maj bide ayın 22 sinde gidiyosun hafta sonu lafayetteye varıyosun hafta sonu otelde filan mı kalcaksın pazartesiye kadar
maj bide ayın 22 sinde gidiyosun hafta sonu lafayetteye varıyosun hafta sonu otelde filan mı kalcaksın pazartesiye kadar
bir amerikan forumundan lafayette hakkında bulabildiklerim anlayabildiğim kadarıyla -çok güzel bir yer diye baya öğmüşler johnston steet filan geceleri çok güzel oluyormuş yaklaşık hergün festival varmış gece hayatı çok güzelmiş üniversite olmasından şehirde sinema ,cafe tarzı şeyler çokmuş ve geç saatlere kadar açıkmış -biraz yakınında küçük bi plajı varmış.insanları çok tatlılarmış( new orleans insanları gibi değillermiş)daha önce giden rus watçılarda çok beğenmişler baya iyi şeyler yazmışlar -ingilizcem çok iyi olmadığı için bu kadarını anlayabildim
lafayette den bir tane arkadaş ayarladim couchsurfing sitesinden 50 yaşında bir amca onda kalacam yada pazar günü gezdirdikten sora duruma göre ya otele yerleşecem yada onda kalacam.
selam meslektaş, kusura bakma mesajı biraz geç gördüm.
ben bir kaç arkadaş edindim daha gitmeden gerçekten iyi insanlar ve baya yardım severler.Dediğin gibi universite şehri oldugu için baya bir öğrenci kapasitesi var.Cafe gibi takılacak yerler bi hayli fazla.buldugun formun adresini ver istersen bir de ben bakayım daha başka ne yazmışlar...
ayrıca yerleşeceğimiz mc daha belli değil oraya gidince duruma göre yerleştireceklermiş,güney tarafı bizim buranın "tarabyası" gibi düşün baya zenginler ve malikaneler fln varmış.alışveriş merkezi var baya buldugun kadaryla en büyük olanı Mall of acadania dedikleri.[Link]
Sanırım sende biliosundur 12 taneye yakın mc var. bazıları gerçekten güzel yerde ama olmayanlarda var.sen ayın kaçında gideceksin.?
lafayette hakkında bazı bilgleri için bookmark yapmıştım bunlarda onlar işine yarar umarım...
![]()
özellikle bu linkte aradğın herşeyi bulabilrisin....
http://lafayette-louisiana.olx.com/ bu sitede güzel burda lafayette de satılan kiralık olan arabaları evleri bulabiliosun ayrıca iş ilanları var birçok yerin adresi var .ben ayın 28 inde gidiyorum cumartesi akşamı orda olucam ben işte kalma sorunu var benimde 2 gün otelde kalmam gerekio sende 22 sinde gidiodun galiba sende hafta sonu varıosun kalma işini ne yaptın özelden bana msnini atabilirsen daha detaylı konuşabiliriz meslektaş
pardon ya yazmışsın kalacak yeri görmedim
Merhaba arkadaşlar. Ben sizden biraz erken gidiyorum. Yarın bu saatler Esenboğa da olacağım. Sonic Res. de çalışağız 2 arkadaşla. Siz baya bi kaynak bulmuşsunuz biz de araştırdık ama bu kadar değil. Ancak oraya gidince yaşadıklarımızı fırsat buldukça buraya yazarım. Umarım öğrendiğiniz kadar güzel bi yerdir. Hoşçakalın
onur iyi yolculuklar sana
Lafayette'den selamlar arkadaslar. Geleli 2 gun oldu ve yarin ise basliyoruz McDonald's da. Biraz buradan bahsedeyim. Oncelikle burasi cok cok sicak ve nemli. Ancak evler bir o kadar da serin. Zaten kimse disarda yurumuyor. kucuk ve sevimli bir yere benziyor. Burada 2 turk arkadasla tanistik. Yan evde kaliyorlar zaten evimiz birlesik. Kaldigimiz evde 2 tane Kolombiyali arkadas var acayip kafa adamlar. Dun 48 tane bira alip geldiler. Once adimizi sordular ikinci sorulari bira icer misiniz oldu. Biz Pinhook caddesindeki McDonalds da calisacagiz. Sonic diye geldik ama eve daha ykin oldugu icin burada calismaya karar verdik. Ev de South Point Apartments da. Google earth dan bakabilirsiniz merak eden arkadaslar. Evin yakininda Wal Mart var ve fiyatlari gayet iyi. Buraya gelecek arkadaslara soylemek istedigim birkac sey var daha dogrusu tavsiye. Uzun kollu birsey kesinlikle almayin yaniniza. Mumkun oldugunca acik renk giysiler getirin. Ve 1 tane tek kisilik nevresim takimi getirin. Temel temizlik ve kozmetik esyalarinizi da getirin acikcasi ben haci sakir sabun bile getirdim ki iyi ki getirmisim. Getirirken hic de sorun olmadi valizler acilmadi da. ve varsa siyah pantolonunuzu getirin cunku isyerinde onlar giyilecek. Ben de birazdan WalMart dan alacagim. Sormak istediginiz seyler varsa buraya yaziniz nete girebildigim surece seve seve cevaplarim.
selamlar onur,bende lafayette ye geleceğim bir kaç sorum olacaktı cevaplrassn sevinirim...?Kimse yürümüyor derken herkesin arabası oldugundan mı yürümedğini söylüyorsun yoksa sıcaktan mı..?şuan için bölge için izlenimler nasıl, çevre hakkında?Bir de bu iş değişimi nasıl oldu, iş değişiminin kolay olmadgı söyleniyor.
