Morey's Piers diğerleriyle karşılaştırınca ufak çaplı bir eğlence parkı.
Bulunduğu yer gayet güzel plajın üstünde, şehrin içinde.
Problem:
1-Ufacık bir yağmur yağsa park direk kapanıyor.Tabi çalışmadığınız için o süre para da alamıyorsunuz.
2-Hernekadar benimkiler iyi de olsa "Supervisor"larının uyuzluğundan şikayet eden çok arkadaş vardı.
3-Wildwood'da gezecek yer, yapacak çok bir şey yok."Denize girerim" diyorsanız unutun.
Haziran 20'den Temmuz 4'e kadar ordaydım okyanusun hem çok dalgalı olmasından hem de çok soğuk olmasından dolayı giremedik bütün hayallerimiz suya düştü.
4-Ev fiyatları haftalık 100 dolarda fiks gibi birşey.Çok aradık ama heryer anlaşmış gibi aynı fiyattı.
5-Yiyecek çok pahalı. Düzgün doyabilmek için günde en az 10 dolar harcamanız lazım.Evde yapsanız bile pahalıya geliyor.
6-İkinci iş derseniz unutun.O kadar çok WAT öğrencisi var ki en geç gelen Türklere hiçbirşey kalmıyor.Haziran 1'i geç sayıyorum.Mesela Bulgarlar Mayıs 10-15'de geliyorlar.Bütün işleri kapıyorlar.
7-İş çıkarılma ihtimali çok yüksek çünkü hakikaten çok öğrenci var.Birşey şekilde başlarından savmaya çalışıyorlar fazlalığı.İşten çıkarılsanız da iş bulmak hayal.
İşten çıkarılıp iş bulamadığı için vizesi iptal edilip Türkiye gelen Türk kızları vardı.
8-Öğrenci çok o yüzden az saat veriyorlar.Benim haftada 36 saatdi bana şanslısın diyordu bazı arkadaşlar.
İyi tarafları:
1-Diğer eyaletlere göre New York'a daha yakın.İki otobüs aktarmayla 3.5-4 saatte gidiyorsunuz.
2-Yakında Atlantic City var.Oraya gezmeye gidebilirsiniz.
3-Arkadaş ortamı çok geniş.Belki Amerikalıdan çok WAT öğrencisi var.Muhabbet edecek insan çok.
Sonuç: Ben iki hafta çalşıtıktan sonra ne para kazanabileceğimi ne de bir yer gezebileceğimi anlayıp Morey's Piers'den ayrıldım. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.Nadiren de olsa bazı arkadaşlar memnun olabiliyor. Sakın gaza gelmeyin. Çoğunluk sürünüyor.
Yok para önemli değil diyorsanız en azından denize girebileceğiniz daha güneyde bir yer seçin derim.
Bookmarks