şirket ismi vermek o arkadaştan izin almadan doğru olmaz arkadaşlar..
hem kaldı ki şirket kadar sponsor da önemli...ayrıca bu şirket sakaryada ki tek şirket değil.networkun de orda şubesi var.
şirket ismi vermek o arkadaştan izin almadan doğru olmaz arkadaşlar..
hem kaldı ki şirket kadar sponsor da önemli...ayrıca bu şirket sakaryada ki tek şirket değil.networkun de orda şubesi var.
Konu BarisMT tarafından (11-06-2008 Saat 12:19 AM ) değiştirilmiştir.
Her ne söylersen söyle senin bildiğin, karşındakinin anladığı kadardır...
Mevlana Celalleddin Rumi
ya arkadaşlar ben istanbulda ismi çok göze batmayan ama türkiyeye w a t olayını ilk getiren şirketle gidecem ( adını vermemek daha iyi ) bana çok para, inanılmaz bir tatil vs vaad de bulunmadılar böyle bir şey yok söyleyenlere de kanma herşey sana bağlı dediler
jobfair da amerikadaki sponsor ( geovisions ) firmadan yetkililer geldi ve anlattıkları şeyi gayet gerçekçi buldum her şey toz pembe deil dediler ama güven verdiler bana sürekli başım sıkıştığımda önce amerikadaki sponsor firmayı dahasonrada türkiyedeki acentemi aramamgerektiğini söylediler
yani orda iş veren sözünde durmadığında hemen devreye sponsor firmaların girip yeni bir iş bulup mağduriyeti gidermeleri gerekiyor.
Peki arkadaşımızın durumu ne ? amerikadaki sponsorla irtibata geçtimi geçtiyse yardımcı oldular mı ? merak ettim gerçekten çok zor durumAllah yardımcısı olsun ama biz türkiyedeyiz ve yapılabilecek pek de birşey yok
![]()
ya nasıl bir anlayıştırr bu bilmiyorumm biz birşeylerden vazgeçemiyorsk onlarda geçmesinlerrrrr... ne demek işverenin istemem durumu oluyorr ama bizim birçok şeye hakkımız yokk... bence bu tamamen sponsoruylada alakalı... başka bir iş bulmaları lazımdı o zaman...
craiglist ten bulabilir.ben isimi bu siteden buldum sanirsam her eyalletin craiglisti var bi baksin basvursun heryere illaki biri ok der
Arkadaşlar,
Şirket ismini dediğimiz gibi olay netleştikten sonra ve mağdur durumdaki arkadaşımızın onayı ile yayınlayacağız.Aldığımız habere göre şirketi ona ulaşmış ve bazı telkinlerde bulunmuş.Onun dışında Sakarya Üniversitesi Dış ilişkiler bölüm başkanıda olaya el atmış durumda.Shinoda da bunların dışında wildwoodta iş ayarlamaya çalışıyor.Hep beraber durumu düzelteceğiz inşallah.
@muzammil
Sakarya'da tek bir şirket yok.Forumda zaten üyeliğin bulunmasına rağmen yeni üyelik alıp 4 tane aynı içerikli mesaj yazman ve sürekli bir firmayı işaret etmen garibime gitti.O yüzden sildim mesajlarını.
Herşey açıklığa kavuşsun zaten yayınlarız kimsenin şüphesi olmasın.
Konu Fiorex tarafından (10-06-2008 Saat 12:58 PM ) değiştirilmiştir.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Arkadaşımız bir restaurantta işe başlamış.2.50 + tips ten çalışacak. Genelde varlıklı kesimin uğradığı restaurantlardan biriymiş.Umuyorum ki maddi yönden sıkıntı çekmeyecek..Müsait bir zamanda başından geçenleri buraya yazacak..
hadi geçmiş olsun..) Allah hepimizin yardımcısı olsun..
valla geçmiş olsun
çok sevindim,umarım sorunları yakında çözülür...
sevgili forum arkadaslarımm.