Konu MaJ tarafından (07-06-2008 Saat 02:36 AM ) değiştirilmiştir.
Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor
merhaba onur.ben 16 haziran aksamı new orleans havaalanında olucam.geceyi orda gecirmeyi dusunuyorum.havaalanı düzgun mu geceyi gecirebilirmiyim orda?
Kısmetse biz de 3-4 arkadaş oradayız en geç 1 haftaya kadar. McDonald's da çalışacağız Lafayette'de.
bende 21 inde ordayım RaistLin; ortamı kurun bis geliyoruz![]()
Tamam, halledicez inşallah. Böyle baya kişi gitmemizde iyi olacak bir bakıma. Zenci nüfusun yoğun olduğu bir bölgede birbirimize sahip de çıkarız evelallah.
evet o bakımdan iyi...
senin de henüz hangi şube oldugu ve kalacağın yer beli değil sanırım?
Ya onlar sözleşmede yazıyor kalacağım yer belli de şube tam belli değil sanırım. PM yoluyla msn adresini gönderirsen oradan daha detaylı konuşuruz.![]()
bizde 2 kisiyiz cuma gunu gidecegiz. giden birisi varsa konaklama nasil acaba ?
apartmanlarda kalınıyormş onureren ve arkadaşı gitti..
yanlız bir kere haber aldık sonra haber alamadık kendisinden![]()
Merhaba arkadaslar. Nete girme imkanimiz cok az burda. Eger kisisel bilgisayariniz varsa ki bende yok rahatca girebilirsiniz. Taylandli komsunun dizustusunu aldim ben de
Sorularinizi genel bi sekilde yanitlamaya calisacagim. Lafayette kucuk ama guzel bir yer. Eger cok hareketli bir sehir bekliyorsaniz biraz hayal kirikligi olabilir. Ama downtownda tatmin edecek kadar sosyal olay mevcut. Barlar, klupler falan da var.Ben sevdim sahsen. Biz Sonic diye geldik ama araci sirket ayni oldugu icin yani hem mc hem de sonic ile calistigi icin sorun olmadi. zaten ikisi de fast food. supervisor hatta bize 1-2 gun verdi dusunmemiz icin biz de eve yakin diye mc i sectik. Pisman da degilizis de zor degil. sadece ayakta kaliyorsun o da normal. daha once bi iste calismamis olanlar ilk zamanlarda zorlanabilirler.
Gelelim konaklamaya... Google earth den de bakalirsiniz kaldigimiz yere. South Point Apartments diye yazlik site havasinda bi yer. Apatman dedigim 2 katli bu aradaHer evde iki oda ver her odanin kendine ait banyosu tuvaleti var. Bir de elbise dolabi niyetine kucuk bir odacigi var her odanin. Amerikan mutfak ve genis bir salon mevcut. Odalarda sadece baza ve yatak var yani nevresim getirirn isterseniz yoksa buradan da 6-7 dolara alabilirsiniz. Evde klima var ve gayet serin oluyor evin ici. Sitenin bir havuzu ve bir de basketbol sahasi var. Isten cikinca havuza gitmek artik aliskanlik oldu ve cok iyi geliyor. Yan evde 2 turk ve 3 taylandli kaliyor. Benim odamda da 2 kolombiyali. Buraya gelirkenki arkadaslarim cift olduklari icin birlikte kaliyorlar. 2 ev mumkun oldugunca birlikte takiliyoruz. Her ne kadar turkler olsa da cevremizde yeterince ingilizce konusuyoruz ki benim ingilizcem pek de iyi degildir. Bu arada mutlaka 1 sozluk getirin hatta 1 tane de bana getirin
![]()
Herkesin arabasi var hatta buradakilar arabaysa bizdekiler motorsikletin 4 tekerlisi diyebilirim. Biz geldiigimizinin sanirim 2. gunu down town a gittik. tabi bilmedigimizden yuruyelim dedik. Baya da sicak hava ayrica nemli. Neyse onca Universiteye gittik sevis i onaylamak icik oradan da downtown a. Saat 5 ten sonra heryer kapaniyor. Pek bi sey gecmedi yani elimize sadece ogrenmis olduk. Orada otobus duragini bulduk ve 75 cent e evin oldugu yere geldik. Evin yakinindaki radioshack e gittik telefon olayini ogrenmek icin. Oradaki gorevliyle muhabbete basladik ister su kadar yuruduk falan diye oyle bir sasirdi ki anlatamam. Ben o kadar yolu 1 haftada yurumuyorum falan dedi. Neyse insanlarin arabalari var ve hava da cok sicak. Ayrica tembeller
Biz direk lafayette e indik bu yuzden bilmiyorum NO yu. Ama diger 2 turk arkadas NO ya inmisler ve otelde kalmislar su anda uyuyorlar o yuzden soramiyorum ancak soracagim
Burada hemen hemen nufusun yarisi zenci ve hemen hemen buyuk cogunlugu da kilolu. Herkes kibar. O acidan da bi sorun yok.
