selam arkadaşlar... valla bende kızarkadaşımla katıldım. türkiye deki şirket CAMPUS burdaki sponsor CETUSA. Başka bi başlık altında olayımızı anlatmıstım ama kısa bir özet geçeyim. Boston da sharpshooter adına calısıyorduk ve herşey müthişti. ucak biletimizi en ucuz alanlardanız, boston gibi bi yerde konaklamamız hazır gittik evin herşeyi vardı (bir hocamızın kardeşi boston da doktora yapıyordu ve yazın türkiye ye döneceği için yazın evini sublease etmişti). Maaşımız süperdi saati 10 dolar (vergi kesilince 8,5) kalıyor. haftada 40 saat calısıyorduk ne eksik ne cok. tam 3 hafta calıstık ve ilk paycheck imizde kovdular. Ekonomik kriz varmış ondanmışmış. 4-5 gün boston da iş aradık olmadı, bu sırada hem türkiyedeki şirkete hem burdaki sponsora bol bol mail atip telefon ettik. Cetusa den Anne marie ye sayısız attıgımız maillerden ve telefon konusmalarımızdan sonra bize ocean city e gelin size 40 saat garantili iş buldum dedi!!! hemen o gece ilk otobüsle ocean city e geldik (geleli 2 gün oluyor). ofislerine gittik konustuk filan çalışacagımız yerin adresini verdi sabah 8.30 da gidin başlayın hemen dedi. Güya schedule hazırmış bizi bekliyorlarmış. sabahın köründe kalktık gittik bırakın schedule i filan bizden haberleri bile yok. döndük geri ofise. anne marie ye olayı anlattık kemküm ettı kıvırdı bişiler saat 4 gibi gelin ben işinizi ayarladım merak etmeyin dedi. 4 te gittik size başka yer buldum dedi italyan lokantası, sahibi arkadaşıymış hatır için bizi almış işe güya ve 40 saat calısırsınız dedi. bugun ilk günümdü 4 saat calıstırdılar eve postaladılar beni kızarkadaşımı da 3,5 saat calıstırıp gönderdiler. ne ücreti biliyoruz ne tam olarak ne kadar calısacagımızı. Boston dan buraya gelmek için tonca para da gitti. Aklımızda Alaska ya gitmek vardı ama son para da bura gitti. bilmiyorum bu saatten sonra nasıl olur ama artık aklıma olan tek şey şu kaldıgımız yerin kirasını verip karnımızın yarım da olsa doyması. ne 1 kurus biriktirmeyi düşünüyoruz çünkü imkansız bişe, ne de ekstra bişe. Lanet olsun böyle işe zaten. bunca yıldır hiç bi wat programında bu kadar kişi işten atılmamıştı. madem kriz var niye bunca öğrenciyi keriz yerine koyup getiriyorsunuz ülkenize. resmen köpek muamelesi görüyoruz. burda ocean city de işsiz olan öğrenci sayısını tahmin edemezsiniz. ülkeye dönen dönene. 3bin dolar harcadık bura gelmek için, köpek muamelesi görmek için değil Kim ne derse desin EN MANTIKLISI ALASKA... en az 10 saat günde garanti işiniz oluyor. Alaska dışında hiç bi işin garantiisi yok amerika da. Koca okyanus elbet balık cıkar öyle yada böyle. şimdi calıstıgımız lokanta ufacık bişe. aldıgı müşteri belli. lokanta 40 saat acık mı haftada onu merak ediyorum ben sözde 40 saat calısacagız.

Burda bir arkadaş söyledi geçen yıl Anne Marie ye CETUSA ye yani dava acip 8 bin dolar kazanan bir cocuk varmış. Eğer bu söylediği işte 40 saat calısmazsak, bende açacam dava. başka cetusa ile gelip de rezil olan arkadaşlar varsa hep birlikte acalım ... KOSKOCA CETUSA diyorduk burdaki ofisini görmelisiniz. Bu arada amerika amerika diye filmlerde gördügümüz amerika değil buralar. O amerika nerde acaba? boston a en gelişmiş şehirlerinden biri diyorlardı ama İstanbul umuz bile 1000 e katlar orayı. TÜRKİYE en güzel ülke ya kim ne derse desin. kutu gibi eve tonla para veriyoruz burda rezillik başka bir şey değil!