Erasmus yaparken part time calismak yasal mi??
Erasmus yaparken part time calismak yasal mi??
Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?
4. sınıfta erasmusa katılan herkesin okulu uzar diye bir durum yok aslında.Ama benim işler biraz karışık uzamak ihtimali de var.
O da şundan kaynaklanıyor.Ben Türkiyede kendi üniversitemde her dönem 6 ders alırken, burada 13-14 civarı ders alıyorum.Hal böyle olunca 1 ya da 2 dersden kalırsam sıkıntı oluyor.Aslında Türkiyede tek ders sınavına girme imkanım olsa rahat geçerim ama Türkiyede bizim okul 6 Haziranda bitiyor, tek ders sınavı da 15 Haziran gibi.Ancak burada bizim sınavlarımız Temmuz ayında olacak ve tek ders sınavına girme hakkını kaybedeceğim.
İngilizce konusunda ise ben şöyle düşünüyorum.Bence Wat'la karşılaştırma yapacak olursak erasmusda ingilizceniz daha iyi gelişir.Malum bir dili ne kadar çok kullanırsanız,ne kadar çok yazı yazarsanız,konuşursanız,dinlerseniz(erasmusda bunların hepsi oluyor) o kadar hızlı öğrenirsiniz.
Yukarıda da belirttiğim gibi bu dönem 14 civarı ders alıyorum ve bunların 1'i hariç hepsi ingilizce.Dolayısıyla hoca sürekli ingilizce anlatıyor,biz ingilizce sorular soruyoruz,grup çalışmaları yapıyoruz.Bir kaç dersde sunum hazırlayıp 20 kişilik bir sınıfa ingilizce sunumu yaptım ki bu da kendinize güveninizi kazandırıyor.
Ayrıca okulunuza da bağlı olarak bazı dersler size çok faydalı olabilir.Mesela size bu dönem aldığım ve faydalı olduğunu düşündüğüm bir takım dersler yazayım(ben işletme öğrencisiyi alanımdaki dersler işletmeyle alakalı ancak seçmeli ders de alabiliyoruz)
İngilizce konuşma,İngilizce okuma ve yazma,İş İngilizcesi,Sosyal Bilimler için İngilizce...vs
Artı erasmusun bir diğer avantajı da gittiğiniz ülkenin de yerel dilini az ya da çok öğreniyorsunuz.Tabii bu size bağlı bir durum.Tabiri caizse paraya kıyar da bir dil kursuna giderseniz ve bu kursa 5-6 ay devam ederseniz emin olun o dilin iyi bir kullanıcısı olursunuz.
Evet yukarıda dediğim gibi bence erasmus,ingilizce açısından wat'tan daha etkili bir program.Amerikaya gittiğimde genelde günlerim çalışmakla geçiyordu.Yaptığımız ingilizce konuşmalar sınırlıydı ve genelde aynı şablonda konuşup duruyorduk(ne istersiniz,köftemiz bitti...vs).Dolayısıyla her ne kadar ingilizceye etkisi olsa da genelde bu etkileşim sınırlı oluyor.
Son bir not: Türkiyeden giden erasmus öğrencileri(almanya için konuşuyorum diğer ülkeleri bilmiyorum) önce 3 aylık vize alıp Almanyaya giderler, daha sonra Almanyadan tekrar vize alırlar.Almanyadan aldıkları bu vizede çalışma izni de olur.Çalışma izni iki şekildedir: ya 3 ay full time ya da 6 ay part time.Ayrıca Almanyada saatlik ücretin 7 euro olduğunu düşünecek olursak(Amerikadan bile fazla yani) haftada 20 saatlik bir çalışma size ciddi miktarlar kazandırabilir.
Bana çalışma izni verdikleri zaman sevinmiştim ama 3 ay part time ya da 6 ay full time Türkiyeye özgü bir uygulama.Avrupa Birliği ve Amerikadan gelen öğrencilere sınırsız çalışma hakkı veriliyor.
kısmetse seneye de erasmus
Amerikayi fethettik sira avrupada diyip basvurdumSeneye kismetse ispanya barcelona dicez
![]()
Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?
erasmus gereksiz bir program
erasmusu önermiyorum verilen hibe çok yetersiz((
son sinif ogrencileri erasmus ile staj yapabiliyor mu acaba
onur
polonyada çalışma izni hakkında bilgisi olan var mı?