Sonuc olarak ben gayet memnunum. Sandi yazlik bir sehirde hem tatil yapip hem de para kazaniyormusum gibi hissediyorum. South Point de ortam kuruldu zaten; bekleriznete girdikce sorulari yanitlayacagim. Hayirli yolculuklar...
14'unde oradayiz![]()
meraba onur biz bütün wat öğrencileri aynı yani south pointte mi kalıyoruz ? bide bize lafayetteye indikten sonra iş verenle nasıl ne zaman görüştüğünü kalmayı nasıl hallettiğini iş oryantasyonunu biraz anlatabilirmisin? yani havaalanından indikten sonra ne yaptın? nerde çalışcağın belli deği, konaklayacağın yer belli değil
Tum watciler South Point de kalmiyor. Bizim kalacagimiz yer ve isimiz belliydi aslinda ama bize son bi karar sansi verdiler sanirim ya da baska bir sey bilemiyorum. Biz yolculuga cikmadan once isverenle daha dogrusu burada supervisorle iletisimdeydik. Yola cikacagimiz sirada da gelecegimizi soyledik. Hatta kalacagimiz yer ile ilgili taleplerimiz de oldu -siradan talepler-. Bizim ucak ankara - frankfurt - atlanta - lafayette guzergahindaydi. Atlanta ya geldigimizde onu arayip tekrar haber vermemizi istedi biz de oyle yaptik. Lafayette e indigimizde tekrar aradik. 15 dk sonra ordayim dedi ama 1 saat sonra falan geldi, ozur falan diledi zaten azarlayacak halimiz de yoktu. Ardindan bize kaldigimiz yere getirdi. Birkac proseduru gerceklestirdik, depozito ve 1 aylik ucreti verdik o kadar. 2 gun sonra oryantasyon diye tekrar geldi ve bizi aldi. Mc in merkez burosu gibi bi yer var bizi oraya goturdu ve is kiyafetlerimizi aldik, ertesi gun de ise basladik. Bi tanitim veya baska birsey olmadi oryantastonda. Is ile ilgili hemen herseyi isyerinde ogrendik.
Arkadaşlar bende lafeyette ye gelcem 1 haftaya kadar benide aranıza alın pls![]()
cumartesi orada olacagiz ama housing konusunda hafta sonu oldugu icin pztesi gunu bizimle kontak kurun dediler ve airport yakinlarinda oteller varmis? gidipte bu sekilde yapan oldumu acaba ? yada nerede kaldiniz ?
bende 1 temmuzda nasipse orda olacağım. Johnson street deki Mcdonaldsta çalışacağım.Burda çaışan arkadaşlar varsa ve HCMS de konaklıyolarsa bi iletişime geçip konuşalım gelmeden bi kaç şey öğreneyim ki acemilik yaşamayayım.Bu arada Lafayettenin yarısı Türk olmuş anlaşılan![]()
selam millet biz de 4 kişi olarak lafayette mc e gidiyoruz 1 temmuzda iş başı..HCMS konaklamalarında kalacağız..
beraber olabileceğimiz kişiler varsa tanışmak isteriz..
selam arkadaşlar.. bizde 4 arkadaş 1 temmuzda geliyoruz lafayette ye mc donalds için. onur verdiğin bilgiler için çok teşşekür ederiz gerçekten biraz olsun endişelerimiz azaldı sayendeama bir sorum olacak senin konaklama şirketin HCMS mi? biz onun konaklamasında kalacağız da.. gördüğün bildiğin war mı, bi bilgin varsa bu konuda da payaşabilirsen bizimle seviniriz
![]()
evet ayni sirket ama sanirim gec kaldim. Nete girme imkanim cok az cunku pc yok. Umarim hersey yolunda gidiyordur senin icin. Belki de sen bu mesaji okumadan tanismis oluruz cunku buraya gelen hemen her turkle tanistikyaklasik 40 turk var tahminime gore burada. Kimisi memnun kimisi degil. Biz sansliyiz cunku erken geldik. Ama genel olarak buradaki supervisorler edyta ve kasia cok cok kotu.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks