eksi sozlugu bi incele derim var orda bi tane dava acip ta kazanan
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ozman burda bi arkds
dava acmis ve kazanmis..ama dikkatimi ceken bisey var cocugun biri soyle yazmis :
work and travel bahanesiyle gencleri amerikaya gonderen ve sonunda ne is ne de kalacak bir yer saglayan, ve yapmadıgı tum bu icraatlar icin yaklasık 1350 dolar olan danısmanlık ucretini catır catır alan sirket. bir arkadasım florida'ya gittiginde ondan kalacagı yer icin 300 dolar daha talep edip daha sonra kızı ortada bırakmıslardır. simdiye kadar hakkında pek de kotu bir sey yazılmamıs olması da beni ayrıca sasırtmıstır. zira madurlarının sayısı oldukca fazladır.
-
ve buna cvp gelmis :-
sayin saygin ozman'in aciklamasidir;
"ozman, 7 senedir work and travel yapan bir kurumdur. gecen yaz hic bir öğrencisini florida'ya göndermemiştir. öğrencilerinden de hiç bir zaman 1350 usd program ücreti almamıştır. work......i görmek programın düzgün işlediğinin de bir göstergesi."
iyi çalışmalar,
saygın ozman
ama 8.madddeki ardsin dedigi seye herhangi bi cvp verilmemis bu da arkdsin dedigi olayin gercek oldgunu gosteriyor ki arkds demis ki :
şimdi durum şöyle, 2005 yazında "ozman" ile work&travel a gitmiştim. gitmeden 3 ay kadar önce de işim belliydi. neydi o iş? connecticut eyaletinde dondurma satıcısı olacaktım. kontratımda aynen böyle yazıyordu, saati de 7 dolardı. haftada 60 saat çalışacaktım. kontratta iş sahibinin adı da tony bilmem ne idi.. yani yabancı bi adamdı. neyse günü geldi ben uçağa binip dondurma satıcısı olucam diye gittim. vardığımda işverenime vardığımı anlatmak için telefon ettim (ha bu arada türkiye'den ayrılmadan işverenleri aramanız yasak, ozman'ın sözleşmesinde böyle yazıyor!) türk bi adam açtı telefonu, merhaba ben oktan bilmem ne.. mesajınız varsa bırakın diyor.. haydaaa dedim daha başından.. sonra adamı buldum, abi dedim benim kontrat böyle böyle, ben bu işi yapıcam. adam "hayır" dedi. "o iptal oldu, bak bütün arkadaşlar (etrafta 15 tane türk genci vardı) benden 1000$ lık dondurma aldılar, günde 45 dolara kamyonu kiraladılar, benzin paralarını da kendileri karşlılıyor, bu iş böyle, yapmak istiyo musun?" ... hesapladığım bütün herşey orda yokoldu gitti tabi... ne saati 7 dolar, ne haftada 60 saat hiçbişey kalmadı. sonra ozmanı aradım, "bu ne iş" dedim, "ne biçim iş yapıyosunuz" dedim, "bana bunun dengi bi iş bulun" dedim... sonra bana saati 5 dolardan, haftada 40 saatlik bi "otel temizlikçiliği" işi bulundu. haftada hep 40 saat çalışamadım. genelde 30'da kaldı.. otelde yapmadığım şey kalmadı, amerikalıların hayvanlarının otel odalarına sıçtığı bokları temizledim, tuvaletleri temizledim, halıları temizledim, çimleri biçtim, havuzu temizledim, mıntıka temizliği yaptım.. bu otele gelmeden önce de 3 gün 40 tane ozman ile gelmiş türk arkadaşlarla kaldım. aaa sen de mi ozman, sen de mi ozman? diye diye geçti zaman.. sonra anladık ki, orası toplanma merkeziymiş..ordan genelde iyi olanlar seçilip işe başlıyomuş..
neyse sonuçta bana söz verilen hizmetin yerine getirilmediğine dayanarak tüketici mahkemesinde dava açtım, dava sürmektedir, bilirkişi safhasına geçildi, bilirkişi raporu doğrultusunda şubat'ta umarım dava sona erecek...
söz verilen işleri yapamayıp, başka koşullarda başka işlere yerleştirilen, benim gibi mağdur olanlara sesleniyorum, dava sonucunu buraya yazarım...
edit: davayı kazandık, ancak ozman'ın avukatı hayatında böyle bir karar görmediğinden dert yanarak temyize gitmiş durumdadır. bir şey çıkacağını sanmıyorum, temyizden de geri dönerse o zaman emsal teşkil edecek ve benim gibi mağdur olan arkadaşlara paralarını geri almaları yönünde bir yol açılmış olacak. hayırlı olsun...
2. edit: temyizden de döndü, davayı kazandık. 460 usd maddi 500 ytl manevi tazminatla dava kapandı. eğer siz de herhangi bir work&travel şirketinden "ayıplı hizmet" aldığınızı düşünüyorsanız, ki benim durumumda bu "söz verilen işte çalıştırılmamak" olarak geçti, siz de benim davamı emsal olarak gösterip dava açabilirsiniz tüketici mahkemelerinde. karar no ve esas no ları da yarın buraya yazacağım, lazım olursa diye...
-----------------------------------------------------------
Bookmarks