giden arkadaşlar yardımcı olabilir mi? iki eyaletinde artıları ve eksileri neler ve yeniden gidecek olsanız hangisine giderdiniz? ulaşım,konaklama,yemek,fiyatlar,yaşam sıtandartları neler?
giden arkadaşlar yardımcı olabilir mi? iki eyaletinde artıları ve eksileri neler ve yeniden gidecek olsanız hangisine giderdiniz? ulaşım,konaklama,yemek,fiyatlar,yaşam sıtandartları neler?
ordaki isler cok onemli konaklama ne kadar ama new jersey in ucuz oldugunu sanmiyorum nevada secerdim ben hem las vegas orda california ya cok yakin etrafinda gezip eglenecegin cok yer olur eger is ve konaklama da iyiyse nevada uygun bence
nevada hakkinda bilgim yok
ama new jersey cok gusel bi yer..
adim adim usa basligina bakarsan orayada new jersey hakkinda her konu hakkinda bilgi koyulacak..
S-pectacular
Ben olsam Nevada'yı seçerdim. Çünkü NJ'de iş imkanları çok kısıtlı.Ayrıca yazın WAT öğrencisi doluyor heryeri.
Sonuçta para kazanamazsan hiçbiryeri gezemezsin.Nevada daha mantıklı gibi duruyor.
Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
http://www.turkishwat.net
new jersey de fiyatlar ucuz ulaşım kolay ama nevada da ulaşım biraz daha zor ve pahalı bi yer diyolar.las vegas a gezmeye gittiğin zaman illaki araban olacak yoksa gezemezsin taksiyi bile zor bulursun yazmış las vegasta yaşayan Türkler kafam çok karışık
S-pectacular
Abi Türkler işe alıyor ama Türklerle çalışmak ölüm.Şuan benim patron Türk. Hiçbir hatam olmamasına rağmen başkalarının hatalrı yüzünden gözümün içine baka baka bana "köpek" diyor.
İmkanım olmadığı için gidemiyordum ama şimdi ayrılmak için planlar yapmaya başladım.
Benim tavsiyem asla Türklerle çalışmayın...
İş imkanı şöyle:İş var ama sezonluk yerler dışında kimse 3 aylık işçi almak istemiyor.Sezonluk yerlere gidiyim desen oralar da WATçı dolu..
Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
kesinlikle nevada daha doğrusu las vegas çünkü nevadada başka bişey yok las vegasta araba olmazsa olmaz diye bişey yok çünkü o kadar büyük değil bi cadde sadece zaten las vegasta çalışabilirsen zaten araba alacak paranda olur
hocam nevada,las vegas nası bilmem ama new jersey de özellikle cape may civarında iş bide rus kaynıo...hiç sıkıntı çekmeden rus vede iş bulabilrsinz...son 20 gün orda mcdonalstan çalıştım 2. iş için başka biyerden teklif bile yaptılar...komilikk...ama sadece tipe çalış demişti adam...eğer ingizlcenizde iyiyse new jersey de çok çok güzel garsonluk yapabilrisnz....ayrıca houskeeping işinin saatide yüksek 10 $ civarı..atlantic city de oldğu gibi heryer türkte deil...geneli rus![]()
S-pectacular
kardes kafan karışmasın..doğru tercih new jersey...ulaşım süper..atlantic city-manhattan arası gidiş-geliş 31 $..new jersey içi atlantic city-cape may arası((en uzak mesafa new jersey içi))4.71 $....ama atlantic city e gitme derim...helede pedicap işine gidiceksen aman derim)kumarhaneye diede gidersen yine oda temizlettirler yada küllük boşalltırılar...bide new jersey etrafı gezebilecek bisürü eyalet war.phidelphia yanında hemen...delaware e feribot war gidiş-geliş 17 $....manhattan war 2 saatlik yol...hatta tax oranıda % 7 di nj de...onuda yazimm bari
)north cape may de bitane acme war.orda rakıda bulabilirsin...daha fazla bilgi istersende yardımcı olruum...