basımdan gecenleri uzun uzun yazmak isterdimm.bir yılan hikayesi oldu desem yeridir.amerikaya tek basıma geldim.gelirken yanıma fazla para almadım cünkü hem maddi yönden sıkıntıdaydım hemde benim sirket gerekli olmayacagını söledi.jfk havalanına indim tek basıma.30 dakika afalladım kekeme oldum yaw.beni karsılayacaklarını biliyordum ama bekleyen filan yoktu.telefon kullanmayı bilmiyorum cartlı sistemde.bir rus kız bana kendi parasını kullanarak telefon etmeme yardımcı oldu.konustugum burada uzaktan bır akrabam.ona elimdeki adresi sordum keske sormaz olaydım.cok karısık dedi sunu sunu yap öle git dedi.onun yolundan gitsem 1 günde giderdim galiba
elimdeki listeden yola cıkmaya başladım.new yorka gittim.bir istasyondan atlantic city geldim.oradan binip cape may e geldim.yaklasık 50 dolarım gitti.kaldı cepte 300 dolar.eve geldim 100 dolar eve verdım adam vermeyınce polisi ararayacam dedi.heyy allahım nedır bu basımın agrısı diye diye kaldım.
iş yok zaten evini kraladıgımız adam bizim buradakı sponsor firma.prof.mus.
1 hafta iş aradım bulamadım.şirketi aradım bu sekilde olanları anlattım.onlarda sastı kaldı.suan burada 20 türk var kiminin işi var kendisi bulmus kimininde yok halen arıyor benım gibi dedim..inaninki onlarda bizim gibi kandırılmıs.işe yeni başladılar bu sene reklamları cok iyi olcaktı.
dıs ilişkiler bölüm baskanı var arkasında.zaten ben ona güvenerek girdim bu sirkete.neyse ona anlattım durumu..ya nasıl etkiledi onu anlattıklarım.hemen bugunden itibaren sana elimden ne geliyorsa yapacam dedi.buyuk bir otele mail atmıs hemen cagırdılar beni ama sosyal güvenlik numaramın olmamasından dolayı cıkmasını bekleyecegımı sölediler.neyse bu arada parsıpanny de bir türk bizi cagırdı.petrol işi.şirket ayarlamıs bıze.
oraya gittik kalan paramızla iş elbisesi aldık bi gece konaklama yaptık new yorkta.adam 2600 dolar verecem size aylık dedi.allah dedimm))
fakatt işle evin yani adamın bize verdıgı evin arası baya uzak oldugundan 2 gün calıstıktan sonra bize bu işi ögrendiniz ama kalacak yeriniz yok elimden bişiy gelmiyor buradan otobüste gecmiyor arabayla 30 dak sürüyor bisikletle ile de gelemezsiniz siz iyisi geldiginiz yere gidin dedi.(
cepte 20 dolar kaldı buraya indigimde cape may yani.
neyse sivri sinekle gözümden ısırmıs gece yatarken sabah kalktım balon olmus gözüm o halde iş aramaya gittim.
cok lüks giyinmiş bir kız gördüm onu takip ettim.iş elbisesine bayılmıstım
benim takip ettigimi anlayınca bana:
neden beni takip ediyorsun der gibi bişiyler dedi.
bende işe ihtiyacım var hiç param yok dedim.
benimle gel dedi ve lüks bir restoranta gittik.maneger geldiginde zaten herseyi kafamda kurmustum.
paramın olmadıgını okulumun bittigini ögrenci belgemin ingilizcesini ve pasaportumu gösterdim.
yarın gel başla dedi.
tiplerim cok iyi.40-50 dolar arasında belli olmuyor.saatlik 6 dolardan calısıyorum gündüz 4 te başlıyor işim gece 11 gibi bitiyor işim.
sabahta kendime baska bir iş buldum orada da calısıyorum.suan durumum cok iyi allah herkesten razı olsun düşünen arkadaslara bu haberimi vermek istedim.sabah ki işim bana bisiklet hediye etti hemde 10 numara hiç paraya gerek yok dedi)
sirketin hiçbir sucu yok ınanın ki.buradaki adam sahteker.hemde elimizde sözlesme var adamın imzası var bana 8 dolarlık bir sözlesme göndermiş ama iş veremem diyor durmadan.
olay bundan ibaret bu benım için buyuk bir tecrube oldu.yemegımı yedim bırazdan ıse gidecem.bana dua eden herkese canı gönülden tesekkür ederim.
melih msj attıgımda düşünmeden hemen bana msj yazmam benı onure ettı saol kardesim.
hoşçakalın buraya yazacam yine..
Rica ederiz Cengiz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.Yaşadıklarını bizimle paylaşman bizden sonra gidecek WAT öğrencileri için referans olacak belkide.. Tekrar teşekkür ediyorum![]()
arkadaşlar selm ben yeni üye oldum sizie sorulartım olacak yanıtlarsanız çok ii olur ben new yorka gidiyorum ama kesin deil içimden geçen o sadece iş bulabilirmiyim ayrıca kalcak yerimde yok ban yradımcı olabailecek biri olurasa çok sevinirim bilgilendirin beni haziran sonu gibi gitmem lazım
çok saolun new jerseye de gidiebilirim bu konularda yardımcı olursanız çok mutlu olurum
anlatsam inanmazsınız diye es gectim o hikayenin kısımını
peşimi bırakmıyor iş yerinde vallahi.cok tesekkür ettim sonra ona bana sen yardımcı oldun diyee..ama kabul etmiyor mütevazinin tekiyaw saka maka amerikada insanlar afedersiniz ama essek gibi calısıyor.hayatım boyunca bukadar yorulmadım inaninki..işten cıktım bisikletimi bugun tamire vermiştim yarın alacam 20 dolar alacak benden
neyse adımlarımı zor atıyorum düşünün işe giderken bile yoruluyorumm.işten cıktım adım atacacak dermanım kalmadı vallahi..yolda durdum egildimm ayaklarımı tuttum yagmurda yagıyor ne sans bende ki
yürüyecek daha cok yolum var 30 dakika gibi.jeep durdu bi tane.adam araban indi ne oluyor dedim kendi kendime.neyın var hastamsın yagmurda duruyorsun burada dedi.bende yorgunum yürüyemiyorum dedim.saolsun beni evimin kapısına kadar getirdi.
evet arkadaslar belkide sıkıntı cekmeden güzel seylere varamıyoruz.benimkide o misal oldu galiba.
cape may e yolu duseni beklerimm:P
kanka cok sevindim herseyin yoluna girdiğine...
Senin ki tam film olmuş kanka ama sonu mukemmel ne zaman sıkışsan tam olayın kopacağı yerde biri el atıyo sana plunmuş falanmısın
Şaka bi yana çok sevindim kötü geçen günlerin acısını çıkar ama bu bole kuru kuru çalışmakla olmaz..
Anasını sat amerikanın gelmeden)
mrb arkadaslar ben forumda surekli sirketler hakkinda olumsuz seyler duyuyorum ne yazikki benim sirkette sorun cikardi. ben buraya kiz arkadasimla geldim ve gelecegim gun bize burdaki sponsor firma mail atti ve bnm isimin hazir oldugunu fakat kiz arkadasimin isinde sorun ciktigini soylediler cunku iswerenin yeterince elemani warmis diye neyse pes etmedik we geldik we gelince dahada sasirdik cunku burda isweren kiz arkadasimin deil bnm isimde sorun oldugunu soyledi ve bana ihtiyaci olmadigini sezonun cok kotu oldugunu soyledi ve biz iyice sok olduk ama yine de pes etmedik ve burda kalmaya karar werdik ben is aradim we temizlik iside olsa bi is buldum we haftada 47 saat calisicam.. sizlere tavsiyem is vereninizle surekli temas halinde olun ve isinizi saglama baglayin sponsor firmaalar bazen boyle seyler yapiolar sanirsam bu yuzden siz kendiniz is vereninizle iice konusun we oyle gidin,, her hangi bi aksi durumdada pes etmeyin lutfen bnm basima gelen cok az kisinin basina gelmistir eminim ama cok da zor gunler gecirmemize ragmen pes etmedik ve burda dewam edioruz sizde sakin ve sakin pes etmeyin tabiki zorluklar olacak ama buda zaten programin cilveli yani,.,,
kardeş senin başına gelenler bizimde başımıza geldi biz cape mayde yaşıyan 25 türküz inanılması zor ama 25 imizde aynı durumla karşılaştık tek şansımız birlikte olmaktı başka tek güzel yan bile yoktu gerçekten hepbirlikte kötü günler yaşadık şuan iyi kötü hepimizin işi var ama işleri hepimiz kendimiz bulduk gelcek arkadaşlara uyarımız gelmeden herşeyi ayarlasınlar biide mümkünse telefonla teyit etsinler gelceklere şimdiden allah kolayık versin!!!
