Arkadaşlar hassasiyetlerinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum. Şu an Amerika'nın yürütmüş olduğu politika Amerikan halkına mal edilmemeli. Bugün son araştırmalara göre Amerikan halkının %73'ü mevcut Amerikan politikalarına şiddetle karşı. Şöyle bir soru sorabilirsiniz; neden halkın %50sinden fazlası son seçimlerde Bush'u tekrar iktidar yaptı? Bunu oy kullanan Amerikalıların cehaletine ve iki cümle ile Bush'a destek olabilecek yapıya sahip olduklarına verin. Amerika'da bir korku havası hakimdir ki çoğu cahil, müslümanlara kin duyuyor ve müslümanları potansiyel terörist olarak görüyor. Çünkü başkanları ve başkana yakın medya bunu halka aşılamış ve korkutmuş. Irak'a girmeyi ve ortadoğuda hakimiyeti eline almayı bir zorunlulukmul gibi halkına inandırmış ve desteğini zamanında almış. Ama artık herkes anladı ki herşey düzmece ve hata. Bush gün geçtikçe kan kaybediyor ve gün geçtikçe kendi politikasına kendisi de anlam veremiyor, bu tartışmalardan ve atışmalardan apaçık ortada. Oraya gittiğinizde özellikle tatil yörelerinde insanların birbirine ne kadar saygılı olduklarını göreceksiniz ve bir "I'm sorry" cümlesinin ne kadar önemli olduğunu da göreceksinizdir.
Sonuç olarak benim Amerika'yı savunmak gibi bir gayem yok. Sadece burada Amerikan halkının ve onların ülkesini temsil eden bayrağın bir suçu olmadığını eğer suç varsa bu suçun sahibinin şu anda o ülkeyi yönetenlerin olduğunu söylemek istiyorum. Ama forumun geneli bu avatardan rahatsız oluyorsa çoğunluğa uyarız ve ortak düşüncede bir otomatik avatar atarız.
Bookmarks