teşekkürler makro çoğumuzun kafasındaki birçok soru işaretini giderdin. iyi eğlenceler
teşekkürler makro çoğumuzun kafasındaki birçok soru işaretini giderdin. iyi eğlenceler
I beg for mercy, i plead, tell me
Why? why me?
Makrco çok saol daha önceki yazılarını pek okumadım, bilgiler için çok teşekkürler işallah bende dahil olmak üzere diğer arkadaşlarda amerikaya gidince makro gibi bizi unutmaz yazar forum'a. İçim dışım turkish wat forum oldu, iyi ki tanımışım şurayı
llorando, de cara a la pared...
tüh sucuk götürülürmü sormayı unutum![]()
çok teşekkürler.
bıse soramadık walla halada cevap vermemıs cıktı demekkı.
çok güzzel helal olsun yaw
verdiğin bilgiler için teşekkürler gerçekten çok faydalı oldu..
adam yasaklı oldugu halde gırıp bılgılendırdı bızı sagolsun yokmu gıdenler ya kımseden nıe ses cıkmıor her gıden unutuor bızı
Amsterdam 'da dışarı çıkabiliomuyuz ? Yoksa havaalanında mı kalmak zorundayız ? KLM Royal Dutch uçaklarında USB aparat takma soketleri varmı ?
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Arkadaslar macro bi daha gelmicek gibi duruyo , ben de soru soramadimama bu gece ew arkadasim klm ile floridsya ucuyo. warinca bana hemen mail atacak. sormak istediiniz soru warsa ona sorayim. belki yardimci olur
![]()
bencede ole baska yerde yazcam falan demıs zatn bıdaha gırmez heralde..arkadasın nereye gıtcek?yanı hangı sırkette calıscak?
Arkadaşlar şu an Kayseri'deyim.
Sorunuz varsa cevaplayim.
![]()
![]()
![]()
arkadaslar yazmayacaktim ama gordum ki bugune kadar bole ilgi goren bi konu olmamisti birgunde 2300 kisi okumus demekki bilgi eksigimiz var bende bu siteye gunlerce takildim ve cok sey ogrendim son kes sorulariniza cevap vermek icin giriyorum
1. arkadas demiski sucuk goturebilir miyim evet sucuk goturebilirsin
2. arkadas demiski amsderdamda cikabilir miyim hayir cikamazsin ama shengen alirsan cikarsin sadece 1 saat cevap vericem sorulariniza acele ederseniz burada saat 21.11
bu arada 5 turkuz yanimdada site uyelerinden izmirli mavis_35 var
selamlar saygılar evet bende amerikadayım 28ınde gırıs yaptım açıkçası cok aramıstım net olarak ne oluyor ne bıtıyor dıye ama bulamadım yazayım belkı gelecek arkadaslar merak ederler.
öncelikle pasaport bilet ve onemlı belgelerı vucudunuza cok yakın tasıyın en az 20 kere soruyorlar da soruyorlar ve aynı korıdorda 2 kez bıle soruyorlar amerıkada kalacagınız adresı kesınlıkle yanınızda tasıyın o olmazsa abd gumrugnde sıkıntılı saatler yasayabılırsınız unun yanında sıze turıstmıssınız gıbı konusmuyorlar 10 saat ve fazlası ucus yapmanız umurlarında deıl derdınızı anlatamasanız yıne sıkıntılı saatler yasayacasınız bunun ıcın yanınıza elektronık sozluk tarzı bırsey alın. ya da kullanmanız mumkun olan sozcuklerı ornegın surada calıscagım su sırketle gelıyorum su havayoluyla gfelıyorum gıbı seylerı not edebılırsınız.
bunun yanında herhangı bır durumda kulturel degısım ogrencısı oldugunuzu soylersenız yardımları buyuk olacak.
kesınlıkle sıvı tasımayın laptop tasıyorsanız sarjı olsun cunku acmanızı ıstıyorlar fiş dönüştürücüler elektronık esya dukkanlarında 11 dolar cıvarı ve 29 dolara ıcınde 5 dolarlık konusma hakkı olan cep telefonu almak mumkun bu da elektronık dukkanlarda bulunuyor bunun dısında gıttıgınız yerde toplu tasıma yoksa yada seyrekse bunu dusunerek bır bısıklet ya da sıgorta ucretı dusukse bır ufak motosıklet alabılecegınızı unutayın. kredı kartı nakıt alısverısten daha pratık ama amerıkadakı kredı katı ıslemlerınde sıfre falan sormuyorlar aman allah kı calınırsa eger o zaman hemen ıptal ettırın cunku hıcbır guvencesı yok basınız agrır.
