necro olayı açıklamış bende ona paralel birşeyler eklemek istiyorum.

1.En iyi seçenek çekinizi önceden almanızdır.Yani işyerine gideceğiniz tarihi önceden haber verirseniz çekinizi bir hafta önceden alabilirsiniz.Bankaya gider bozdurur daha sonra banka hesabınızı kapatırsınız ve herşey güllük gülistanlık olur.

2.Eğer sizden sonra ayrılacak bir arkadaşınız varsa onunla anlaşırsınız ve işvereninize çekinizi o kişiye vermenizi söylersiniz.Eğer bunu söylemezseniz kolay kolay sizin çeki sizden başka kimseye vermezler.Tabii bu durumda banka kartınızı da arkadaşınıza bırakacaksınız.Arkadaşınız sizin çeki sizin hesabınıza yatıracak ve atm den de parayı çekecek.Buraya kadar normal fakat burada bilmeniz gereken önemli durum var şöyle ki: Ben bu metodu aynen geçen sene uyguladım.Arkadaşım benim çeki aldı,hesaba yatırdı daha sonra da çekti ve Türkiyeye geldiği zaman bana çekin tutarını verdi.Fakat bu işlemi yaptığınız zaman Amerikadan banka hesabınızı kapatmadan ayrılmış olacaksınız ki kesinlikle tavsiye etmem.

Bankada bir kaç dolar paranız olması lazım ki yıllık kart ücreti..vs aldıkları zaman hesab eksiye düşmesin.Ayrıca iyi planlama yapılmadığı zaman hesabınız overdraft olabilir.Amerikada debit kartlardan hesabınızda para olmasa bile para çekebiliyorsunuz ve sonradan bu ödemeyi yapmadığınız zaman hesabınız overdraft oluyor.Bu aynen başıma geldi.Geçen seneki banka hesabımı kapatmadan gittim ve aynı bankaya kartımı kullanmak istediğimi bildirmek için gittiğim zaman acı bir sürprizle karşılaştım.Fazla uzatmayayim bankaya 150 dolar ceza ödeme durumunda kaldım.

Yani eğer Amerikadan ayrılıyorsanız arkadanızda açık ya da yarım bir iş bırakmayın derim.

3.Çekin Türkiyeye gönderilmesi de bir ihtimal ancak ben tavsiye etmem.Öncelikle çekin ulaşmama ihtimali var.Bana daha önce yolladıkları 100 dolarlık bir çeki bozduracak hiçbir banka bulamadım ve buna sebep olarak bana meblağın düşük olduğunu söylediler.Yalnız şunu da unutmayın çeki bozdursanız bile yüksek ve ciddi oranda bir komisyon ödeme durumunda kalacaksınız.