlerde master yapma planlarınız varsa alın ama WAT için ehliyet alınmaz.
    State ID alırsanız yani non-driver ID, hem NY eyaletinden resmi bir kimlik almış olursunuz hem de işlemler 10 dk sürer. Ayrıca fiyatı 10$. Arkadaşlarınıza gösterip hava atabilirsiniz
    Ehliyet almak gerçekten masraflı ve zor. Road test sanıldığı gibi kolay değil. İyi şöför olup olmadığınıza değil, onların kuralıyla oynayıp oynamadığınıza bakıyorlar ve çok titizler. Ayrıca road test için arabayı siz buluyorsunuz. Eş dostdan araba buldum ama arabayı birinin getirmesi gerekiyor. Siz atlayıp gidemiyorsunuz. Eğer araba bulamazsanız 50$ bayılırsınız araba ayarlanması için.

TEKRAR SÖYLÜYORUM : BİR HEVES UĞRUNA EHLİYET ALMAYIN. TÜRK EHLİYETİ DE NY EYALET YASALARINA GÖRE GEÇERLİ. İLK SENE TÜRK EHLİYETİ İLE KULLANDIM SÜREKLİ, BİR PROBLEM OLMADI. EĞER BİR HATIRA OLARAK VEYA BİR STATÜ SEMBOLÜ OLARAK KİMLİK ALMAK İSTİYORSANIZ NON-DRIVER ID ALIN.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    WAT ile gidenler kesinlikle bulaşmasın ehliyet işine. İlerde master yapma planlarınız varsa alın ama WAT için ehliyet alınmaz.
    State ID alırsanız yani non-driver ID, hem NY eyaletinden resmi bir kimlik almış olursunuz hem de işlemler 10 dk sürer. Ayrıca fiyatı 10$. Arkadaşlarınıza gösterip hava atabilirsiniz
    Ehliyet almak gerçekten masraflı ve zor. Road test sanıldığı gibi kolay değil. İyi şöför olup olmadığınıza değil, onların kuralıyla oynayıp oynamadığınıza bakıyorlar ve çok titizler. Ayrıca road test için arabayı siz buluyorsunuz. Eş dostdan araba buldum ama arabayı birinin getirmesi gerekiyor. Siz atlayıp gidemiyorsunuz. Eğer araba bulamazsanız 50$ bayılırsınız araba ayarlanması için.

TEKRAR SÖYLÜYORUM : BİR HEVES UĞRUNA EHLİYET ALMAYIN. TÜRK EHLİYETİ DE NY EYALET YASALARINA GÖRE GEÇERLİ. İLK SENE TÜRK EHLİYETİ İLE KULLANDIM SÜREKLİ, BİR PROBLEM OLMADI. EĞER BİR HATIRA OLARAK VEYA BİR STATÜ SEMBOLÜ OLARAK KİMLİK ALMAK İSTİYORSANIZ NON-DRIVER ID ALIN.
    peki bu non driver ıd sadece new yorktamı alınabılıyo?
    bok vardı keşfettiniz şu kıtayı..şimdi uğraş dur vize ,uçak bileti vs..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hocam yorumlarin icin tesekkur ederim, bu isle epiyce ugrasan, uc bes kere sinava giren, cok zor vede cok kolay oldugunu canli olarak yasayan ve bu zorluga ve kolayliga alinan STATE in etkili oldugunu bazi cok kolayca alinabilecegini, ve falza bir masraf edilmeyecegine sahit oldum
    ben iki farkli eyalette almak icin ugrastim
    birincisi MAINE de cok ama cok ugrastim, ilk beni biktiran olayi, randevu alma olayi oldu sinava bas vuruyorsun 6 haftaya sonra gun veriyorlar 120 sayfa calis sonra sinava gir kazan sinavi. daha sonra yine randevu al road rest icin, 6 haftaya gun versinler ,ki bur road test olayina 3 kere gittim alamadim, salak salak sebebler yuzunden vermediler iki dakika gec kaldim diye sinaw yapmadi eleman 6 hafta sonraya gel felan yapti....sonuc olarakta alamadimki toplamda amerikada 18 ay araba surdum...cok kotu soforde deyilim, sasirdim yani alamayisima... birde yanima kar kaldi 3-5 kere aldigim day-off lar bana simdi dusununce bana nerdeyse 500 dolar param gitmis oldu

ama sonra Floridada basvurdum ertesi gun test te gittim, 30-40 sayfa kitap, 1 saat bir goz gezdirdim sinava gittim, gectim ardindan gorevli dedi dreksiyon sinavina girmek istiyonmu,sasirdim girebilirmiyim, dedi tabiki neden olmasin..bende dusundum dedim once girmeyeyim biraz hazirlanayim, ama sonra girmeye karar verdim, OK dedim hemen gireyim. Girdim cok kolay gecti .3-5 dakika icinde. yani toplam 1 saat surmeden aldim ehliyeti. Bende inanamadim.

Ikincisi amerikadan alinan ehliyet Dunyanin her yerinde turk ekliyetinden daha gecerli daha etkili, eger baska yerde yurt disina cikacaksiniz cok avantajli birsey

Bence isinde bulundugunuz durumu ve State in kosullarini degerlendirerek karar verin ehliyet almak icin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)