arkadaşın dediği kişi o şirketin sahibinin kardeşi Sakarya üniversitesi dış ilişkiler dairesi başkanı Kenan Yerli..gerçekten abi kardeş ok iyi insanlar..ben de şok olmuştum zaten.çünkü kenan yerliyi şahsen tanıyorum adam sıkışan öğrenciye cebinden para verecek kadar iyi niyetli bir insan..ama dedigim gibi biraz acemiliklerine geldi....yoksa gerçekten cok cok iyi insanlar güleryüzlülerrr yaaa..şaştım kaldım inanın
ewet işvereni telefonla aramak çok mantıklı bi hareket bende tavsiye ederim ben içvernimi aradım. nedense kaba bi karşılama beklerken çok olumlu karşıladı adam. belki biras geç gelebiliris dedik ki bahsettiğimiz gün işe spn başlama gününden de sonra. adam sağ salim gelin başka bişeye gerek yok dedi bide arap arkadaş aynı zamanda müslüman ona da güveniorus ya bakalım ne olcak![]()
bu neymiş böyle ya harbiden yılan hikayesi gibi
Slm,
Arkadaşın başına gelene çok üzüldüm, neyseki şu anda durumu iyi.
Okudum da NY'dan ilk Atlantic City'ye gitmiş keşke orda biraz iş baksaymış.
Ben 2007 yılında ordaydım. 2 tane işte çalışıyodum. Çok fazla iş var orda, hatta ben gezerken bir kaç yere iş başvurusu yapmıştım ne olcak diye. Oralardan bile çağırmışlardı ama zaten benim iki tane işim vardı. Ayrıca genellikle 100'ün üzerinde Türk (WAT öğrencisi) olur orda her yaz. Birbirlerine çok yardım ediyor orda Türkler...
Bu şekilde sorunlar yaşayanlar olursa ben öneririm burayı.
bütün şevkim kaçtı allah yardımcısı olsun....
arkadaşla ben alaskaya ilk defa gidiorum.özellikle alaskaya gitmiş bayan arkadaş varsa yanıma neler almamı önerirsiniz?neler götürmem gerektiğini hic bilmiorum.Ne kadar kalın seler olmalı yada extra bulunması gereken şeyler neler ?yardımcı olursanız sevinirim
arkadasım sagol şimdi se bunu yazdın ama bizim adamları mail bombardımanına tutmamız için site yoneticilerinden bu sitenin adını duymamız gerekir diye dusunuyorum sonra yanlış şeyler yapmayalım.
magdur olan arkadasla irtibata gecsinler buraya adı yazılsın sırketin bizde mailerimizi atıp biraz gözlerini korkutalım morallerini bozalım gerekirse telefon edelim bu işle ilgilenmelerini saglayalım ama dedigim gibi bu sitenin adını site yöneticilerinden duysak daha iyi olur ne yapacagımıza o zaman karar veriririz...
kas yapalım derken göz cıkarmayalım...!
Konu Fiorex tarafından (10-06-2008 Saat 01:04 PM ) değiştirilmiştir.
Konu Fiorex tarafından (10-06-2008 Saat 12:56 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks