ve tekrar devamı
neden birarada yazmadın diyenler Mesajların karakter sayısı kısıtlaması var

Bu arada senin ozele yazdigin mesaja da burdan cevap veriim de herkes okusun.. bi kere senin durum tamamiyla farkli ve is bulman da eher dilin yeterliyse cok cok daha kolay hele once gecici bir yer ariyorum demissin burda gecici isten bol bise yok.. mesela ben J-1 ile geldigim icin baska bir sirket te calisamam ( yani calisabilirim ama cok uzun bi islemi var ve cok zahmetli ) ama sen istedigin sekilde gecici isini bulabilirsin..bunun icin careerbuilder ve monster.com u oneririm..resumenin basina yasal durumunu ve hic bir sorun olmadigini mutlaka belirt, bi amerika adresi mutlaka ver..ya tabii cok iyi bir sirket olmaz calisacagin yer yani benim calistigim sirkette bi google , microsoft falan degil sonucta orta olcekli sirketler diye dusun hatta kucuk..cok buyuk beklentiyle buraya gelmek baslarda biraz hayal kirikligi olabilir..

Umarim yardimci olmustur..

Beytekin,

H-1 e cevirme sansin tamamen sirkete bagli, bir kere sirketin kalmani istemesi lazim tabii , isteseler bile sirket en azindan orta olcekli bi sirket olmasi lazim calisan sayisi belli bir sayidan fazla olmasi gerekiyor, amerikali calistirmasi , senin icin gazeteye ilanlar verilmeli, yaklasik 4000 dolarlik bir ucret odenmeli ve bununla da bitmiyor bir de kota mevzusu var..her yil belli bir zamanda H-1 basvurulari aliniyor ve ilk bi kac gun icinde kotalar doluyor (mus) genelde o yuzden saydigim seylerin hepsi olsa bile sadece kotadan bile alamama ihtimalin var..mesela su an calistigim sirket gecen hafta bana kalmani istiyoruz dediler ister F-1 ile ister H-1 ile..ben once H-1 deniyicem, resmi olarak calisiyo gorunmey devam etmek icin ama cikma ihtimali cok az tahmin edebilecegin gibi..

Calisma sartlarina gelince, daha once de yazmistim, kesinlikle bizdeki stajla alakasi yok , normal bir calisan olarak bakiyolar sana , sadece ilk bi kac hafta isleyisi ogrenmen icin bir bodlugun var onun harici tamamen normal bi calisansin onlarin gozunde yani oyle cay getir fotokopi cek olayi yok burda

Umarim yardimci olur.