hocam eğlence parkında çalışırken 1 eylül gibi sezon yavaşladı...bende ayrılmak istedim..americadaki sponsor şirketi aradım öbürgün iş buldu...ordada çalışırken bi restaurantta çalışan arkdaşım wardı..2. işi tabii..patronunun işçiye ihtiyacı warmışşş...gittik konuştuk adamla...tamam gelecez dedik ama sonra gidemedik gezmekten)
hakanocal çok sğl yazdıklarını not aldım çok yardımcı oldun peki bilmem gereken başka neler var.benim düşüncem bi kumarhanenin otel yada spa bölümünde çalışmak
hocam walla çok büyük kumarhaneler war.ceasers,tropicana,ballys,....hepside birbirinden büyük...gideceksende dandik bi kumarhaneye gitme...ama yinede atlantic city e gitme derim..gelen wat öğrencilerinin % 70 i türk...otel istiosan iilede new jersey olsun diosan cape may e git derim...oranın gece hayatı güzell.hem daha iyi para kazanırsın...sabah8-öğlen 5 e kdar otelde çalışsan saati 9-10 dolardan haftada min. 400 dolar eder..tabi genelde otellerde bedava oluo konaklama..bide ingilzcen warsa akşam 7-gece 12 arası garsonluk yapsan haftada enaz 700 dolar yaparsın....bunlar sadece alternatifler...tabii bunları yaparken gidiceğin wat şirketine çok dikkat et derim..araştır bide...yinede özel soruların olursa özel mesajda atabilrsin hocam...
kesinlikle las vegas![]()
Valla kardeş ben 15 gün Wildwood'da çalıştım ikinci iş falan bulamayınca para yapamayacağımı anlayıp işten ayrıldım.
Ben de önce işten ayrılanları da gördüm zar zor iş buluyorlardı.Onda da ufacık birşey yüzünden işten atılıyorlardı.Çünkü adam bol.Heryer Rus-Türk WATçı dolu.
Boğaziçinde okuyorum az buçuk İngilizcemiz var.Temmuz'dan Ağustos'a kadar iş aradım düzgün iş bulmadım.Tamam dediğin gibi iş var ama kalacak yer çok pahalı oluyor veya işte çok az ödüyorlar.MCDonald's da çalışsan haftada 300-350 zor yapıyorsun.Bununla ev kiranı ödeyecen bi de yemek masrafları. Eline 100-150 dolar zor kalıyor.
Garsonluk demişsin ama o iş dediğin gibi kolay değil.Ben abartmıyorum 1 ay beş kuruş kazanmadan "training" yaptım ancak işi kavradım.
Belki 250-300 yemek var menüde.
Yanlış anlama sana yalancı demiyorum. Senin işler güzel gitmiş olabilir ama diğer arkadaşları gaza getirip de başlarını yakmamak lazım.
evet istediğimde buydu hadi kapışalım![]()
şimdi eksilerinden bahsedeyim ekimde gittim deli gibi nem vardı deli gibi sıcaktı havası iğrenç arada kaldığı için çok pis neyse bu kadar eksi yeter çokta açık vermeyelim
şimdi artılar öncelikle gezmek için söyleyim lüks oteller çok ucuz en fazla 25 dolar 4 kişi kalırsanız bunu indirebilirsiniz eğlence olarak las vegasın üstüne söylerseniz gülerim her tür milletten insan gani yani değişik kültür mü hepsi var ordan iş bulduğun taktirde parada muhteşem olur ki bence iş bulamama gibi bi derdin olmaz çünkü orda yerli halk diye bişey yok yani çalışacak adamda yok haliyle 2. iş hatta 3ü bile bulursun dahasıda var los angelesa yakın daha ne olsun
Kafa bu sefer tamamen gittiiyice allak bullak oldu
kimisi çk sevmiş kimisi gittiğine pişman napaca mı şaşırdım şimdi. elt den başka şirketler kumarhane işi sağlamıyor o yüzdende elt yi düşünüyorum
walla hocam wildwood uda gördüm ama ben cape may deydim...zaten cape may de heryer sahil..bide istiklal caddesi gibi biyer war..benim eğlence parkında işim bittikten sonra
uçak tarihine kadar 2. bi işte çalışmak istedim..oyüzden sahil kenarı biyer olsun istedim koordinatör orda şl buldu bize...mcdonals ta...mcdonalsta nekadar çalışan warsada hemen hemen hepsinin 2. işi wardı..hatta alex die rus bi çocuk wardı 3. işi bile bulmuştu...çocuk günde 2 saat uyuodu...tabi hocam bunların içinde şans faktörüde war ama gideceğin yeri ordaki menajeri fln önceden tanıma yada öğrenme fırsatın olursaa çok iyi olur..bide gideceğinz yeri seçtikten sonra napın edin oraya daha önce giden elemanlarla konuşun mutlaka...
evet 24 saat acik ama inan ordaki isleri gordukten bulasikcilik istemezsin
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks