Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: work and travel'i özetleyen özlü söz...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart work and travel'i özetleyen özlü söz...

"afrika'dan gemilere doldurulup çalışmaya zorlanan köleler, en azından bindirildikleri gemi için bilet parası ödemek zorunda bırakılmamışlardı"...

bir sitede rastladım bu söze..durumu gayet iyi açıklamış...

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

İyi de arkadaşlar bu program için kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor ki. Bence programın güzel yanlarına odaklanın siz. Gidenlerin çoğu hangi işte ne kadar çok para verildiğine bakıyor. Orada en kötü işte çalışsanız dahi hayatsal ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayacağınız için çalışırken aynı zamanda gezmeye de bakın. Gezmek derken illa en lüks araçlarla ya da pahalı otellerde kalmak gerekmiyor. Çünkü öğrenciyiz, sokakta da kalsak macera maceradır. Bu programın amacı da monoton hayatınıza 3-4 ay renk katmaktır. Monotonluktan kastım her yaz aynı şeyleri yapanlar için geçerli.

Bu programda Amerikalılardan daha ucuza çalıştığımız bir gerçek ama şunu da kabul etmeniz gerekir ki orada çalışan Amerikalılar bir aile geçindirmek zorundayken siz oraya gidiş parasını çıkarmanın stresi altındasınız. Size tavsiyem o strese gireceğinize programa hiç katılmayın. Hayatınıza unutamayacağınız bir dönem yaşatan 3000 dolara ben acımam. Ki dönerken oraya giden öğrencilerin %80'i burada 12 ay çalışıp da alamadığı elektronik cihazlardan tutunda elbiselere kadar herşeyi rahatlıkla dönerken yeni bavullarının içine koyuyor. Kurmuş olduğu arkadaşlıklar, geceler, gidip gezdiği bölgeler, insan ilişkiler, farklı bir kültürü tatmak ve hepsini bu 3-4 aya sığdırmak ne kadar dolu bir dönem geçirdiğinizi gösterir.

Work and Travel farklı bir ülkede 3 ay yaşamanın en ucuz yoludur.
    admin (at) turkishwat.net

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı shinoda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi de arkadaşlar bu program için kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor ki. Bence programın güzel yanlarına odaklanın siz. Gidenlerin çoğu hangi işte ne kadar çok para verildiğine bakıyor. Orada en kötü işte çalışsanız dahi hayatsal ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayacağınız için çalışırken aynı zaman da gezmeye de bakın. Gezmek derken illa en lüks araçlarla ya da pahalı otellerde kalmak gerekmiyor. Çünkü öğrenciyiz, sokakta da kalsak macera maceradır. Bu programın amacı da monoton hayatınıza 3-4 ay renk katmaktır. Monotonluktan kastım her yaz aynı şeyleri yapanlar için geçerli.

Bu programda Amerikalılardan daha ucuza çalıştığımız bir gerçek ama şunu da kabul etmeniz gerekir ki orada çalışan Amerikalılar bir aile geçindirmek zorundayken siz oraya gidiş parasını çıkarmanın stresi altındasınız. Size tavsiyem o strese gireceğinize programa hiç katılmayın. Hayatınıza unutamayacağınız bir dönem yaşatan 3000 dolara ben acımam. Ki dönerken oraya giden öğrencilerin %80'i burada 12 ay çalışıp da alamadığı elektronik cihazlardan tutunda elbiselere kadar herşeyi rahatlıkla dönerken yeni bavullarının içine koyuyor. Kurmuş olduğu arkadaşlıklar, geceler, gidip gezdiği bölgeler, insan ilişkiler, farklı bir kültürü tatmak ve hepsini bu 3-4 aya sığdırmak ne kadar dolu bir dönem geçirdiğinizi gösterir.