4. sinif ogrencileri erasmusa katilabirmi eger okulu uzatirsa? ayrica okul uzamadi diyelim staj imkani varmi erasmusla?
4. sınıf öğrencileri katılabilir.
4. sınıfta katılmak istiyorsan 3. sınıfta iken başvuruyu yapman lazım.
Okulunu uzatanlar erasmusa katılamaz.
Erasmusda staj imkanı yoktur, staj düşünüyorsanız başka brir program araştırmak lazım.
Okul madem uzadı, tam uzasın bari![]()
2009-2010 Barcelona!!!!!!!!!!!!!!!!
erasmusta gittigin ülkede aldığın derslerin yüzde 80inini veremezsen verilen hibe geri alınıyomuş bişey biliyo musunuz bu konu hakkında ?
birsuru arkadasim gitti..derslerin hepsinde kaldi hepside cunki dil bilmedikleri ulkeye gitiler hepside zaten donmeleride uzamis oldu bu satyede..boyle birseyden bahsetmediler..
S-pectacular
merhaba arkadaşlar bu yıl erasmus programına başvurmayı düşünüyordum fakat okuduğum bölümün ikili anlaşması yok ve benim okulu kendim bulmam gerekiyormuş öncelikle böyle bir durumla karşılaşan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.teşekkürler
nasipse 4. sınıfın birinci dönemi gideceğim..
dördüncü sınıfım ve şu anda polonyadayım. tavsiye ederim eğer dördüncü sınıfsanız keşke üçte geleydimde bi sene takılaydım burda dersiniztabi bu okulunuzun zorluğuna göre de değişir...
Bizi Erasmus'la İsveç'e gönderiyorlar.Benim seçebileceğim üniversiteler:
Växjö University
Linköping University
The Royal Institute of Technology
Hocam Växjö University'yi önerdi. Siz ne dersiniz? Bir de devlet belirli bir ücret ödüyormuş sanırım bu ücret ne kadar? Komik bir rakam değildir umarım..![]()
Nereye gideceğime bir de karar verebilsem... Konaklama, güvenlik, ucuzluk ve tabi ki tatil....
![]()
bizim okulun muhteşem bir erasmus sistemi var.alttan dersi olan ve not ortalaması yanlış hatırlamıyosam 75in altında olanlar başvuramıyor.yani ne kadar ingilizce bildiğimizin ya da başka herhangi bir konunun önemi yok.ders bıraktıysan başvuru bile yapamıyorsun.derslere en çok kasanlar,yurt dışında okulu daha iyi temsil ederler diye mi düşünüyolar acaba..
başka okullarda okuyan benim gibi orta halli arkadaşlarıma bu fırsatı mutlaka değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.mazallah bizim okulda olsaydınız en fazla yan fakülteye giderdiniz.
macaristan hakkında bilgi verenler yada verebilecek insanları tanıyanlar buraya lütfenn
buka benim arkadsım gitmişti ve hala aklı orda yanii..![]()
bısım okulda danımarkaya yolluo erasmus ıcınben seyı merk edıorum bu programa acaba son sınıfta katılma şansı war mııdır??
polonya lublin üniv. hakkında bilgisi olan varmı arkadaslar??teknik üniv. ama benim bölüm kamu yönetimi aklım biraz ona takıldı bide 4. sınıfın ilk dönemi gidecegim..abd'den gelip polonya aslında görünüşte güzel ama bakacağız
......pardon![]()
Konu figo2561 tarafından (27-04-2009 Saat 12:39 PM ) değiştirilmiştir.
Bende seneye Fransa'ya gidiyorum erasmusla. Yukarıdaki mesajlarda hiç bahsedilmemiş eğer varsa seneye gidecek olan buraya yazarsa sevinirim.
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete
fırsat olsa giderdim,uzarsa uzasın ^^ mezun olup ne apican . işşsizler ordusuna katılacağına,dil öğren mesleğin olsun
sucks !
Şu anda 10 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 10 misafir)
Bookmarks