Evet ds-2019 belgesiyle girdim.
Bütün evraklarımız eksizsizdi!...
Hatta ek olarak hocalarımızdan referans mektubu, aldığım sertifikaları vs... götürdüm; ama bir işe yaramadı.( bakma ihtiyacı bile hissetmediler.)
Anlatayım:
Ankara' ya gittim. Parmak izi vs. bölümlerini atlattıktan sonra 1 numarada duran çekik gözlü ( galiba siz 'çinli' diyorsunuz) bayanla mülakata girdim:
-Nerede okuyorsun¿
- bıdı bıdı...
-Hangi bölümde okuyorsun¿
- bıdı bıdı...
-Bulgaristan' da yaşadın mı¿
-4 yıl yaşadım.
Ondan sonra yazıcıdan yeşil bir kağıt çıkarmaya başladı, çıktıktan sonra üzerine bir şeyler yazmaya başladı. Ben de içimden seviniyorum "her halde kargoyu takip edebilmem için numarayı yazıyor" diyorum. O anda o kadar rahatlamışım ki kadına "thanks for a lot" diye bir iki defa tekrarladım. Kadın da bana şaşkın şaşkın baktı; bir şeyler anlatıyordu, tabi dinleyen yok. Ben teşekkür etmeye devam ediyorum. Kadın en sonunda dayamadı ve benimle Türkçe konuşmaya başladı. O anda turkishwat forumlarında okuduğum yeşil kağıt ile ilgili konular aklıma geldi.
-Sorun nedir¿ dedim
-Sabahtan beri anlattığı şeyleri bir kere daha sabırla anlattı.
( sabrından dolayı kendisine buradan teşekkür ediyorum.)
-Sorun bende mi¿ dedim
-Hayır sadece güvenlik soruşturması dedi.
-İşlem ne kadar sürer ve kısaltma imkanımız var mı diye sordum
-Washington daki amcalarımızın bu aralar yoğun olduğunu ve bu yüzden biraz uzun sürebileceğini söyledi.
Neyse sağlık olsun. Siz siz olun yalan söyleyin, ya da boşverin hayırlısı ne ise o olsun diyip kadere boyun eğin.
Konuyla alakasız ama Ankarada gezilecek güzel yer olarak nereyi önerirsiniz, ve güzel bir bar veya disko biliyor musunuz ( biraz dağıtmam gerek galiba...)¿Kolej' in o taraflarda ikamet etmekteyim.
NOT: Bir arkadaşımla beraber gitmiştik ( aynı okuldan), ona çıktı bana çıkmadı. Oysa ikimiz atlas okyanusuna k.çımızı beraber değdirecektik; bütün hayallerimiz yokoldu...( umarım bu kadar argoya izin vardır, yoksa da özür dilerim.)
Küçük bir ayrıntı daha: arkadaşımın 12 kardeşi vardı.
Görüşmek üzere belki FBI daki amcalar erkenden sağlam raporunu verirler...
Bookmarks