gerçekten bu başlık harika yazılar içeriyor, necro gerçekten kalemin sağlam.
Bende böyle güzel anılar okumasam yazmadan geçecektim, neyse başlayalım.
Bu arada bizim grup olarak wat anılarımız genellikle polisliydi.

wat da 7 türk arkadaş beraber takılıyoruz ev-iş aynıydı.
Çalıştığımız yer New york, Boston a çok uzak olmadığı için, 7mizde day off ( 2 gün)larını aynı güne alıp seferler düzenlemeye başladık. İkinci uzun süreli ve 2 gün süren seferimiz New york'aydı. Ayrıca gezi kararını genellikle geziye çıkmadan 6 saat içinde ve gece yarısından sonra karar verirdik. Gidelim-gitmeyelim gece yarısı 3.00 da gidelim kararı çıktı, yattık yalnız bir grup arkadaş saat 7 gibi kalktı araba kiralamaya havaalanına gittiler, neyse iki araba , ellerde telsizler yola çıktık.
Daha sonra bazı telsiz mesajı örnekleri sunabilirim.
Arayı hatırlamıyom,
gece vakti New york city deyiz. Saat 12-1 e (gece) kadar, New york un o gündüz kadar ışıklı caddelerinde geziyoz. Neyse yola çıktık bizim GPS in ayarları karışmış yanlışlıkla New Jersey turnikelerini geçip paralı yola girdik. ama ( öncesinde net ten arıyoz ucuz hostel neyim bulamadık).
Neyse dedik şurada bir rest area var orada kalalım bi gece arabada konaklarız dedik. Neyse arkadaşlar uçuş pozisyonlarını aldılar falan, ama dışarıda gezenlerimizde var.2 arkadaş voltalamakta. Ben uyuyodum. Sonra yaw dedim bu adamlar yatacak uygun yer bulamadılar heralde dedim( biri de şöför , uyuması lazım) ben bi bakayım şunlara dedim ( yok aslında ihtiyaç molasıydı)
arkadaşlardan biri geldi arabaya yattı, ben diğer arkadaşla rest area nın içinde dışında takılıyoz. Bir banka oturduk.MUhabbet derin mevzular. Allah'ım sen büyüksün.
Sonra dan muhabbet biraz seyrekleşti. Arkadaşın kafası ellerinde , elleri dizlerinde sakin bi muhabbet falan.
Ulan gece ayaz dedim, gideyim de arabadan üstüme bir şey alayım dedim.
Aha arabaya girer girmez sızdım-sızıyom, ya adamı da dışarıda bıraktık ayıp olcak diyorum (kafamda), , uyuyo mu uyanık mı ?
Bir ara vakit sabaha yaklaşmış arkadaşa bir bakış attım dışarıda olduğundan da sadece benim haberim var , baktım banka yüzü koyun serilmiş uyuyo.
Sonra artık sabah saatleri, bizim arabada 3 kişi, yandaki arabamızda 3 kişi yatmakta, 1 kişi dışarıda bankta homeless pozisyonunda.
Şöför arkadaş bu arada uyanmış, bizim uyur halde fotolarımızı çekmiş bile (yılın gazetecilik olayı) , sonra bana:
-ali, kalk olum s*****'nin başına polisler geldi dedi.
-Olum git bak şimdi o uyku sersemi konuşamaz dedim.Yardımcı ol.( kendimi tekrar kaybettim.)
Bu arada polis arabası sayısı 2 oldu.Arkadaşın başında New Jersey polisleri soru soruyolar.Bizden 25 metre uzaktalar.
Benimde kafam iyi, uykuya devam.Diğer herkeste arabada uyuyo zaten, kimsenin haberi yok.
Derken arkadaş eksik olmasın bir eli arka cebinde polislere doğru gidiyor. (İntihar )
He is my friend, aslında arabada kalıyoruz falan, derken bir polis arabası daha geldi. Bir arkadaşı başka polisler, diğer arkadaşı başka polisler birbirlerini göremeyecekleri şekilde soru soruyolar.
Sonra 4 polis arabası oldu. Ortalık şenlik.
2 polis bizim arabaya doğru gelmeye başladı, ben arkadaşı uyandırdım, oda yandaki arabayı uyandırmaya çalışıyo, bırak dedim, şimdi panik yapmasınlar, gerçi onları da polis uyandırdı. ( BU arada pasaportu olmayan arkadaşlar da var
Bu arada etrafımızda tam 5 polis arabası var. Ama bizim gördüğümüz.7-8 polis.
Polis napıosunuz diyo. abi biz şu eyaletten geldik, aslında türkiyedeniz, new york taydık da ( olay mahali new jersey). Biz ortadoğulu.Şurda çalışıyoz derkene eksik olmasın artis polis
-yaw bunlar ingilizce bilmiyolar ya diyerekten yan arabaya geçti.( İşte ingilizce dramı)
Orda da muhabbet .

Ya sonra yazacam saat nerdeyse 3 yazmak kolay değilmiş.yarın işim var.