arkadaşlar giderken ne götürülür ne götürülmez bilgi verirseniz sevinirim![]()
arkadaşlar giderken ne götürülür ne götürülmez bilgi verirseniz sevinirim![]()
en az 600-700 dolar para al yanına. gitmeden döviz bürolarında 1 dolarlık bozukluklar temin et, bunun yararı olacak sana. daha sonra eklemeler yaparım
admin (at) turkishwat.net
giyecek olarak çok bir şey götürme yeter...Giyilmiyor,hatta ikinci işi bulduğun zaman hiç giyilmiyor...boşuna yük oluyor. Ben 80litrelik bir bacpack le gitmiştim,düşün o bile çok geldi. Bir çocukla tanışmıştım adam sanki halı sahaya maça geliyormuş gibi gelmiştiama yetti adama.
hımm hakkat ne götürülür ben alaskaya gidecegim inş. yanıma uzun kollu giysıler almam lazımmı bos yerede tasımak istemıyorum![]()
ya arkadaşlar bu 1996 serisi 100 dolarlık banknotlar geçerli mi hala?eski 100lükler yenilerden farklı baya.döviz bürosundaki adam araya 1 adet sıkıştırmış sonra gördüm onu.bi sorun olur mu ki?bi de yiyecek vs götürebiliyor muyuz ya.?
Konu fatih26 tarafından (26-05-2007 Saat 01:43 AM ) değiştirilmiştir.
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.
gerçekten isabetli bir konu olmuş. aslında ben daha çok ne götürülür dışında ne getirilir kısmıyla ilgilendiğim için çok büyük bir valiz aldım onunla gidip içini doldurp gelmek istiyorum. yani sadece işime yarıcak temel şeyleri götürsem yeter. daha çok neye ihtiyaç olur bunları seyahat tecrübesi olan arkadaşlr sıralarsa çok faydsı olur...
Arkadaşlar hazır topic kızışmışken bu paycheckleri sormak istiyorum. Orda para olarak kullanmak için burda paralarımızı paychecke dönüştürmemiz gerekiyomuş zannedersem; bunu Türkiye'de nerden halledicez ve Amerika'da nasıl paraya dönüştürcez?
lusid paycheckleri orda alıyorsun orda bozuyorsun burdan herhangi birşey almıyorsun. Bank of America biz oradayken komisyon almadan ya da çok alarak ama biraz uzun süren işlemlerin ardından bozuyor. Sen buradan normal amerikan doları götürüyorsunsaat 4:00 a geliyor acaba sorunu mu anlayamadım ?
![]()
arkadaşlar peki yiyecek olarak ne goturmemizi tavsiye edersiniz?neler goturebilirz?bi de uçuşu cok uzun sure olacak olanlar için yanlarındaki el bagajında birşey goturmelerini tavsiye edermisinz?havaalanlarında bayağı pahalıymış yiyecekler de![]()
uçakta sana iyi bakıyorlar onu merak etme de, ilk günler amerikada kahvaltı yapmak tr'yi aratıyor. İlk birkaç gün kellog's ürünleri ile idare edersiniz. Grup oluşturunca normalleştirirsiniz hayatınızı. Biz ilk bir iki hafta sabah hatta öğle vakitleri dahi kellogs yediğimiz olmuştur. onun dışında genelde pizza yerdik ya da hamburger. yok başka birşey napalım
Sıcak yemek evyemekleri tarzı yemeklerin cok pahalı oldugunu duydum dogrumudur.Gidenlerin cogu pizza hamburger türü fast food yiceklerle ıdare edıyormus bünye bozulmasın 3 kurus para kazanalım derken![]()
Yemek konusu benimde aklımı karıştırıyor gerçekten hergün pizza hamburger olmaz ki nereye kadar yani 3 ay.Menemen fln yapıcaz artık![]()
valla her zaman derim kuru gıda fazla sorun yaratmaz yanınıza almanızda fayda var. yani hazır çorba (ordakiler acayip dondurulmuş şeylerdi anlamadım gitti) beyaz peynir halal sucuk bunlar bence götürülmeli. bunları bulmak zor bulsanız bile beyaz peynir kilosu 15 dolara kadar çıkıyor. el bagajlarınıza yiyecek almak gereksiz. uçakta yemek sıkıntısı olmuyor. elektronik eşya (cep tel vs) götürüyorsanız bir fiş çevirici alın ilk birkaç gün uğraşmazsınız en azından. ayrıca uluslararası bir arama kartı alın yanınıza. vardığınızda ya da aktarmalarda sevdiklerinizi haberdar etmiş olursunuz. giyecek konusunda terlik şort tişört bunlar yeterli ince bir hırka yanınızda olsun yinede...
