Alıntı alphagut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam yanlış anlaşıldım galiba
bana çıkmadı zaten ve ben iade alacağım ama kasımda albiliyorsun denildi bu kasım olayını sordum???

bir diğer sorum
beraber gidicem arkadaşa vize çıktı ama o da bana çıkmadığı için vazgeçti
bunun olması yasal mı?? yada farklı tecrübeleri olanlar olabilir bunları sordum

tşkler!
Ben dikkatsiz okumuşum galiba, düzeltelim.

Siz red almışsınız dolayısıyla size ücretinizi iade edeceklerdir fakat bu iade süreci ekim-kasım gibi olur ve bu bütün şirketlerde aynıdır.Bunun sebebi ise şirketler Ds belgesini getirmek için sponsor firmalara ücret ödüyorlar ve iade durumunda ise önce sponsor firmalara ödedikleri ücretin iadesini bekliyorlar ve bundan sonra size ücretinizi iade ediyorlar.

Yalnız kısa bir hatırlatma: Vizeden red almış olabilirsiniz fakat her zaman tekrar başvuru hakkınız vardır.Vizeden red sebebinizi eğer düzeltebilirseniz tekrar başvurup vize alabilirsiniz.Kaldı ki forumda önce red alıp sonradan vize görüşmesine gidip vize alan bir çok arkadaşımız var.Onların yaşadıklarını da okuyup en azından ikinci bir vize görüşmesi için fikir edinebilirsiniz(tabii tekrar başvurmayı düşünüyorsanız)

Vizesini alan arkadaşınız Amerika'ya gitmese bile ödediği ücretin iadesini alması çok zor bir ihtimaldir.Şirketler sadece red ya da çok ciddi sebeplerden ötürü gidememe durumunda iade yaparlar.