Turist vizesini 10 seneye kadar alabiliyorsun. Örneğin ben 2007 senesinde aldım, 10 senelik turist vizesi. Hala da verilmekte.

Kaçak çalışma konusuna gelince: Elbette ki böyle bir şey yapabilrsin ancak yakalanman takdirinde çok ağır cezaları var. İlk olarak, bir daha ömür boyu Amerika sınırlarına adımını dahi atamazsın. İkincisi, mahkemenin vereceği kararla yüksek meblağlarda para cezası ve/veya hapis cezası çekersin. Zaten sınır dışı edilmeni söylemiyorum bile.

Ha, Amerika'da dayımın yanında çalışan iki Türk var karı-koca. Bunlar 8 yıldır Amerika'da, 3 aylık vizeyle duruyorlar. Üstelik erkek olan Delivery işlerine bakıyor. Yani tek bir kaza yapsa, direk sınırdışı ama 8 senede hiç kaza yapmamış, her gün saatlerce araba kullanmasına rağmen. Böyle ekstrem örnekler var ama girişme derim.

Mesela geçtiğimiz senelerde Amerika'nın en büyük alışveriş merkezlerinden WalMart'ta yakalanan 29 kaçak işçiden dolayı WalMart'a karşı milyonlarca dolarlık ceza davası açıldı ve WalMart batmanın eşiğine geldi 29 işçiden dolayı. Tehlikeli işler bunlar.

İlla kalkışacağım diyorsan çok çok dikkatli ol, başını belaya sokma ve küçük, göz ardı edilen dükkanları seç ama bence değmez. Pek çok işveren de bu yöntemi tercih etmez.