gökhanjan dediklerin mantıklı ama bu yıcekleri havaalanında x rayden gecerken görduklerınde rezil olmayalım komik duruma düşmüş olmayızmı![]()
hazır çorba getiren arkadaşlar vardı.. diğerleri de bir Türk'ün vazgeçilmezleri. ne rezil olacaksın ki. ne anlar elin amerikalısı tam yağlı beyaz peynirden. varsa yoksa amerikan cheese ve mozzarella..ilk 3 sabah kahvaltıda tatlı çörek ve kahve içmekden mide spazmı geçirecektim. yemek seçen arkaşlar biraz sıkıntı çekecek. bi kız arkadaşım ilk 72 saat boyunca sıvı gıdalar alarak hayatta kalabildi. ondan sonra ağır kokan yağlı fastfoodlara alışmak zorunda kaldı.
Konu gokhaNJan tarafından (26-05-2007 Saat 02:01 PM ) değiştirilmiştir.
hadi yabu bakımdan cok kötü dogru farklı bir kultur farklı yemekler farklı lezzetler ama güzel yemekleride vardır eminim onları keşfetmek güzel olacakdır eminim
elbette özellikle deniz ürünleri sevenler için mükemmel restorantlar var. ha birde açık büfe restorantlar çok iyi oluyor. 10-12 dolara ''all you can eat'' 3-4 kez gittik 10-12 tabak yemek salata tatlı dondurma yediğimizi hatırlıyorum. açık büfede bazı akşamlar karides ve somon balığı çıkıyordu ya...ahhh eski günler....
Bi de bu yemek olayına günde ortalama ne kadar öderiz acaba?
Kelimeler yetse..
arkadaşlar kahvaltıda corn flakes iyi gidiyorucuzda
aksam yemegide alırsınız bi tane elektrıklı ocak 30 dolara bide tava uzerınde sucuk tan melemene makarnadan ton balıklı makarnayapişir yersınız olmadı beceremıyorsanız supermarketlerdekı dondurulmuş mıkrodalga bekleyen urunlere saldırcaksın emın olun fast foodtan soguyacaksınız mc donalds burger pizza hut kfc nereye kadar dimi...
Türkiye'ye dönersin.
Daha ne istiyon?
Kelimeler yetse..
konservelik şeyler götürülmesi mantıklımıdır acaba? ton balığı pilaki vs gibi şeyler..bunlar orada pahalı mıdır yoksa götürdüğümüze değmez mi?
ya abartmayın arkadaşlar konserve plaki falan siz boş gidin en iyisi o. çorba falan da götürmeyin ya da isterseniz 1 kilo hamsi alın orda hamsi yok
hahah iyi güldürdünüz beni
arkadaşlar olurda canınız dürüm filan çekerse şoyle acılı filantaco bell diye meksıkan bir fast food tarzı biyer heryerde rahatlıkla bulabılırsınız azda olsa ozlemınızı giderirsiniz
![]()
mexico luların damak tadları bizimkine benziyor tavsiye ederim
evet hatta dahada ağır diyebliriz
Şu anda 9 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 9 misafir)
Bookmarks