Oncelikle gec yazdigim icin mazur gorun arkadaslar eger laptopunuz yoksa internete girmek burada ciddi anlamda sorun.Eger arabaniz yoksa ulasim burada ciddi anlamda sorun,eger sosyal konuskan biri degilseniz burda yasamak ciddi anlamda sorun biz amerikali olmayanlar icin
Oncelikle gidisten baslayalim,birkac yaziya goz attim dedikleri gibi bavul cidden sorun degil ne istiyorsaniz koyun illegal seyler haric yemek sampuan vs.kimsenin kontrol ettigi yok,ben satacak birseyler getirmedigime pismanim acikcasiBen Delta ile gittim bu arada Deltada bir sorun yok diger hava yollari hakkinda emin degilim.yolculuk guzeldi 11 saat kadar araliksiz uctuk acikcasi konfor falan aramadim yemekler fena degildi hostesler guler yuzluydu vs. sorunsuzca amerikaya indik maksimum 25 dakika jfk formaliteleri halledip ny a hostel a yerlestik.
Hostelda bir gece kalip ertesi gun Salisbury,Maryland a yola ciktim.Greyhound ciddi anlamda iett gibi bir sirketCunku burada herkesin arabasi var nufusun buyuk cogunlugu ya arabayla yada ucakla sagliyor ulasimi,otobuste dilenceler hirsizlar ve bu tip insanlarla karsilasabilirsiniz bu yuzden uyumamaya cantalarinizi yaninizdan ayirmamaya birakin.
5 saatlik yolculugun ardindan Salisbury ye vardim.Ocean City ye yakin bir yer ama oldukca sikici oc ile karsilastirirsaniz,arabaniz yoksa hicsinizherkes haftasonu yada tatil gunlerinde oc ye yada diger sahillere gidiyor bizim gibi gariplerde boyle eve hapsoluyor
Mumkun oldugunca kalabalik yogun buyuk yerleri secin derim ben hep boyle ufak sessiz bir yer istiyordum fakat hic umdugum gibi cikmadi,cunku kimse Salisbury de takilmiyor yada yerlesim merkezleri cok ayrisik bu yuzden herkes kendi havasinda takiliyor.Neyseki isim guzel haftada 50-60 saat kadar calisiyorum.Oldukca yorucu ama iyi kondisyon yapiyorum sikintidan hergun kosuyorum yuzuyorum bol bol yaziyorum,burasi nirvanaya ermek icin guzel bir yer
Buraya gelisimin 3.gunu ev tuttuk 5 kisi 1 polonyali,2 rus,1 ukraynali.Pek isinamadim elemanlara surekli kendi dillerinde takiliyorlar sanki bize dunyaya karsi bir onyargilari var gibi gorunuyor,sakadan anlamiyorlar vs.Ciddi anlamda ulkemi ozluyorum bazen
Ve amerika,aslinda soylenecek cok sey yok gidenler yasayanlar biliyor.Acikcasi buraya gelmeden once okadar sikilmistimki Turkiyede seytan git donme diyordu,ama su an goruyorumki burada kalmak amerikan ruyasi vs. hicbiri onemli degil hicbir eksigimiz yok buradaki insanlardan bu ulkeden.
Oncelikle belirttigim gibi hepsinin arabasi,evi bol bol yemekleri kisacasi isteyipte alamadiklari hicbirsey yok,bu yuzden dunyaya insanlara karsi cok umarsizlar,bircok sey umurlarinda degil.cunku gerek duymuyorlar bile hallerinden okadar memnunlarki anlatamamCalisirken kizgin sinirli yorgun gergin birini gormedim henuz.Ama bu umursamaz tavirlari ciddi anlamda bazen deli ediyor beni.Mesela en basitindan bazen kamyonlarla cikiyorum calismaya,truck helper olarak,kamyon surucusu birseyler yiyor ve hicbiri yedigi seyi ikram etme nezaketinde bulunmuyor mesela
onun yemegine ihtiyacim yok ama bu tavri biraz garipsiyorum nedense.
nufusun yuzde 75 i sisman yada obez adi herneyse gordugum 10 insandan 7 si sisman ve hallerinden memnun gornuyorlar.hic guzel amerikan kizlari yada yakisikli amerikan gencleri hayal etmeyinOnlari gordukce daha bir hizli kosmaya basliyorum,daha cok asiliyorum fitness a
)
Tavsiye edecegim seylere gelirsem,mutlaka bir wallmart yada food lion bulun,cunku fast food yada restoranlar pahali,haftada birkac kez kendinizi odullendirebilirsiniz ama disardan yemek oldukca masrafli,wall mart en uygun ve en cok cesitin oldugu yer.Sigara iciyorsaniz mutlaka bol bol free shoptan yada ucaktan alin,burada 4 dolarin altinda sigara yok cunku mesela malboro 5.50 gibi fiyatlara satiliyor.Yada birakin en guzeli bu
Eger laptopunuz varsa getirin,ihtiyaciniz olabilir bircok sey icin dedigim gibi internet bulmak oldukca zor cunku herkesin internetide var sanirim
simdilik bu kadar yaziyorum arkadaslar cok karmasik ve dusuk cumlelerle dolu bir mesaj oldu sanirim farkindayim mazur gorun hala ustumden yorgunlugu ve jetlagi atamadim sanirim.Sormak istedikleriniz olursa bu baslik altindan 2 gunde bir yanitlayabilirim sanirim.Bir alisveris merkezinde kutuphane buldum ve gunde 3 saat ucretsiz nete girebiliyorum.Fakat buraya gelmek icin 20 dakika yuruyorum ama yurumek iyidir amerikalilar size garip garip bakip bu cocuk yolda neden yuruyor demedikce![]()
Bookmarks