Work and Travel farklı bir ülkede 3 ay yaşamanın en ucuz ve en atraksiyonlu yoludur.

bu sözü yazarken aynı şekilde bir yorumun geleceğinin farkındaydım.öncelikle tabii ki bizi kimse zorla götürmüyor..ama orada işçi bulamadığı için bizi ülkesine çağırıyor..bize bayıldığından değil..yani^^mini mini gençlik gelsin benim ülkemi gezsın durumu yok ''.bizim yanımıza kar kalan gezmek,görmek,tanışmak biraz da para kazanmak..köle ticaretinin biraz daha soft versyonu bu...gidip geri dönmemenizden bile korkan paranoyak adamlar ^^ abi ben bi amerikayı gezıp gelıym ^^ dedıgınızde...--hadi defol-- derken..kölelik belgenızle (ds) gittiğinizde açıverıyor kapıları...sen gel ulkemı gez ama amelelıgınıde yap dıyor..

Tecrübe Puanı
    10

Amerika çok fazla işçi açığı yaşamış olsa ve bundan yana rahatsız bir durumda olsa inan vize vermesi daha kolay olurdu. Amerika'nın istediği kalifiye eleman. Sen çalışmak istiyorsun onlarda çalıştırmak istiyor. İki taraflı bir istek var. Oraya giderken sigortan oluyor, yasal olarak çalışman için belgelerin hazırlanıyor, ikinci sınıf muamelesi yapmıyorlar, istediğin zaman çekip dönebilirsin, kaldığın 3 ay boyunca birkaç şey hariç Amerikan Vatandaşı'ndan farklı bir statün yok, üstelik 1 Dolar = 1 YTL yapsan dahi burda mezun olduktan sonra gireceğin bir işte orada kazandığın parayı kazanamazsın. Senin tabirinle oradaki amelelikle buradaki ameleliği karşılaştırmıyorum bile. Orada ayda kazanacağın minimum 1200 dolar ile dönerken burada alamayacağın şeyleri alabilirsin. Üstüne -gitmediğini varsayarak- döndükten sonra tekrar gitmek isteyenlerin oranı çok yüksekse (muhtemelen sen de onlardan biri olacaksın) birçok insan iyi anılarla dönüyor demektir.

Sonuç olarak, köle olarak gidenlerle watçı olarak gidenlerin arasında çok fark var. Sonuçta bir işe giriyorsunuz bu noktada amele de olabilirsiniz, klimalı bir odada çalışan datacı da olabilirsiniz. Bu da sizin ingilizceyi kulanma becerinize bağlı. Watçılar arasında ortak bir nokta arıyorsan, "amelele" olarak nitelendirdiklerinin tamamına yakını ingilizceyi düzgün konuşamayan ve anlamayanlardan oluşuyor. Bu da anlatmak istediğimin özeti olsun.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

nasil tanimlanabilirki bikac kelimeyle o koskoca 3 ay
    hic bitmez saniosun bir bakiyorsun elinde bavullar havalani yolundasin
    aklinin ucundan gecmicek maceralar yasam tarzlari , gece hayati , inanilmaz arkadasliklar
    kisaca macera dolu amerika..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Sonuçta kendi işini yapmıyosan hangi ülkede olursan ol para kazanmk için çalışmak zorundasın artık buna ''amelelik'' mi denir ne denir.

''shinoda'' gerekli cevabı vermiş yazdıklarım onu tekrar etmekten ibaret olcağı için (.)

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar sakın verılen paraya bakmayın derım ben oyle yaptım sandıgımdanda az kazandım eglence parklrını secmeye bakarım ben otelde calısmıstım..ve work and trvelda basınıza gelıcek hersey sızın şansınıza baglı diyorum her an her şey olabilirr..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hocam konuşuyosunuzda cok boş yahu...kalifiye elemanmışta ingilizce konuşma yetenegıymıs...alanyada ayakkabı boyacılarının ingilizce seviyesi emin ol ^^advance^^ tir..kalifiye eleman arıyormuş falan demişsiniz...kalifiye eleman arasaydı bilgisayar mühemndisliği okuan adama house keepıng yaptırmazdı..senin o muhtesem ıngılızcenle sadece garson olursun..otele müdür yapmazlar seni...sigorta yapmaları bile sevındırmıs sızı bu derece yanı..bazı gerceklerle yuzlesın dostlarım...gezıp gorup tecrube kazanıp guzel anılarla gerı donucez tabı buna bende katılıyorum..ama bunların hepsı ıcın..work work work..

Tecrübe Puanı
    10

Kalifiye kelimesini yanlış kullandım orada kaliteli şeklinde yazmam gerekiyordu ama kalifiye çıkmış bi şekilde.

Neyse ona hata dedim ve geçtim. Belli ki Amerika'ya gitmemişsin ve çalışma ortamlarıyla, çalışma şartlarını görmemişsin. Tavsiyem bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaman. İngilizce kullanma beceresi yüksek kişiler daha iyi işlerde çalışıyorlar; daha doğrusu senin tabirinle "amelelik" yapmıyorlar. İngilizceyi çok iyi kullanan her kişi mi iyi yerlerde çalışıyor tabi ki hayır. Amerikalılar da senin beğenmediğin işlerde çalışabiliyor; anadilleri İngilizce olmasına rağmen. Ha bir de bilgisayar mühendisi adamın orda housekeeper olması ne alaka demişsin. O bölümde okuyan kişi isterse daha iyi bir işe yerleştirilebilir. Bu noktada anlaşılıyor ki bu programın ne olduğunu tam olarak kavrayamamışsın. Burdan Amerika'ya giden bir watçı

Bebek Bakıcısı
    Hastane Görevlisi
    Gemi Çalışanı

olamaz. Diğer her türlü işte bulunabilir. İngilizcesi iyi olan herkes müdür olur gibi bir mantalitede yazı yazmışsın. O da düşünmeden yazdığını gösteriyor. Örnekleri biraz sağlam vermek gerek.

Kölelerle watçıları bir tutmuşsun. Sigortalı olma örneğini o yüzden vermiştim. Kölelerle watçıları bir tutman baştan hata zaten. Bu da program hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadığını ve daha çok bilgi sahibi olman gerektiğini gösterir.

Sonuç olarak, dünyada binlerce öğrenci programı var ve work and travel programı da onlardan biri. Şartları belli. İş imkanları şirketlerin sana sunduğu imkanlarla kısıtlı değil. İstersen Empire States'in 50. katında 3 aylık çalışan bir eleman da olabilirsin. Orası sana kalmış. Onu beceremiyorsan sponsorların sunduğu ve senin "amele işler" diye hitap ettiğin işlerde çalışırsın.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

WATçılara köle diyorsanız bizden önceleri buraya gelen Türklerin neler çektiğini bi bilseniz.

10-15 kişi ufacık oda da kalanlar mı dersiniz.
    Haftalık 200 dolara 60-70 saat eliyle bulaşık yıkayanlar mı.(Makina yok.)
    İngilizcesi yok diye en pis işleri yaptırılanlar.

Bizim durumu görünce adamalar kıskanıyorlar."Siz çok rahatsınız olum." hikayesi yapıyorlar.

Yani bizim gibi "Ne iş olsa yaparım abi" modunda kalifiye olamayan adamlar bizden çok daha kötü durumlara düşüyorlar ABD'de.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Tecrübe Puanı
    10

Kimse kimseyi zorla bir yerde çalıştırmıyor artı zorla şurada kalacaksın da demiyor. Paran varsa ev tutabilir, tek başına da kalabilirsin, istediğini de yaparsın. Ama bazı arkadaşlarımızdaki mantalite farklı;

ben fazla çalışmayayım,
    saatlik ücretim dolgun olsun mümkünse çalışmadan para gelsin,
    ben üni öğrencisiyim böyle işlerde çalışmam (ben köle değilim)
    evimi beğenmedim, ucuza iki katlı mümkünse havuzlu bir ev istiyorum. hatta içinde ruslar olsun mümkünse dişi olsunlar (ben amele değilim tatile geldim)

