merhabalar
bende wat yapmak istiom ama ortalamam 2 nin altında.duyduguma gore 2nin altında da wize alanlar warmıs.bu dogrumudur arkadaslar?bole bişey olabilirmi?bu arada ingilizcem gayet ii![]()
merhabalar
bende wat yapmak istiom ama ortalamam 2 nin altında.duyduguma gore 2nin altında da wize alanlar warmıs.bu dogrumudur arkadaslar?bole bişey olabilirmi?bu arada ingilizcem gayet ii![]()
bnmde 2nin altında bende ilk kez gidiicem inş. bu siteye girmeden önce çok karamsardım ama forumu dolaşıp 1.43 le vize alanın olduğunu öğrenince rahatladım bnce çok problem olmaz diye ümit ediyorum
slm kardes bende aynı durumdayımmsnımı ekle konusalım frkn_59@hot..
umarım cok olmaz bende sansımı bi denemek istiom.
ingilizcen ii olduktan sora ortalamaya cok bakmazlar diolar ama..
valla benim vize tecrübem yok olan arkadaşlar zaten yardımcı olurlar ama anladığım kadarıyla not ortalamanın neden düşük olduğu hakkında mantıklı bi açıklama yaparsak hallederiz gibime geliyo
bende ole ümit ediom![]()
bil muh
ortalama buyuk olasılıkla 1.60 gibi bişey olacak
senin?
iktisat 4.sınıf+1 var. 1.60 larda notum şuan ama 2 yaparım büyük ihtimalle ilk dönem sonunda
arkadaşlar yanlış biliosunz bence ben duymadım grmedim.. 1.43le vize alan.. şart şudur 2 not ortalamasıdır.. 1.8 le 2 arasında olup alanlarda var ama 10 kişiden 2 si bunlar.. ben kendimi 1.8in üstünde olup 2nin altında olsam yani başvurup vurmamakta baya uzun düşünürüm konsolosluktabaya dil dökmeniz ve ikna edebilmeniz lazım gavur arkadaşları.. 1.8in altındaki arkadaşların bence şansı yok.. forumda bu konuda daha çok bilgisi olan arkadaşlar var onlarında yorumunu görmek lazım tabi..
AEK
@aek şu konuda haklı..
Not ortalaması 2.00 ın altında olanlara elbetteki biraz daha zor veriyorlar vizeyi.Ve tamamen tahminlere dayalı bir istatistik olarak..
2.00-1.90 arası 10 kişiden 6 sı alıyorsa,
1.90-1.80 arası 10 kişiden 4 kişi ye verirler.
Bunun dısındaki istisnalarda var muhakkak ama tamamen size bağlı bu.. Elbette çok düşük ortalamalara da vize alabilenler var.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Arkadaşlar aşkınız şevkiniz kırılmasın bence çok aşırı sıkıntıya girmeyeckseniz illa ki başvurun şansınıız deneyin..her sene Kontenjanlar artıyor bir nedenide gidenlerin sözünde durup geri gelmeleri
siz kendinizi konsolosluk görevlisine ingilizce olarak yeterince anlatabilirseniz alacağınızı umuyorum...
Ohh , bu sene gidersem eger vizeye girmeyecegim . 2.00 ustunde not ortalamsini tuttururum zaten .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
benimde ortalamam 1.88 ama fazla dert etmiyorum bunu...
not ortalaması tamamen öğrencinin geri dönüp dönmemesi konusunda bir kriter olarak görünür. not ortalaması düşük olan öğrencilerin okulla baglarının pek kuvvetli olmadıgı orada kalma gibi bi fırsat elde ettikleri zaman öğrencinin buradaki okulundan feragat edebileceği düşünülerek vize reddi verilebilir. burda tamamen amac not ortalamasının neden dusuk olduguna dair mantıklı bi sebep gosterip okulla baglarının kuvvetli olduguna görevliyi inandırmak olmalıdır.
@solsol
bölümün zor bi bolum sana tolerans tanıyabilirler. ama 1.60 not ortalamasıyla ne kadar sansın olur bilmem.. imkansız deil ama düşük bi olasılık.. bence tabi..
Son yazan arkadaşa katılıyorum. Ben geçen sene 1.86 ile vize aldım. Sordugunda ise çalışamadığımı ayrıca baz aldıkları 2.0 ortalamasının universitemde uygulanmadıgını bunun 1.8 oldugunu belirttim. Ve iyi tatiller demeleri yeterli oldu.
vizede tek kriter not değil , alabilirsin de alamayabilirsin de. notunun neden düşük olduğunu sorabilirler ama.
Marmara Göztepe
weriorlar.. bnm bi ark in alttan dersi bile wardi o bile aldi yani..
verdikleri de oluyo, vermedikleri de.
arkadaşım beni mi takip ediyosun)))
Marmara Göztepe
seni nie takip edim bedikkatimi ceken konuya yorum yaziorum
![]()
benim arkadaşın 2 yıllık üni de okuyor o bile aldı
(bölümü de trizm falan değil üstelik)
not ortalaması 2 nin üstü olması büyük bir avantaj sayılır. 2 ortalamanın üstü olupta vize alamayanın hiç ingilizcesi yoktur bence
2.00 'in yukarisinda olsun not ortalamaniz kafaniz rahat olur . Ben gecen sene hazirliktayken gecme notu 70 ti . (100 uzerinden) Benim notum 71 'di . 2. donem 30 oldu gerci ama sorumlu gectim okulumu . Ilk donem yuksek tutmaya bakin derim .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
arkadaşlar 50.60 not ortalaması 4lü sistemde neye denk geliyor bilen var mı
1.93 falan olsa gerek biri öyle demişti ama emin değilim
100 lük sistemi 4 lük sisteme çevirirken mantığa göre basitcene 100/4=25kat senin notun da 50.60 /25 = 2.024 gibi birşey yapar arkadaşım
O konu üni. ile alakalı. Not otr. 4 üzerinden olan okullarda geçme notu 2dir. Bizim okulda 100 üzerinden değerlendiriliyor. Geçme notu 60. Yani benim istenilen 2 ort. tutturmam için en az 60 puan ort. tutturmam lazım. Hee tutturacak mıyım? Şu an şüüpheli
Bildiğim kadarıyla böyle...
arkadaslar bısey sormak ıstıyorum bildigim kadarıyla 2not ortalaması 100 lük sistemde 50ye tekabül ediyor ama firma ile yapmıs oldugum sözlesmede not ortalaması 4 uzerınden 2 100 uzerınden 60 olan dıye bır ıbare var. Ikısı bırbırıyle celısmıyor mu yoksa 100 uzerınden 60 mı 2?
Bence not ortalaması düşük olanlar hiç bu işe bulaşmasın. Ben hadi bilmiyorum 1 kere gittim vize görüşmesine'de bulunduğum firmadaki çalışan kişi bana 2'nin altındakilerin vize alma oranının kendi şirketinden başvuranlarda %5-%10 civarında olduğunu söylemişti. Eğer hakkatten öyleyse hiç heyecan yapmaya gerek yok.
az önce bir yerde buldum bir bilgi
2 50ye eşitmiş yırttım :P
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks