selamlar saygılar evet bende amerikadayım 28ınde gırıs yaptım açıkçası cok aramıstım net olarak ne oluyor ne bıtıyor dıye ama bulamadım yazayım belkı gelecek arkadaslar merak ederler.
öncelikle pasaport bilet ve onemlı belgelerı vucudunuza cok yakın tasıyın en az 20 kere soruyorlar da soruyorlar ve aynı korıdorda 2 kez bıle soruyorlar amerıkada kalacagınız adresı kesınlıkle yanınızda tasıyın o olmazsa abd gumrugnde sıkıntılı saatler yasayabılırsınız unun yanında sıze turıstmıssınız gıbı konusmuyorlar 10 saat ve fazlası ucus yapmanız umurlarında deıl derdınızı anlatamasanız yıne sıkıntılı saatler yasayacasınız bunun ıcın yanınıza elektronık sozluk tarzı bırsey alın. ya da kullanmanız mumkun olan sozcuklerı ornegın surada calıscagım su sırketle gelıyorum su havayoluyla gfelıyorum gıbı seylerı not edebılırsınız.
bunun yanında herhangı bır durumda kulturel degısım ogrencısı oldugunuzu soylersenız yardımları buyuk olacak.
kesınlıkle sıvı tasımayın laptop tasıyorsanız sarjı olsun cunku acmanızı ıstıyorlar fiş dönüştürücüler elektronık esya dukkanlarında 11 dolar cıvarı ve 29 dolara ıcınde 5 dolarlık konusma hakkı olan cep telefonu almak mumkun bu da elektronık dukkanlarda bulunuyor bunun dısında gıttıgınız yerde toplu tasıma yoksa yada seyrekse bunu dusunerek bır bısıklet ya da sıgorta ucretı dusukse bır ufak motosıklet alabılecegınızı unutayın. kredı kartı nakıt alısverısten daha pratık ama amerıkadakı kredı katı ıslemlerınde sıfre falan sormuyorlar aman allah kı calınırsa eger o zaman hemen ıptal ettırın cunku hıcbır guvencesı yok basınız agrır.
bunların yanında amerıkalılar ınanmayacaksınız belkı ama kıbar ve yardımseverler kım ne derse desın havaalanında kalemımın yazmadıgını goren bır bayan bana kalemını hedıye ettı. turkıyede basımıza gelırmıydı ? bır de bız hayırsever turkler derız. bır dıger abdlı daha sonradan asker oldugunu ogrendım sordugum her soruya ıctenlıkle cevap verdı hatta cep telefonundan ınternete baglanarak ucak saatlerını kontrol etmemde yardımcı oldu. evet ben garıpsedım ama sevındım acıkcası vede kendı ulkemın halıne uzuldum.
neyse sosyal mesaj ve tesbıtlerı sonra bılahare de yaparız.
bunun yanında ben yanımda ozellıkle bır suru ılac antıbıotık vs. pudra goturdum pudra goturulebılecegı yerde pek tabıkı hazır corba goturulur fakat sucuktu vs zorlamanızı tavsıye etmem ben gordum yanımda bır zencının cantasını ellerıne eldıven gıyerek darmaduman ettıler.
benım cantamı ıse acan olmadı
bunun yanında ucak aktarması sırasında peronların degısmemesıne dıkkat edın elınızdekı bılette c kapısı yazıyor olsa bıle ucagınız herhangı bırıne degısebılır...
aklınıza takılan bırsey olursaa yazın cevaplamaya calısayım
saygılar.