işte bi başka yerde yazan bilgide onu tamamlar nitelikte
Alman hükümeti, Almanya'daki havalimanlarını kullanarak Avrupa, ABD ve diğer üçüncü ülkelere gidecek Türk vatandaşlarına transit vize alma zorunluluğu getirdi. Türk vatandaşları, 28 Şubat'tan itibaren Gambiya, Kongo, Sudan vatandaşlarıyla aynı statüde olacak.
Almanya'da ocakta yürürlüğe giren yeni göçmen yasasında yapılan değişiklikle, Türk vatandaşlarına bugüne kadar transit vize konusunda tanınan muafiyet kaldırıldı. Türkiye'nin dahil edildiği, transit vize zorunluluğu getirilen ülkeler listesinde Afganistan, Angola, Bangladeş, Kongo, Eritre, Etiyopya, Gambiya, Gana, Hindistan, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, Nijerya, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan ve Suriye yer alıyor.
Yeni göçmen yasasının, 11 Eylül sonrasında İslami terörle mücadele kapsamında vize düzenlemelerinin sıkılaştırılması kapsamında uygulamaya konulduğu ileri sürüldü.
Frankfurt, Münih gibi Alman havalimanlarını kullanacak Türkler, Almanya'nın Türkiye'deki konsoloslukları ya da bu havalimanlarından transit vize alacak. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, transit vizenin, pasaportunda gidecekleri üçüncü ülkenin vizesi bulunanlara havalimanlarında verileceğini belirtti. Bu nedenle Almanya'da aktarma yapacak on binlerce Türk'ün, havalimanlarında transit vize için uzun kuyruklar oluşturması bekleniyor.
Dışişleri Bakanlığı, "Almanya tarafı bize bu düzenlemenin 28 Şubat'tan önce değiştirileceği yönünde söz verdi" dedi.
35 euro ödenecek
Türkiye'deki konsolosluklardan transit vize alacak olanlar 35 euro ödeyecek. Almanya'daki havalimanından vize alanlardan ise ücret istenmemesi planlanıyor.
ama yinede sizin takdiriniz hocam bi bilir kişiye sormakta fayda var
All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..
kardeş yine bi çelişki hem senin verdigin bilgilerde hemde farklı sitelerde okudugum kadarıyla görüyorum ki transit vize 35€ fakat benm baktıgım kaynakta 60€ .. ayrıca senin bu bilgiler kaç yılından 2008mi yoksa daha öncemi acaba öğrenebilirmisin onu
edit: pardon benim deidigm 60€ normal almanya vizesi içinmiş galiba
Konu pier tarafından (03-06-2008 Saat 10:49 PM ) değiştirilmiştir.
2005 dostum bu bilgi o yüzden zaten 35 euro yazıyo. 2008 de bulduğum bi bilgiye görede almanyanın 2008 yılının sonunda türklere vize uygulamasını kaldıracağını söyleyen bi bilgi vardı bu kadarına ulaşabildim .
tabi tabi ben 2008 kaynaklı bi bilgiye ulaşamadım ztn değişmiş olması muhtemel
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks