CitiBank'dan hesap açmak nasıl fikir?
CitiBank'dan hesap açmak nasıl fikir?
Konu faruk tarafından (02-06-2009 Saat 11:27 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: Yenileme
Valla iyi bir yol gibi fakat aileniz us e para göndermek eyrine kredi kartınıza para yatırır ve siz ordan harcarsanız 0 komisyon ödersiniz.
aynen de umutun dediği gibi...
en mantıklısı
Emeğini en yüksek paraya sat
Ama ruhunu asla !!!
Zaten ben buraya göndermeyi düşündüğüm için araştırdım. Evden para isteyeceğimi zannetmiyorum. Her ihtimale karşı babamın kredi kartını aldım, onunla gidicem.
farukyazici faydalı bir araştırma olmuş. yola gidiyoruz sonuçta ne olup ne olmamak var kredi katrı götürmeyenler için iyi bir yol. aceba orada kazandığımız paraları buradaki kişisel banka hesabımıza transfer edebilirmiyiz bilgisi olan var mı?
Vardır belki de komisyonu biraz yüklü olabilir; 200 ytlye 20 ytlye komisyon kesen bir bankacılık anlayışı var ülkemizde ne yazık ki.
Kelimeler yetse..
ya şimdi şu para transferi olayı aklımı karıştırıyor..mesela ailem ben ordayken $ cinsinden para göndermek istedi..(nakit olarak lazım oldu diyelim kredi kartı olarak değil) nasıl alabilirim parayı?kolay ve ucuz yolu ne bunun?
Parayı ytl olarak hesabına yatırcak.Sende banka kartınla hesabından dolar olarak çekiceksin 100 dolara 10 dolar gibi bir masraf varmış.
100$ a 10$ çok yaw..ben laptopu sattım ordan almak için ama o parayı da oraya götürmek istemiyorum şimdi..hemen almayacağım çünkü..800$ da 80$ çekerlerse çok para eder..daha az mailyetli bir yolu yok mu peki?
Faruk un üste belirttiği moneygram yada western unionda kullanabilirsin.Yada oraya götür o parayı orda wheels fargo bankasından hesap açtır onun içine at orda dursun dönerkende kapatırsın hesabı.6 aylık hesap ücreti almıyolarmış
neyse bakacağım artık..yapçaz bi şekilde..yarın da bi citibank ile konuşayım bakalım..onun komisyonu nasılmış..sağol cevabın için
ehueh okumamıştır abisi kızmazaten dolar cinsinden yollamaları gerekiyo ytlyi naapcaksın orda
kredi akrtı olarak para nasıl lazım olur ben onu pek anlamadım da trdeki hesabına dolar olarak para yatırırlar sen elindeki kartınla para çekersin kredi kartı olur sana nakit para
western union çok pahalı moneygramle yollamalarını da söleyebilirsin.
Arkadaşlar tr deki hesaba ytl olarak yatması lazım dolar değil.Oradan çekerken dolara çevirilip veriliyo size.Yapıkredinin bana verdiği bilgi bu
dolar hesabına ytl niye yatırasın ki ? hesabın dolara açık değilse illaki ytl yatırcaksın
Şimdi Yapıkrediyi arayıp teyit ettirdim yanlış bilgi vermemek açısından.Yurtdışında banka kartlarını kullanırken dolar hesabınızdan para çekemezsiniz.Ytl hesabınızı kullanmak zorundasınız.Ytl hesabınızı kullanırken o gün kü kur üzerinden hesaplanıp paranız dolara çevirilerek size verilir.
Hesaptan bahsediyorum.Kredi kartından çekerkende aynı şey
tamam böyle de cevap verebilirsiniz..küfür eder gibi yazmışsın filan ne gerek var bunlara..ucuzu yoksa yok dersiniz olur biter..öyle değilme![]()
alıngan olmayın canım bu kadarkötü bişi dememiş kimse
arkadaşalr az önce citibank ı aradım..buradan açtırdğımız hesabın banka kartı ile amerikadaki citibanklardan komisyonsuz olarak para çekebileceğimi söylediler.Yarın gidip yüz yüze konuşacağım, durumu buraya yazarım yarın
amerikada kaçtane citibank atm si vardırki. bende iş bankasına sordum londra ve pariste varmış ama amerikada hiç yokmuş.
Citibankın Amerika da bir sürü atmsi varda citibank ne zaman gönderiyormuşki banka kartını en az 10 gün alır o o zamana kadarda ben yolcu tabi![]()
citibank zaten amerikan bankası baya bi atmsi var..
@umut
dün aradığımda onu da sordum..aciliyetini söylerseniz yardımcı olabilirler dedi..ki ben pazar günü gideceğimi söyledim..yani isteseler 1 günde bile çıkarıyorlar demekki..bunu da konuşacağım gidince
birazdan çıkıyorum arkadaşlar..sonucu akşam 6-7 gibi yazarım buraya..
arkadaşlar gittim görüştüm..durum söyledikleri gibi..ancak ilk hesap açılışında 50$ komisyon alıyorlar..bundan sonraki hiçbir para transferinden komisyon almıyorlar..burdan hesap açtırıyorsunuz kartı alıyorsunuz ve ordaki herhangi bir citibank atm sinden parayı çekiyorsunuz..başka bankaların atmlerinden çekerseniz komisyonu o çektiğiniz bankanın politikasına göre komisyon alınıyor.bana eğer dün gelseydin yarına kartın çıkmasını garanti ederdim dedi yani 2 günde çıkarabiliyorlar acil derseniz..ama ben pazar günü gideceğim için, kartın gelmesi de garanti olmadığı için hesap açtırmadım..büyük ihtimal yanımda götüreceğim artık parayı..durum böyle ilgililere duyurulur![]()
cellman bilgiler için çok teşekkürler.Ben açtırdım hesap citibankdan bugün gittim konuştum.Kartıda senin dediğin gibi en kısa sürede göndericeklermiş.Aklında bulunsun wells fargo diye bir banka var orda 6 aylık hesap ücreti almıyo gider gitmez oraya at paranı birde atm kartı çıkart tamam işte rahat edersin.Ben hesabı ailem ordan acil durumlarda para atabilsin die açtırdım.
slm millet
merak ediyorum aileden birisi benden bişey istedi para da yok üstümde parayı havale falann mı yapacaklar yoksa nasıl olacak bilgisi olan arkadaslar lutfen yazsınn
only GoD CaN JuDgE me!!!!!
"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
TheN YoU GoT ThE PoWeR
WheN YoU GoT ThE PoWeR
YoU HaVe ThE WoRLd
YoU HaVe ThE WoMeN...
LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine
nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar
Bazı bankalarda Western Union hizmeti var. Ailen burdan senin adına parayı yaıtırıyor sen de orda Western Union hizmetini sağlayan bi bankadan parayı çekiyorsun. 2 sene önce arkadaşım 100 dolar havale ettim ama 21 dolar havale bedeli ödemişti.
benim bildiğim kadarıyla da citibank ın amerikada şubeleri varmış.gideceğin eyalet neresiyse gitmeden citibanka bir sorarsın nerelerde şubeleri olduğunu.bir dolar hesabı açtırırsın banka kartın olur.ailen burdan yatırır para sen ordan çekersin..
Şu anda 5 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 5 misafir)
Bookmarks