yozmen1 Nickli Üyeden Alıntı
bu anlattığım olay 3 sene önce oldu, o arkadaş 2 sene önce döndü ve durumu şu anda iyi. ancak benim başıma gelse 3 günde kesin kafayı yerdim, intihar falan ederdim herhalde. işin içinde o kadar çok yalan, iftira, ihanet, entrikalar var ki, ve ben işin o kadar içindeydim ki çok rahat kitabını yazarım.
madem kötü anılar dedik, bir tane daha çok kötü anlatayıms izlere.
bu olay da 2004 yılında gerçekleşti.
yaz sezonu boyunca çalıştıktan sonra dönüş vakti geldi. ancak arkadaşlardan üçü yaşadığımız yerde kalmak istedi. 2 erkek 1 kız. ve malesef yaşanan kötü olay kız arkadaşın başından geçti.
biz vizelerimizin bitmesine günler kala ülkeden ayrıldık. bu arkadaşlar vizeleriyle ilgili hiçbir işlem yapmadılar. kaçak durumuna düştüler. buraya kadar normal gibi.
daha sonra arkadaşlar arasında anlaşmazlık çıktı ve bir erkek los angelesda bir dil okuluna yazıldı. kız arkadaşımız ise kendine bir arkadaş çevresi yaptı ve orada yaşamaya devam etti.
daha sonra kız olan arkadaşımızın hapse düştüğünü öğrendik. tam olarak neden olduğu bize bildirilmedi. ancak oradaki bağlantılarımızdan ve gelince kendisinin anlattığı olay; bir clubda sigara satması idi. bildiğmiz sigara. hem kaçak, hem de bu onun orada yapamayacağı bir işmiş.
arkadaşımız 90 gün 4 ayrı hapishanede yattı. yine ne bir ilgilenen ne birşey. üstelik o edindiği arkadaş çevresi bırakın yardım etmeyi, kendisi türkiyeye geldikten sonra eşyalarını bile aylarca yollamadılar. aylar sonra gelen eşyalarının bir kısmı ise paramparçaydı! ve yine o arkadaş çevresindeki yakın arkadaşlarından birisi ve kendi sevgilisi o hapse girdikten sonra birlikte olmaya başlamışlardı! gerisini siz hayal edin. katmerli ihanet!
diğer arkadaş da bu olaylar yaşandığı sırada hemen türkiyeye sorunsuz döndü. hapse giren arkadaşımız ise, dün yazdığım diğer arkadaş gibi pek iyi durumda değildi türkiyeye döndüğünde. fiziksel olarak çok büyük değişimler yaşamıştı, cildi bozulmuştu, aşırı kilo almıştı ve en önemlisi çok ciddi ruhsal sorunları vardı. uzun süredir görüşemiyoruz.
bu anıdan da şunu çıkarıyoruz, illegal işlere kesinlikle bulaşmayın, amerikan rüyasına fazla katırmayın kendinizi, arkadaş çevrenize çok güvenmeyin, özellikle de yabancı olanlara. başınız sıkıştığında sizi gerçekten seven insanlar dışında kimsenin umrunda bile olmayacağınızı bilin.
Bookmarks