Alaskaya bileti kişi başı 615 dolara aldık. resmen malatya üzerinden geldik yani şuan alaska da anchorage şirketin bi gecelik parasını ödedi bir hosteldeyim. Alaska da naknek tarafnda sezon bitmek üzere. kendin fabrikalara mail atip iş başvurusu yapabilirsin güneydi fabrikalara. bizim işimiz hazır Kodiak a geeçeceğiz gibi iki tane fabrika ayarlamıs siz karar verin dedi. kodiak a geçersek konaklama da varmıs. büyük ihtimal ora olur gibi. Alaska ya bu kadar para verdik ama inan bana ocean city de filan para filan kazanamazsın. burda bile daha cok ödüyorlar ve overtime şansın var. ocean citye 7 dolar 6 dolara calısan insanlar var. kirayı zor ödersin ocean da sana diyim. ben sezon iyi diye geldim. arkadaşlarım filan burda sezon iyii başlamış naknek de. inşallah da böyle gider de paramıızı cıkartırız hiç yoktan. ha bu arada İNGİLİZCE geliştirme hikaye. hangi işe girdiysen sadece o işle ilgili bi iki kelime öğreniyorsun. yani sıfırdan ingilizceyi birden yükseltmeyi filan beklemeyin. ben ing. öğretmenliginde okuyorum geliştirme gibi bi amac olamaz zaten. amerika ya glemenin tek yararı, düşünmeden konusman gelişir. normalde sürekli ing. konusmayan bir insan önce beyninde cümleyi kurar ya ne desem nasıl desem diye, ama burda bi müddet sürekli konusunca artık düşünmeden direk konusuyorsun çekinmeden. yani 2. seviye ingilizcesi olan biri onu 4. seviye cıkartmaz. Bunu 2 sene sonra bir öğretmen olacak birey olarak söylüyorum. Bizim de amaç ingilizceyi geliştirmekti ama geliştirme hikaye yani anca speaking without stopping to think olayı olur. kızarkadaşımla atlaadık geldik alaska ya valla. yarın da kodiak a geçeriz. bari masrafları cıkartalım. hem bol bol da travel yaptık. buraya gelmek için Salisbury,MD den 4 ucak değiştirerek geldik. girmedigimiz eyalet kalmayacak bu gidişle new york tan biletlerin daha ucuz olması gerke. ben 500 dolara bulmustum. Orbitz den yada cheaptickets dan bakabilirsin. ama sürekli araştır bi anlık kontejyan acılıp doluyor. burası tatil yöresi oldugu için 50 yaş üstü insan dolu ucaklar. ben aktarma ucakların birinde sadece 2 koltuk bulabilmiştim bileti aldıgımda kızarkadaşımla ayrı oturmak zorunda kaldık o en önde ben en arkada. anında doluyor ucaklar. gelmek istersen fabrikalara filan mail at işini ayarla gel derim. ocean a gitmektense çok iyidir. Benim tavsiyem ocean a ŞUAN gitme. gideceksende agustosu bekle.