Arkadaşlar, paranız varsa istediğiniz yerde oturursunuz, çalıştığınız firmayla anlaşır fazla saat de almazsınız. İstediğinizi yapmakta özgürsünüz. Ama bunları yapacak gelire sahip değilseniz çalışmak zorundasınız. Başka yolu yok bunun. Nerede çalışacağınız da size bağlıdır. Sponsorların sunduğu işleri seçmek zorunda da değilsiniz. Ayarlayabilirseniz gidip en kaliteli ortamlarda da çalışabilirsiniz böylece köle olmazsınız.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Ataraksia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam konuşuyosunuzda cok boş yahu...kalifiye elemanmışta ingilizce konuşma yetenegıymıs...alanyada ayakkabı boyacılarının ingilizce seviyesi emin ol ^^advance^^ tir..kalifiye eleman arıyormuş falan demişsiniz...kalifiye eleman arasaydı bilgisayar mühemndisliği okuan adama house keepıng yaptırmazdı..senin o muhtesem ıngılızcenle sadece garson olursun..otele müdür yapmazlar seni...sigorta yapmaları bile sevındırmıs sızı bu derece yanı..bazı gerceklerle yuzlesın dostlarım...gezıp gorup tecrube kazanıp guzel anılarla gerı donucez tabı buna bende katılıyorum..ama bunların hepsı ıcın..work work work..
    Ben geçen yaz Bodrum'da bi otelde çalıştım. Min. çalışma sürem 10 saatti. Bir günde 20 saat çalıştığım oldu. Ve işletmenin bana verdiği para 475 YTL idi. Yani bugünkü kuruyla 297 $. Kaldığımız yer hakkında hiç konuşmayaym daha iyi... Merak etme bizim kendi insanımıza yeterince köleliği yine biz yaptırıyoruz zaten.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ya beni ne kadar yanlış anlamışsınız arkadaşlar...herkes egosunun dürttüğü yerden cevap vermiş...adrenalin salgılayan coşmuş esmiş başlığın altında..neyse daha fazla uzatmayacağım..herkesin gorusune saygılıyım ama biraz realize edin durumu derim..ayrıca

ben fazla çalışmayayım,
    saatlik ücretim dolgun olsun mümkünse çalışmadan para gelsin,
    ben üni öğrencisiyim böyle işlerde çalışmam (ben köle değilim)
    evimi beğenmedim, ucuza iki katlı mümkünse havuzlu bir ev istiyorum. hatta içinde ruslar olsun mümkünse dişi olsunlar (ben amele değilim tatile geldim)

demiş shinoda arkadaş ondada cevabım sudur...

saatlik adresim alın terımın karşılıgı olsun olayın work kısmını biliyorum.
    evet üniversite ogrencısıyım bana saygı duyan ve felsefeme ters dusmeyen her ıste calısırım(mesela mc donaldsda burger kıngde falan calısmam)
    evi begenmeye bılırım bende ınsnım..abuk tıplerle mumkunse arap,urdun falan bunlarla kalmam,rus kızlar mıdemı bulandırır..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Amerika'ya gitmenin, gidipte verdiğiniz parayı çıkarmanın en kolay ve en ucuz yolu Work and Travel programıdır. Herkesin gidiş amacı farklı olabilir. Kimisi gezmeye, kimisi dilini geliştirmeye, kimisi de para kazanmak için gider. Ortada Ataraksia 'nın dediği gibi bir kölelik yoktur. İşini seçmekte serbestsin. Her işin zor yanları var tabiki.. bilgisayar mühendisi adam eğer housekeeper oluyorsa bu programdan kaynaklanan bir sorun değildir. Dünya kadar iş seçeneği var. Her işin farklı koşulları ve çalışma ortamları mevcut. Örneğini bir de Lifeguard'lık üzerinden ele almanı tavsiye ederim. Plajda havuzda lifeguard olarak çalışmak kölelik midir? Yazın boş geçeçek 3 ay yerine, programa katılmak birçok açıdan yararlı olabilir. Yurtdışı deneyimin olur, ingilizceni geliştirirsin, yeni arkadaşlıklar kurar, farklı kültürleri tanırsın, doyasıya gezersin , özgürlüğün tadını çıkarırsın ve bana göre en önemlisi özgüvenini sağlarsın. Bütün bu saydıklarımı elde etmek çeşitli değişim programları mümkün.. Tabi bunun en ucuz ve yaygın yolu başta da söylediğim gibi WAT programıdır. Kısacası seçim size kalmış.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

''amelelik '' kelimesi gozume cok takildi..sadece bu sayfada degil..bikac konu basligi altinda dikkatimi cekti..sadece merak ettigim su?bu isi amelelik olarak goren arkadaslarim neden , bu ise soyunuyorlar..wat hakkinda yoksa hicbir bilgiye sahip olmadan , konustuklari seye anlam veremedim..amerki da 3 ay ,makul bir fiyat..etkileri ise :farkli bir kultur , farkli cehreler ve cevreler , belkide ileide is hayatniz icin atmis oldugunuz ilk yurtdisi adimi ve aklima gelmiyecek bircok faydasi..tabi ki istenmeyen seyler basimiza gelicektir orda..ama dikensiz gul guzel kokmaz dimi..kisaca iyisyle kotusuyle guzel bir macera olucak herkes icin..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

ben aslında her ne kadar wat programına katılsam da bu programa biraz da karsıyım
    cünkü üniversitede okuyan,belli bir entelektüel birikimi olan insanların gidip amerika da kalifiye işler gerektirmeyen yani kabacası Amelelik işlerde calişması hiç de hoş değil.
    Sen burda bilmem ne oku ama git orda allahın köylüsüyle! aynı işi yap
    bu hiç adil değil
    eğer ki zengin bir insan olsaydım kesinlikle ve kesinlikle wat programına katılmazdım
    ama başka bir açıdan da ABD ye en ucuz gitme yolu aslında wat programı
    bir American Studies öğrencisi olarak bnm naçizane görüşlerim bunlar

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı YETO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben aslında her ne kadar wat programına katılsam da bu programa biraz da karsıyım
    cünkü üniversitede okuyan,belli bir entelektüel birikimi olan insanların gidip amerika da kalifiye işler gerektirmeyen yani kabacası Amelelik işlerde calişması hiç de hoş değil.
    Sen burda bilmem ne oku ama git orda allahın köylüsüyle! aynı işi yap
    bu hiç adil değil
    eğer ki zengin bir insan olsaydım kesinlikle ve kesinlikle wat programına katılmazdım
    ama başka bir açıdan da ABD ye en ucuz gitme yolu aslında wat programı
    bir American Studies öğrencisi olarak bnm naçizane görüşlerim bunlar
    Belli bir entellektüel birikime sahip olan her insan Hıncal Uluç gibi çıkmıyor piyasaya ülkemizde Şimdiye kadar Türkiye'de herhangi bir işte çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama inan buradaki işlerin ordakilerden çok farkı yok."Bizim gibi üniversite öğrencilerinin orada bu tür işlere verilmesi hiç adil değil" yazmışsın. Bunu okuyunca, ülkemizde acaba her üniversite öğrencisine mezun olduktan sonra masabaşı bir iş, müdürlük felan mı ayarlanıyor diye düşünmedim değil açıkcası. Kısacası Türkiye ve ABD'de yapabileceğiniz işler arasında pekbir fark yok. En büyük fark, orda yaptığınız işten, buraya göre çok daha fazla para kazanabilme imkanınız.. ve inanın bizim çalıştığımız işlerde bir çok amerikalının çalıştığını göreceksiniz.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ne köleliği, ne ameleliği arkadaslar. garsonluk, kasiyerlik, eglence parklarında herhangi bi calısan. vs.. bu işlerin amelelikle kölelikle ne alakası var. ustelik her turlu işte calısan kişilere saygı duyulan bi ulkeden bahsediyoruz. americada calıstıgım dukkana her sabah temizlikci bi kadın geliyodu. kadının altındaki jeepe ben burda ömür boyu muhendis olarak calıssam binemem heralde. sorarım size bunun neresi kolelik.
    fiorex in dediği gibi orda calısanlar arasında amerikalılarda var. ve bunların bi kısmı hem amerikalı hemde UNIVERSITE OGRENCİSİ...
    simdi size iki insan profili sunucam. bunlardan biri mühendis turkiyede bi firma da calısıyo. patronu tarafından yaptıgı işlerin karsılıgında hic tesekkur edilmemiş, her seferinde ondan yapılması istenen bir iş ona bir emir uslubu ile soyleniyo.
    diğeri amerikada bi markette calısıyo. ve patronu tarafından aldıgı her gorevin sonuna lutfen kelimesi ekleniyo. iş tamamlandıktan sonra karsılıgı olarak tesekkur ediliyo. şimdi soruyorum sizce bu iki örnekteki insanların hangisi kole diye isimlendirilmeye daha yakın.
    work and travel da elbette amerikanın da avantajı var aksi taktirde neden alsın bizi ulkesine. havayolu şirketlerinden tutunda elektronik eşya firmalarına kadar hepsi bizden faydalanıyo. bu forumda kac kişi amerikadan 3000 doların ustunde para getirdi diye bir anket yapılsa ben eminim ki %10 ya vardır ya yoktur. bizim giderken harcadıgımız 3000 dolar civarındaki para artı orda calısarak kazandıgımız paralar yine amerikan ekonomisine katkıda bulunuyo. ben burda 21 yılda yediğim burger ve mac leri toplasam amerikada 3 ayda yediğimin yarısı kadar olamaz. bunların hepsi amerikanın lehine.. en onemliside ihtiyacı olan işcileri temin ediyo...
    yani kısacası karsılıklı menfaat sözkonusu.. amerikada bulunmanın orda bu sekilde bi deneyim elde etmenin insana cok sayıda katkısı var. bunun kolelikle yakından uzaktan bi alakası yok bence...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