bunların yanında amerıkalılar ınanmayacaksınız belkı ama kıbar ve yardımseverler kım ne derse desın havaalanında kalemımın yazmadıgını goren bır bayan bana kalemını hedıye ettı. turkıyede basımıza gelırmıydı ? bır de bız hayırsever turkler derız. bır dıger abdlı daha sonradan asker oldugunu ogrendım sordugum her soruya ıctenlıkle cevap verdı hatta cep telefonundan ınternete baglanarak ucak saatlerını kontrol etmemde yardımcı oldu. evet ben garıpsedım ama sevındım acıkcası vede kendı ulkemın halıne uzuldum.
neyse sosyal mesaj ve tesbıtlerı sonra bılahare de yaparız.
bunun yanında ben yanımda ozellıkle bır suru ılac antıbıotık vs. pudra goturdum pudra goturulebılecegı yerde pek tabıkı hazır corba goturulur fakat sucuktu vs zorlamanızı tavsıye etmem ben gordum yanımda bır zencının cantasını ellerıne eldıven gıyerek darmaduman ettıler.
benım cantamı ıse acan olmadı
bunun yanında ucak aktarması sırasında peronların degısmemesıne dıkkat edın elınızdekı bılette c kapısı yazıyor olsa bıle ucagınız herhangı bırıne degısebılır...
aklınıza takılan bırsey olursaa yazın cevaplamaya calısayım
saygılar.
15 dakıka max. yuruyen merdıven tarzında yollar ve yaslılar ıcın arabalar var.
Şengay vizesini çat die alamayızki yha !! Konsolosluktan önce almamız gerekli off kaldık 18 Saat Amsterdam 'da !!![]()
![]()
![]()
off off 5 i sabahina kadar seatteldayiz 6 sabahi baslicaz yani tam 5 gun gecikmeli nese bundada bi hayir vardir.
daha zamanin varsa shengen vizesi en fazla 10 gunde veriliyor ama amsterdamda yatmak abd gibi kolay degil abd de insanlar yerlerde yatiyo cunku yerler halifleks amsterdamda ise yerler mermer o yuzden koltukta yatiyosun buda can sikintisi
Nortwest ve KLM 'de USB portu var mı ?
usb bordu yok arkadasim ama msn baglantisi var yalniz girme parali cok pahali
Latitu detroit deki mülakattan bahsedermisin biraz?
Al işte büyük sorunMüzik te dinleyemicez yha nyse artık .. Sizin işler 5 gün snra başlıo mu yha daha erken deil mi ? :S
evet detroit bence en zor gecisin oldugu yer ama merak etmeyin bi sorun olmuyor. daha oncede anlattim bunu ama gene anlatayim ucaktan inince ilk visitor ve us citizens yazan yere geliyosunuz visitor kismina girmeden once pasaport ds2019 ve i-94 formunu hazirlayin merak etmeyin i-94 ucakta dolduramazsanizda burda gise onlerinde var. daha sonra bunlarla birlikte gumruk polisinin onunde siraya giriyorsunuz burda bana soru sormadilar parmak izleriniz ve goz taramaniz yapiliyor. burdan gectikten sonra bu kabinlerin arkasindan valizinizi aliyorsunuz detroitten sonra yoluna devam edecek olanlarda burda valizlerini aliyor
valizi aldiktan sonra gene bir polis sizi kabinde bekliyor iste kac valizin var ne is yapacaksin tarzinda sorular sonra sizi arkasinda bulunan arama noktasina gonderiyor bu arama noktasinda gene valizinde neler var falan soruyor ne is yapacaksin diye sorular en son bu arama bittikten sonra seni yonlendiriyorlar burada valizini birakiyorsun gene valizini bir daha son aktarmanin oldugu yerde alacaksin detroitte alamiyosun. daha sonra ust aramasi icin gonderiliyorsun ayakkabi cikariyorsun ve seni gate e yonlendiriyorlar birraz uzun deme arkadasin aktarmasi 70 dakka sonraydi ve 5 dakika gec yetisti
Ya arkadaslar simdi kafam karisti. ucaktan inince gorevlilere kalcaginiz adresi soylemeniz gerekli diosunuz ama ben mc donalds ta caliscam ve kalacagim adres sirkete gidince belli olcak.su an belli degl yani, ben simdi orda kalacagim adres olarak neyi soylicem![]()
Yanımıza bol miktarda bisküvi mi soğuk sandwich tarzında yiyecekler mi alalım ?
EVET bol miktarda al sadece yolculuk icin degil abd icinde alin adamlarda ekmek diye bisey yok arkadaslarim hep circir oldubana kimse kalcagim yeri sormadi zaten i-94 formunda sirketin adi yeri yaziyo kimse nerde kalacagimi sormadi sirket adresi yazdik hepimiz
KLM ' de uçakta ki koltuğunu nasıl ve ne zaman seçtin ? Binmeden önce mi ? Uçak biniş esnasında mı ? 2 side değilse nasıl ?
Bookmarks