WAT : Wavv Amerika Tecrübesi !

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Eğer kendini amele gibi görüyorsan boş oturmak bile bir ameleliktir.
    Çoğu kişide bu saçma düşünce hakim. Emek olmadan yemek olmaz arkadaşım. Amerika kapitalist bir ülkedir. Eğer sen yaptığın işin hakkını verirsen karşılığını mutlaka alırsın.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

youtubeda alaskaya giden bi grubun videsounu izlemistim...
    eleman diger elemana soruyordu abi watin acilimi ne diye. diger elemanda soyle aciklamisti:``Abi al su 3500 dolari beni 3 ay boyunca s.k giderken o 3500 dolari bana geri ver``
    Cok komikti...

Bu arada wati parali kolelik olarak goren varsa gitmesin kardesim...Benim calistigim yerde amerikali calisanlarda vardi ve benimle ayni isi ayni ucretle yapiyorlardi...
    Ingilizceyi cok iyi bir bicimde kullanarak o ameleligi yapmazsiniz
    Konu apollon tarafından (21-02-2009 Saat 05:15 PM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı apollon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    youtubeda alaskaya giden bi grubun videsounu izlemistim...
    eleman diger elemana soruyordu abi watin acilimi ne diye. diger elemanda soyle aciklamisti:``Abi al su 3500 dolari beni 3 ay boyunca s.k giderken o 3500 dolari bana geri ver``
    Cok komikti...

Bu arada wati parali kolelik olanlar varsa gitmesin kardesim...Benim calistigim yerde amerikali calisanlarda vardi ve benimle ayni isi ayni ucretle yapiyorlardi...Ingilizceyi cok iyi bir bicimde kullanarak o ameleligi yapmazsiniz
    o video baya meşhurdur, gıtmeden bende ızlemıstım
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

WAT ı amelelik olarak görüyorsan belli ki sen TÜrkiye de hiç bir yerde çalışmamışsın.... Türkiye de yazın bir otelde calıssan günde inan ortlaama en az 15 saat calısırsın üstüne maksimum 500 ytl para alırsın ki bunu da verirlerse zamanında!!! 3 ay ameleliğin kralını yapmış olursun yani kendi ülkende ve eline 1500 ytl gibi para en iyi ihtimalle geçer!!! Peki ya WAT a katılırsan ne olur?

2500 dolar harcarsın gelirken de o parayı kazanıp döner ve üstüne türkiye de yıllar sonra alabileceğin elektronik ürünleri ordan cok ucuza alirsin. ve yaşadıgın tecrübe ve gezdiğin yerler yanında kar kalır. Hani amelelik diyorsun ya orda çöpcülük dahi yapsın ayda en az 1000 dolar eline geçer tek işle. Türkiye de bana bu kadar para kazandıran AMELELİK İŞİ göster hemen ing. öğretmenliği bölümümü bırakayip o işe gireyim. GÖSTEREBİLİR MİSİN?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ben ülkemde çok değişik işlerde çalıştım. Otel işinde çalıştım. Garsonluk yaptım. Mağazalarda çalıştım. Cafede çalıştım. Hepsini gördüm geçirdim. Ben amerika da herhangi bir işte çalışmaya hiç amelelik gözüyle bakmadım şimdiye kadar. Belki maddi imkanlarımın biraz kısıtlı olmasından kaynaklanıyordur. Wat benim için o kadar güzel bir program ki gerçekten iyi ki var. Yoksa düşünüyorum da dünyanın diğer bir ucuna gidip, nasıl çalışabilir, oraları görebilir bu yaşımda bu tecrübeyi bu seyahati gerçekleştirebilirdim ki. Oraya turist vizesiyle gidip 4 ay boyunca orada kalmak kim bilir ne kadar masrafa mal olur hayal bile edemiyorum.
    Bu programı amelelik olarak gören arkadaş sanırım gerçekten bu programın avantajlarının farkına varamamış. Saymakla bitmez gerçi ama görememiş.
    Zaten bence Wat programı tamamen maddi gücü yüksek kişiler için oluşturulmuş bir program değil.Madem ki oraya gittiğinde amele olacağını düşünüyorsun o halde sende turist vizesi alarak gider 3,4 ay boyunca gezip gelirsin ya da self gidersin istediğin işi kendin bulur seçer yaparsın.Kimse kimseyi zorlamıyor bu programda, kimse oraya gidince çalışmak zorunda da değil.O yüzden bu program için böyle düşünceler, yorumlar bence çok yanlış.
    2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.

Çalışacağım İş:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bu programı amelelik olarak görenler burda sabancının torunu sanırım...garsonluk , kasiyerlik ya da temzilikçilik işine amelelik diyorsanız ya çalışmaktan gocunuyorsunuzdur ya da o işlerde çalışan insanları hor görüyorsunuzdur.Bu işlerde çalışıpta aile geçindirmek , çocuk okutmak zorunda olan anne babalar var...bizler ise oraya keyfimizden gidiyoruz...macera olsun diye...üniversitedesin ve burdaki maceraların yetmiyo bi de amerikaya macera aramaya gidiyorsun...sanırım bu her kulun eline geçmeyen bi lüks...wat bir hayat deneyimidir ki bu deneyim de yaşamadan öğrenilmez...aynı zamanda da çok büyük risk dir...işte işin macerası da bu zaten...dibi görünmeyen kuyuya giriyorsun...adam sana ordan çalışacağın yerin , kalacağın yerin adresini yolluyo ama , sen oraya vardığında o adresin yerinde yeller esiyo olabilir...işte orda hayatta kalabilme ve kendi başının çaresine bakabilmeyi öğreniyorsun...ki bunlar zor şartlardır...ha illa da hep olumsuz şeylerle karşılaşacaksın diye bişi yok...ama yine de minimumu düşünüp maksimumu bulmak en güzeli ...sonuç olarak wat programı amerikada gezmek değil hayat ve iş deneyimi kazanmaktır...bu amerika değil de uganda da olabilir di...tabi kim gider orasını bilemem...ayrıca wat programı anakuzularının değil son derece ayakları yere basan , aklı başında insanların katılması gereken bi program...yoksa sonuçları vahim olur diye düşünüyorum...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)